Nogomet

Meščani po drami ostajajo stoodstotni, Liverpool do preobrata pri srakah

Sheffield , 27. 08. 2023 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
7

Manchester City tudi po tretjem krogu angleške Premier lige ostaja brez praske. Za še tretjo slavje je na gostovanju pri Sheffield Unitedu poskrbel Rodri, ki je odločilni zadetek za 1:2 dosegel v 88. minuti. Domači so izenačili le tri minute prej, prvi gol na tekmi pa je z glavo dosegel Erling Haaland. Odlični Norvežan je sicer v prvem polčasu zastreljal najstrožjo kazen. Zatem je Liverpool z igralcem manj prišel do zmage pri Newcastlu (2:1).

Erling Haaland je v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko.
Erling Haaland je v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko. FOTO: AP

V prvem polčasu smo spremljali enosmerni promet na vrata domačih rezil, česar pa branilci naslova niso znali izkoristiti. V 37. minuti je imel najlepšo priložnost Erling Haaland, ki je z bele točke meril naravnost v vratnico. V drugem polčasu se je Norvežan za zapravljeno odkupil v 63. minuti, ko je z glavo kronal odlično podajo Jacka Grealisha

Kazalo je, da bodo meščani brez težav pripeljali tekmo do konca, a je po veliki napaki Kyla Walkerja v 85. minuti nenadejano izenačil Jayden Bogle. Gostje so protestirali, češ da je napadalec Oliver McBurnie v prepovedanem položaju oviral Edersona, vendar je ostalo pri prvotni sodniški odločitvi. Velja poudariti, da domači pred doseženim zadetkom niso imeli niti ene resne priložnosti. 

Veselje navijačev na Bramall Laneu pa je trajalo vsega tri minute. V 88. minuti je bil vezist Rodri še enkrat več mož odločitve, ko je napako domačo obrambe kaznoval s projektilom v zgornji levi kot Sheffieldovih vrat.

Darwin Nunez je bil veliki junak Liverpoola na gostovanju pri Newcastlu.
Darwin Nunez je bil veliki junak Liverpoola na gostovanju pri Newcastlu. FOTO: AP

Liverpool je na gostovanju z 2:1 dobil derbi proti Newcastlu. Domači so sicer dobili prvi polčas, v 25. minuti je Anthony Gordon izkoristil napako Trenta Alexander-Arnolda, ki mu je žoga kot zadnjemu igralcu po podaji Mohameda Salaha ušla, domači napadalec je sam prišel pred vratarja in ga rutinirano premagal.

Tri minute pozneje se je optimizem domačih navijačev še povečal, saj so tekmeci z igralcem manj, zaradi prekrška je sodnik izključil nizozemskega branilca Virgila Van Dijka. A gostom se njegova odsotnost ni posebej poznala, v drugem polčasu so prišli do preobrata in treh točk. Junak tekme je bil Darwin Nunez, ki je v zaključku dosegel dva gola, prvega v 81. minuti, odločilnega pa v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je po podaji Salaha v prazen prostor neoviran pritekel pred vratarja, žogo pa mimo njega poslal v nasprotni kot.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kudus za 41,5 milijona evrov iz Ajaxa k West Hamu

Ganski nogometaš Mohammed Kudus je nova okrepitev angleškega West Hama. Po podatkih Transfermarkta so kladiva za donedavnega napadalno naravnanega vezista nizozemskega Ajaxa odšteli 41,5 milijona evrov. Kudus je podpisal petletno pogodbo.

Triindvajsetletnik je za gansko reprezentanco zbral 24 nastopov in dosegel sedem golov. Navdušil je tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v Katarju. Za Ajax je igral zadnje tri sezone. V vseh tekmovanjih je za nizozemskega velikana na 87 tekmah dosegel 27 golov in 12 podaj. Pred tem je dve sezoni igral tudi za danski Nordsjaelland in dosegel 14 golov na 57 tekmah.

West Ham, ki na lestvici angleškega prvenstva zaseda visoko drugo mesto, se je poleti okrepil s še enim nekdanjim igralcem Ajaxa, Mehičanom Edsonom Alvarezom (38 milijonov evrov). V vrstah Londončanov od tega poletja igra tudi James Ward-Prowse (34,8 milijonov evrov).

Na Otoku je novo okrepitev predstavil tudi novinec med angleško elito Sheffield United. Ta si je za 21,55 milijona evrov zagotovil usluge Camerona Archerja, ki je pred tem igral za Aston Villo. Z novim klubom je 21-letni Anglež podpisal štiriletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metallica-one
28. 08. 2023 16.06
+2
Rak rana Liverpoola je desni bok in prav zgleda neodgovorna igra v obrambi TAA. Vsi goli ki jih prejme ekipa je skupni imenovalec TAA Ampak kot otrok Liverpoola ima vso podporo kljub že dalj časa slabi igri v obrambi. Letos pa.je videti da so se sodniki kar zarotili proti njim in mi je bil Klopp kar čudno miren glede na vse. Je pa Newcastle močna ekipa in bo parirala City-u in Arsenalu v boju za naslov.
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
15. 09. 2024 12.18
Ne smrei se… NC je vceraj zagledal Marijo… to bo pa vse za letos… 😂😂😂😂
Robi Nutrija
28. 08. 2023 08.06
+3
Se kar pozna odsotnost De Bruyneja, pa tudi odhoda Gundogana in Mahreza.
cripstoned
27. 08. 2023 18.26
-9
Erling haaland je lep primer kako te mediji lahko nahajpajo in operejo rajo da gre za najboljšega igralca na svetu...lani je bilo lahko saj so mu , b.silva in nasploh glavni tvorec citya lani de bruyne vse priskrbeli sami...letos ko jih pa ni se pa vidi realna slika...halaand je povsem nenvaren in neopazen..tudi morala je zaradi tega padla in zgresen penal danes to tudi dokazuje...
Maxx365
27. 08. 2023 20.44
+9
Po tem komentarju se lepo vidi pokvarjenost navijačev baletk. Ko je bilo govora o možnosti prihoda Haalanda v real, ste ga kovali v zvezde in govorili (ti osebno) o strašnem triu Vini, Mbappe, Halland, ki da ni boljšega v vesolju, ko pa vam ga ni uspelo kupiti, pa pljuvate po njem. Revčki beli.
Vladimir.Krutov
27. 08. 2023 20.45
+5
JOSEPH HAYDN
27. 08. 2023 17.32
+5
Super tekma, Shefild je bil s trdo obrambo težak nasprotnik.