Nogomet

Šimundža: Pričakujem agresivno, kakovostno in napadalno Vojvodino

Maribor, 14. 08. 2024 07.54 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora so pred potjo v Novi Sad, kjer jih v četrtek v okviru 3. predkroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del Konferenčne lige čaka povratni obračun z Vojvodino, z odliko opravili nalogo v domačem državnem prvenstvu. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so bili v Ljudskem vrtu z 2:1 boljši od Mure in tako z dobro popotnico pričakujejo zahteven dvoboj s kakovostnim tekmecem.

"Po nedeljski tekmi z Muro je sledila preusmeritev na evropske kvalifikacije. Pomembno je, da vsi igralci trenirajo. Tudi Martin Milec, ki je moral predčasno z igrišča prejšnji četrtek proti Vojvodini in je nato izpustil dvoboj z Muro. Trenutna slika je zelo pozitivna, saj so vsi fantje pripravljeni za nastop," poudarja strateg Maribora Ante Šimundža.

Vijoličasti so si na prvi tekmi v Ljudskem vrtu zmago 2:1 zagotovili globoko v sodnikovem dodatku, ko je bil uspešen izkušeni napadalec El Arabi Hilal Soudani.

Trenutek, ko je Hilal Soudani globoko v sodnikovem dodatku prve tekme v Ljudskem vrtu Mariboru prinesel zmago z 2:1 proti Vojvodini.
Trenutek, ko je Hilal Soudani globoko v sodnikovem dodatku prve tekme v Ljudskem vrtu Mariboru prinesel zmago z 2:1 proti Vojvodini. FOTO: Aljoša Kravanja

"Gol za 2:1 je bil zelo pomemben. Omogoča nam boljše izhodišče, to je dejstvo, se pa zelo dobro zavedamo, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Pripravljeni moramo biti na povečan pritisk s strani gostiteljev, ki bodo iskali pot do napredovanja. Sicer ne igrajo v Novem Sadu, ampak na stadionu ligaških tekmecev v Bački Topoli. Razlika je, če je na tribunah 4500 gledalcev ali nekaj deset tisoč, toda nogometaši Vojvodine so se zdaj že privadili na razmere, saj igrajo v Bački Topoli tudi prvenstvene tekme, tako da ne bo težav zanje," o morda pomembnem dejavniku pred povratnim obračunom 3. predkroga kvalifikacij za konferenčno ligo pravi Šimundža.

53-letni strokovnjak se zaveda, da bo pot do (morebitnega) napredovanja v play-off kvalifikacij omenjenega tekmovanja vse prej kot enostavna. "Pričakujem, da bodo šli v tekmo agresivno, nikakor pa ne brezglavo. Imajo rep in glavo kot ekipa, imajo kakovost, ustrezno disciplino v igri. Zato potrebujemo naš odziv na evropski ravni. V fazi obrambe moramo biti tekmovalni, v fazi napada pa dovolj nevarni pri ogrožanju njihovih vrat. Zagotovo gre pričakovati njihovo agresivnost, željo, da bi čim prej prišli do zadetka, vodstva in tako se tudi moramo pripraviti," zaključuje Šimundža.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Stajerc22
14. 08. 2024 12.18
+0
Mene bolj skrbi da nas rešujeta veterana Soudani in Ilicic..
mackon08
14. 08. 2024 10.40
+1
Maribor bo napredoval v slovensko ligo.
wsharky
14. 08. 2024 09.55
+6
glede na to, da je obramba luknjasta kot šficarski sir, bo vojvodina ziher dala gol, potem pa bo kaj bo
St. Gallen
14. 08. 2024 10.33
+3