Nogomet

Simeone o svoji prihodnosti na klopi Atletica: Nekoč bom vodil Inter

Madrid, 17. 12. 2018 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo madridskega Atletica si brez stratega Diega 'Chola' Simeoneja preprosto ne znamo predstavljati. Svojevrsten trenerski fenomen, ki je s temperamentnim načinom vodenja in edinstveno življenjsko filozofijo v rdečem delu španske prestolnice povzročil pravo 'revolucijo' med privrženci 'colchonerosov', vstopa v sklepni del svojega službovanja na klopi aktualnih prvakov lige Europa.

"S klubom me veže veljavna enoletna pogodba, ki jo nameravam oddelati do konca. Nato pa bomo videli, kako in kaj naprej. Dejstvo je, da sem imel v preteklosti na mizi kar nekaj ponudb nekaterih velikih evropskih klubov, a je bila ljubezen in pripadnost do Atletica vselej močnejša. Nekega dne pa se bom zagotovo preizkušal še v kakšnem drugem klubu. Morda celo v Interju, kot nekateri namigujejo " je Diego Simeone pustil odprte možnosti glede prihodnosti na klopi 'atletov'.

V intervjuju za špansko radijsko postajo Radio1 je 48-letni argentinski strokovnjak spregovoril o aktualnih temah, kritikah, ki prihajajo na njegov račun iz tabora mestnega rivala Reala ter tekmecu 'colchonerosov' v osmini finala Lige prvakov - Juventusu. "Sezono smo začeli zelo dobro v vseh tekmovanjih. V ligi prvakov smo se brez večjih težav uvrstili v izločilne boje, kjer nas čaka izjemna zasedba Juventusa s Cristianom Ronaldom na čelu, v kraljevem pokalu in državnem prvenstvu pa ohranjamo priključek s konkurenti. Zaenkrat sem izjemno zadovoljen s potekom sezone," je dejal 'Cholo' in se obregnil ob kritike iz vrsta mestnega rivala.

"V zadnjem času sem kar pogosto tarča napadov nogometašev Reala, a v resnici gojim izjemno spoštovanje do vsakega posameznika. To je klub z izjemno tradicijo in uspehi, a očitno obstajajo določeni nesporazumi, ki ustvarjajo nepotrebno napetost med kluboma."

Diego Simeone ima še enoletno pogodbo z Atleticom.
Diego Simeone ima še enoletno pogodbo z Atleticom. FOTO: AP

Juventus je zmožen iti do konca
S prihodom 33-letnega portugalskega superzvezdnika, Simeone ocenjuje, lahko 'bianconeri' že v letošnji sezoni pokorijo nogometno Evropo. "A bodo najprej morali preskočiti zelo visoko oviro, imenovano Atletico Madrid. Dejstvo je, da oboji nismo imeli sreče z žrebom, toda če sanjaš o velikih stvareh, moraš premagati najboljše. In Juventus je nedvomno ena od najboljših ekip na svetu. Cristiano je dodal tisti zadnji kamenček v sicer izjemno usklajenem mozaiku," o tekmecu Atletica v osmini finala lige prvakov Simeone govori z izbranimi besedami in zaključuje:

"Želimo nadaljevati v podobnem ritmu naprej. Sezona bo še dolga in zelo zanimiva. V vseh tekmovanjih smo v igri za največje dosežke in želim si le, da bi igralci ostali zdravi." 

   

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.