Nogomet

Sešlar: Naš cilj je priti na Euro, še nobeni ekipi do 21 let to ni uspelo preko kvalifikacij

Ljubljana, 05. 09. 2024 09.48 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska izbrana vrsta do 21 let je že v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Nato varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.

Svit Sešlar na tekmi s Francozi.
Svit Sešlar na tekmi s Francozi. FOTO: Damjan Žibert

"Zagotovo smo motivirani. Dejstvo, da smo neporaženi, nas navdaja z optimizmom. Poleg tega igranje proti Franciji prinaša še večjo motivacijo, saj vemo, da gre za veliko ekipo z dobrimi igralci. Motivacija zagotovo ne bo vprašaj, pred tekmo se moramo pripraviti, kot je treba, in iti po zmago," je pred zadnjim treningom pred odhodom v Francijo dejal Svit Sešlar.

"S francosko izbrano vrsto smo nazadnje igrali pred letom dni, kar je dolgo obdobje. Po naših informacijah bo veliko igralcev, ki so ekipo sestavljali lani, odsotnih. Zamenjal se je tudi selektor in težko vemo, kaj pričakovati od njih. Odsotnost našega selektorja ne bi smela vplivati na našo igro, usmerjali nas bodo selektorjevi pomočniki in še enkrat dodajam, da moramo iti po tri točke," je dodal napadalni vezist slovenske izbrane vrste do 21 let. Selektor Milenko Aćimović bo na petkovi tekmi odsoten zaradi prejetih kartonov.

Slovenska izbrana vrsta ima po petih odigranih tekmah na prvem mestu skupine H 12 točk, kar je tri točke več od petkovega nasprotnika, ki ima eno tekmo manj. Na zaključni turnir, ki se bo odvil junija prihodnje leto na Slovaškem, se neposredno uvrsti devet prvouvrščenih reprezentanc vsake skupine ter tri najbolje drugouvrščene reprezentance. Preostalih šest drugouvrščenih reprezentanc se za nastop na Euru poteguje v playoffu, ki bo novembra.

Svit Sešlar je v preteklosti igral za Olimpijo, v tej sezoni bo nastopal v dresu Celja.
Svit Sešlar je v preteklosti igral za Olimpijo, v tej sezoni bo nastopal v dresu Celja. FOTO: Luka Kotnik

"Naša prednost je zagotovo, da smo s fanti dobro uigrani. Na prvi dveh tekmah to še ni bilo opazno, nato pa smo se skozi celotne kvalifikacije dokončno spoznali in sedaj se zavedamo svojih kvalitet," je poudaril 22-letnik, ki se vrača na slovenska igrišča, saj bo do konca sezone kot posojen nogometaš igral za Celje. "Naš cilj je priti na Euro, še nobeni slovenski izbrani vrsti do 21 let to ni uspelo preko kvalifikacij. Želimo biti prvi v skupini in to željo pokazati tudi na zadnjih treh tekmah," je za konec še dejal Sešlar, ki je v kvalifikacijah prispeval gol in asistenco.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1935308
05. 09. 2024 10.54
+0
Sešlarju so morali to napisat, cel večer se je na pamet učil-
Gaylona
05. 09. 2024 10.46
+2
No ja če nebi poznal očeta bi rekel da je ta izjava "nobeni ekipi se ni uspelo" malo khhhmm ampak ker očeta poznam in vem da je zelo poseben človek pač jabolko ne pade daleč od drevesa haha