Nogomet

Sešlar: Lahko bi bilo tudi 10:1, imeli smo še priložnosti

Celje, 25. 10. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant, Jan Lukač
Komentarji
0

Nogometaši Celja so v knežjem mestu spisali pravljico. Na sploh prvi domači evropski tekmi so s kar 5:1 odpihnili turški Bašakšehir, s čimer so dokazali, da se lahko kosajo tudi s finančno precej močnejšimi zasedbami. Pomembna zmaga pa je pri grofih vzbudila tudi vse večjo vero in željo po napredovanju.

Več videovsebin
  • Tamar Svetlin po veliki zmagi Celjanov nad turško zasedbo
    01:33
    Tamar Svetlin po veliki zmagi Celjanov nad turško zasedbo
  • David Zec po zmagi nad Bašakšehirjem s 5:1
    00:45
    David Zec po zmagi nad Bašakšehirjem s 5:1
  • Svit Sešlar po izjemni predstavi in zgodovinski zmagi Celja
    00:49
    Svit Sešlar po izjemni predstavi in zgodovinski zmagi Celja

Celjani so moštvu, ki v turški ligi zaseda šesto mesto, prepustili terensko premoč. Osredotočili so se na direktno igro, po odvzeti žogi so iskali najbližjo pot do gola. Taktična genialnost Alberta Riere se je izkazala za zadetek v polno, Celjani so namreč že po dobre pol ure igre vodili s 3:0. Bašakšehir je deloval nebogljeno proti razigranim grofom, ki so imeli občutno preveč prostora na polovici Turkov. 

Turški trener tekmo označil za eno najtežjih v svoji karieri

A nočne more trenerja Cagdasa Atana, ki je po tekmi dejal, da je bila to ena najtežjih tekem v njegovi trenerski karieri, s tem še ni bilo konec. Celjani so zadeli še dvakrat, zmaga s 5:1 pa bi lahko bila glede na priložnosti še precej višja. 

Trener Bašakšehirja Cagdas Atan
Trener Bašakšehirja Cagdas Atan FOTO: David Valant

"Pravzaprav smo tekmo odprli zelo dobro, ustvarili smo si priložnost, toda nismo uspeli zadeti. Nato smo prejeli zadetek in zadeve smo si otežili. Skušali smo nadzorovati potek tekme, toda na prelahek način smo prejemali zadetke. Ekipa je bila po vsakem golu bolj psihološko uničena, kar je velik problem za nas. Vselej, ko smo iskali nov gol, smo prejeli zadetek. Tudi drugi polčas smo odprli z željo po zadetku, a smo ga prejeli. Naredili smo precej individualnih napak, zato moramo delati na tem," je dejal trener gostov Atan.

Sešlar po poti očeta Simona

"Imeli smo še priložnosti, lahko bi bilo tudi 10:1. Zapravili smo še nekaj res lepih situacij, kljub temu pa smo odigrali fenomenalno tekmo. Zmaga s 5:1, prva evropska zmaga v Celju, mislim, da ni lepšega. Pokazali smo, da smo lahko tudi mi za razred boljši od nasprotnika, in verjamem, da bomo še zbirali točke v Konferenčni ligi," je po novi sijajni predstavi dejal Svit Sešlar.

Svit Sešlar je proti Bašakšehirju zadel za 3:0.
Svit Sešlar je proti Bašakšehirju zadel za 3:0. FOTO: Aljoša Kravanja

Svetlin v Celju skozi trnje do slave

Proti Bašakšehirju je blestel tudi Tamar Svetlin, ki se je v knežjem mestu v preteklih sezonah soočal s primanjkljajem minut, po katere se je odpravil na posojo v ljubljanski Bravo. Nato ga je v Celju dodatno prebudil Riera, toda v zadnjem času ni imel pretirane sreče s poškodbami. A 23-letni vezist se je na zelenice vrnil ravno pravi čas, saj je proti Turkom že v peti minuti poskrbel za vodstvo. 

"Nisem še dobro dojel vsega. Rabim še nekaj časa, da vse to sprocesiram tako kot celotna ekipa. Evforija po tekmi v garderobi ni bila nič posebnega, sploh ne dojemamo, kaj nam je uspelo," je po veliki zmagi dejal Svetlin.

Tamar Svetlin je v peti minuti preigral gostujočega vratarja in zatresel mrežo.
Tamar Svetlin je v peti minuti preigral gostujočega vratarja in zatresel mrežo. FOTO: Aljoša Kravanja

Dve povsem različni evropski predstavi

Celjani so po uvodnem porazu na Portugalskem proti Vitorii (3:1), tokrat pokazali povsem drugačen obraz. "Po tekmi v Guimaraesu smo bili vsi potrti. Imeli smo občutek, da smo bili povsem izdominirani. Tokrat je bila povsem druga slika. Oni so sicer imeli več posesti, več od igre, ampak enostavno smo odigrali taktično zelo dobro tekmo. Čakali smo na njihove napake, puščali so ogromne luknje po izgubljenih žogah, kar smo odlično izkoriščali. Lahko bi dali celo kakšen gol več," pravi Svetlin. 

Ob tem pa dodaja: "Mislim, da smo oddali resno kandidaturo, da se prebijemo naprej v tem tekmovanju. Sicer s to zmago nismo dosegli še ničesar, je pa prvi korak. Vse prihajajoče tekme moramo nadaljevati enako pogumno, saj se lahko borimo z vsakim."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.