Nogomet

Šimundža: Zavedamo se kakovosti tekmeca, a poln Ljudski vrt je naša prednost

Maribor, 28. 08. 2024 18.57 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred mariborskimi nogometaši je bržkone tekma sezone, na kateri bo padla odločitev, ali bodo varovanci trenerja Anteja Šimundže po sedmih letih znova del evropske nogometne jeseni. Izkušeni strateg vijoličastih je na zadnjem druženju s predstavniki sedme sile večkrat poudaril, da se zaveda kakovosti švedskega Djurgardna, ki je na prvi tekmi zadnjega predkroga kvalifikacij za Konferenčno ligo slavil z 1:0, a v isti sapi dodal, da bodo polne tribune Ljudskega vrta prepotreben 12. igralec njegovega moštva v iskanju poti do izpolnitve začrtanega cilja.

"Vsaka ekipa ima svoje prednosti in slabosti. Djurgarden je eden od najbolj prepoznavnih skandinavskih klubov. Zavedamo se, da so zdaj oni v položaju, ko se bodo morali čim prej prilagoditi na drugačne pogoje, kot so jih vajeni doma na Švedskem. Ampak na te stvari se ne zanašamo, saj vemo, da gre za zelo kakovostnega in resnega tekmeca. Mi moramo biti zelo tekmovalni, na zelo visoki ravni igranja, ko gre za evropske tekme. Na prvem obračunu pred tednom dni smo oboji razkrili določene pomanjkljivosti in tisti, ki bo na povratni tekmi storil manj napak, bo bliže uspehu," dan pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu za uvrstitev v skupinski del Konferenčne lige pravi trener Maribora Ante Šimundža.

Ta je bil zadovoljen s prikazanim na nedeljskem večnem derbiju proti Olimpiji (1:1), toda jutri (četrtek) se obeta dvoboj na evropski ravni, ki bo od vijoličastih zahteval še nekaj več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V vseh segmentih igre moramo odigrati na visoki ravni, če želimo razmišljati o končnem uspehu. Na prvi tekmi na Švedskem smo bili v določenih obdobjih igre zelo dobri, tekmovalni, v drugih pa malce manj. In če bo teh slednjih še manj v Ljudskem vrtu, potem imamo lepe možnosti za napredovanje. Menim, da smo imeli dovolj časa za kakovostno regeneracijo in pripravo na Djurgarden. Ostati moramo mirni, preudarni in taktično brezhibni, sicer bi znali imeti težave," se vseh pasti odločilnega obračuna z Djurgardnom zaveda Šimundža in poziva najzvestejše privržence, naj še enkrat več podprejo njegove varovance na poti do prekinitve sedemletne evropske suše.

"Simbioza z navijači je več kot očitna. Na derbiju se je dobro videlo, kaj tem fantom pomeni bučna podpora s tribun skozi vseh 90 minut. Ne dvomim, da bomo v četrtek deležni še večje pomoči od naših navijačev, saj le s skupnimi močmi lahko pridemo do uspeha," še dodaja Šimundža. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
29. 08. 2024 13.50
+1
Dejmo štajerci! Da ne bote sramoto delali!