Nogomet

Simons bo še naprej soigralec Šeška

Leipzig, 05. 08. 2024 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
3

Nogometaš Paris Saint-Germaina in nizozemski reprezentant Xavi Simons bo tudi v prihajajoči sezoni kot posojen nogometaš del Leipziga. 21-letni Nizozemec je bil že lani na posoji pri bikih, kjer sta člana tudi Slovenca Benjamin Šeško in Kevin Kampl. Za nemški klub je na 43 tekmah dosegel deset zadetkov in 15 podaj.

Xavi Simons
Xavi Simons FOTO: AP

Simons je odraščal v Barceloni, leta 2019 pa se je preselil v francosko prestolnico. Minulo sezono je preživel na posoji v nemškem klubu, po odmevnem nastopu na evropskem prvenstvu pa je kazalo, da bi lahko ostal na Parku princev. Vendarle pa ga je PSG posodil nazaj Leipzigu, a brez možnosti odkupa.

"Xavi in RB Leipzig ta zveza je delovala vse od začetka. Hitro se je razvil v vrhunskega igralca in enega najboljših nogometašev v Bundesligi. Xavi je na številnih tekmah, nenazadnje tudi letos na euru, pokazal, da je igralec, ki naredi razliko," je povedal športni direktor Marcel Schäfer.

Zadovoljen je bil tudi mladi zvezdnik evropskega nogometa. "Vse, o čemer sem upal od svoje selitve v Leipzig, se je uresničilo. Že na začetku sem našel odlično ekipo, čutil sem popolno zaupanje vseh in se lahko še naprej razvijal kot igralec in oseba," je dejal Simons, ki je sicer do leta 2027 pogodbeno vezan na francoske prvake.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Styria
05. 08. 2024 13.18
+0
Šeško who?!? Žal ga je tekma proti Portugalski zaznamovala za celi lajf...druga neizkoriščena priložnost ga je izbrisala iz radarja vseh večjih klubov.
stanga123
05. 08. 2024 16.21
+3
Styria
07. 08. 2024 21.45
Ne igram nogometa, niti na klopi nisem bil v OŠ, ampak razmerje cene/kvalitete Šeška in njegove realizacije se ne izide.