Nogomet

Šimundža: Škoda za prejeti zadetek, a v Ljudskem vrtu bomo mi v prednosti

Maribor, 23. 08. 2024 10.15 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav so mariborski nogometaši na prvo tekmo zadnjega predkroga kvalifikacij za Konferenčno ligo na sever Evrope odpotovali z velikim spoštovanjem do tekmeca, pa se po koncu prvega dela obračuna z Djurgardnom zdi, da imajo varovanci trenerja Anteja Šimundže kljub minimalnemu porazu z 1:0 lepe možnosti, da si v nabito polnem Ljudskem vrtu čez teden dni zagotovijo evropsko jesen.

Na tej točki je treba poudariti, da so se vijoličasti v minulih dneh ubadali s poškodbami nosilcev igre (Josip Iličić, Hilal Soudani ...) in bili zaradi kazni primorani prvo tekmo na Švedskem odigrati brez prisotnosti glavnega trenerja Anteja Šimundže ob igrišču.

Izkušeni strateg je s sodelavci iz strokovnega vodstva opravil odlično delo in predvidel večino stvari, ki so se zgodile kasneje na zelenici, kar je posledično privedlo do relativno ugodnega izhodišča pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu prihodnji četrtek. "Za nami je zahtevna tekma, za gledalce najbrž ne tako zanimiva kot za nas trenerje. Te njihove dolge žoge so nas, povedano po pravici, nekoliko presenetile. Poskušali so z igro na preskok, kar doslej niso počeli, a smo zelo dobro odgovorili. Imeli smo svoje trenutke v igri, zaradi umetne trave smo bili v določenih trenutkih nenatančni. Kar me veseli, je spoznanje, da smo vztrajali pri svojih principih in naših zadevah, pri kontinuiranih napadih. Bili smo tekmovalni, žal pa smo prejeli zadetek, a so fantje oddelali tekmo na visoki ravni," je za uradno klubsko spletno stran po tekmi dejal Ante Šimundža, ki jo je zaradi kazni moral spremljati z razdalje.

Mariborski nogometaši so si z bojevito predstavo na Švedskem priigrali relativno ugodno izhodišče pred povratnim obračunom z Djurgardnom naslednji četrtek v Ljudskem vrtu.
Mariborski nogometaši so si z bojevito predstavo na Švedskem priigrali relativno ugodno izhodišče pred povratnim obračunom z Djurgardnom naslednji četrtek v Ljudskem vrtu. FOTO: NK Maribor Grega Wernig

"Leta 2011 sem postal samostojni trener in nisem vajen suspenzov ali podobnih situacij. Če se prav spomnim, sem bil v slovenski ligi kaznovan le enkrat, na tekmi z Dravo. Popolnoma druga zadeva je glede evropskega tekmovanja, kjer sem bil vedno z ekipo ob igrišču. Ni prijetno na tribuni, tega si ne smem več dovoliti in si tudi več ne bom. Moram pa izpostaviti sodelovanje s klopjo, ki se je odlično odzvala in nasploh odlično vodila tekmo," je sodelavce iz strokovnega štaba pohvalil 53-letni štajerski strokovnjak.

Nekateri trenutki so med dvobojem nakazovali, da bi lahko storili kaj več, a je zmanjkala pika na i v napadalnem delu. "Dobro smo se prilagodili na umetno travo, pričakoval sem, da bi lahko imeli večje težave. Prvih 15 minut je minilo, ne da bi čutili pritisk gostiteljev, ki smo ga pričakovali. Odzvali smo se zelo dobro v uvodni fazi. Je pa dejstvo, da bi morali ostati zbrani do konca tekme. Pripetila se nam je manjša napaka pri sprejemanju odločitve, kako in kaj pod pritiskom z žogo. In potem se hitro zgodi, kar se je. Izkazalo se je, da je Djurgården ekipa, ki ima rep in glavo. Tekmeci lahko tudi med tekmo spremenijo način igre in morali bomo biti zelo previdni, da se ne bomo znašli v neprijetnih situacijah. Tekmeci so vendarle v prednosti, tega ne smemo pozabiti," se Šimundža zaveda kakovosti tekmeca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji trener Mure, s katero je pred leti osvojil slovensko državno prvenstvo, verjame, da bo na povratnem obračunu prednost na strani njegovega moštva. "Če so imeli tokrat tekmeci izrazito prednost domačega igrišča z umetno travo in svojega stadiona, menim, da bomo v Ljudskem vrtu mi tisti, ki bomo imeli podobno prednost glede naravne trave. Verjamem, upam in želim pa si, da bomo imeli neprimerno večjo podporo s strani gledalcev," se nadeja Šimundža, ki bo moral v naslednjih dneh do povratnega obračuna rešiti težavo zaradi prejetega rdečega kartona Svena Šoštariča Karića.

"Neprijetna situacija, a je bil odziv igralcev po rdečem kartonu zelo dober. Hitro smo se dogovorili s klopjo in izpeljali končnico brez večjih pretresov. Poiskali bomo rešitev tudi za povratni dvoboj, imamo nekaj dni časa, da se pripravimo in po opravljenih analizah izberemo najboljšo potezo. M'Bondo je prva izbira, lahko pa prevzame Svenovo vlogo tudi Gregor Sikošek in v tem primeru bi na levi strani igral Martin Milec," je še pripomnil Ante Šimundža.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
23. 08. 2024 15.16
+3
Gremo vsi slovenski klubi
tomahawk
23. 08. 2024 13.22
+1
S tako igro boste vi v Stožicah šli lahko še samo ajat.
štajerc65
23. 08. 2024 12.42
+6
Mogoče jim ni odgovarjala umetna trava. Ker ni bila pokošena ha ha.
Blue Dream
23. 08. 2024 12.38
+0
Zakaj je NK Maribor tako padel v zadnjih letih? pred desetimi leti so redno in uspešno igrali v ligi evropa in zaslužili kar nekaj denarja na račun tega. Bi pričakoval da bodo kupili kake nove solidne igalce in da bodo vsaj tam kjer so bili
FamousFancyFukish
23. 08. 2024 12.57
+3
Blue Dream
23. 08. 2024 13.02
+9
FamousFancyFukish
23. 08. 2024 12.28
+0
Šulerja nagnat bosega nazaj na koroško.
Diavolo 666
23. 08. 2024 12.28
+6
Škoda? Bodite srečni da nista padla še vsaj 2 😉 ... Katastrofalna igra
St. Gallen
23. 08. 2024 12.21
+3
penali bodo odlocili
tekač
23. 08. 2024 12.08
-5
Maribor nebo šel naprej. Preslabo igra,sploh pa nogometna miselnost,ki je 20 let za miseljnostjo Evropskega nogometa. Čudež bi bil ,da gredo vsi trije naprej. Seveda jim privoščim,da nebi bilo pomote ,vendar s takim nogometom v skupinskem delu nimajo kaj iskati...
FamousFancyFukish
23. 08. 2024 12.38
-3
4890
23. 08. 2024 11.45
-2
Ante blefer, da mu ni para .....
motorist_mb
23. 08. 2024 11.43
+3
Ante niti ene šanse ni blo,Bogi si vedno bolj...
boslo
23. 08. 2024 11.47
+9
Priti Radomljam in Bravu je bilo veliko priložnosti...