Nogomet

Šiškarji bodo v Mostarju napadali ugodno izhodišče za povratno tekmo

Mostar, 25. 07. 2024 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Brava bodo na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo gostovali v Mostarju, kjer se bo pisal nov list klubske zgodovine. Zrinjski bo na domačem Stadionu pod Bijelim Brijegom v vlogi favorita, Šiškarji pa si bodo skušali priigrati ugodno izhodišče pred povratno tekmo v Ljubljani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bravo je uspešno pričel svoje prve evropske kvalifikacije. Z ekipo Connah's Quay Nomads iz Walesa so se sicer nekoliko bolj namučili od pričakovanj, a na koncu so se vendarle prebili v drugi krog. 

Tu jih čaka Zrinjski iz Mostarja, ki v prvem krogu ni tekmoval. Bosanski podprvaki tako letos še niso odigrali tekme s pravim tekmovalnim nabojem, zato je njihova forma še precejšnja neznanka. V pripravljalnem obdobju so vpisali dve zmagi, en remi in dva poraza. 

"Pred nami je pravi evropski izziv. Zrinjski je že vrsto let vajen tovrstnih kvalifikacijskih tekem, lani pa so igrali celo v skupinskem delu Konferenčne lige. Gre za izredno izkušeno ekipo – tako po letih kot tudi po številu odigranih mednarodnih tekem. V Mostarju s spoštovanjem do nasprotnika, a hkrati z jasnim načrtom za samo tekmo," je pred tekmo povedal trener Brava Aleš Arnol

NK Bravo - Connah's Quay Nomads
NK Bravo - Connah's Quay Nomads FOTO: Damjan Žibert

Natrpan urnik članske zasedbe je ob začetku sezone noviteta za Šiškarje: "Obremenitve zadnjih dni so visoke. Tekma v Mostarju bo že tretja zapovrstjo v gosteh, a s prikazanim na zadnjih dveh tekmah smo zadovoljni. Na žalost v Celju nismo bili nagrajeni za zelo solidno predstavo, saj so številne odlične priložnosti ostale neizkoriščene. Nam pa sama predstava lahko vliva določeno mero optimizma. Trenutno ima nekaj igralcev manjše težave z lažjimi poškodbami, tako da bo šele na zadnjem treningu jasno, v kakšni postavi bomo odigrali tekmo," še dodaja glavni trener Ljubljančanov. 

Zmagovalec tega obračuna bo v tretjem krogu igral proti poražencu v dvoboju med grškim Panathinaikosom in bolgarskim Botevom iz Plovdiva, ki je izločil Mariborčane. 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SON?EK 12
25. 07. 2024 17.02
+1
bravo se bori kot lev.ostali pa bolj malo.z veliko sreče mu lahko uspe.mulci se ne brigajo za denar
gullit
25. 07. 2024 15.44
Gremo Bravo. Klub ki je dokazal, da se da narediti zelo dobre rezultate tudi z mladimi. Respect