Nogomet

Kane zablestel s hat-trickom in Bayern na lestvici izenačil s Šeškovim Leipzigom

Mainz, 19. 10. 2024 17.54 | Posodobljeno pred 17 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.T.U.
Komentarji
3

Nogometaši Leipziga, kjer igrata slovenska nogometaša Benjamin Šeško in Kevin Kampl, so v sedmem krogu nemškega prvenstva v gosteh z 2:0 premagali Mainz in neporaženi ostajajo pri vrhu bundeslige skupaj z münchenskim Bayernom.

Aktualni prvaki iz Leverkusna so z 2:1 ugnali Eintracht Frankfurt in ga prehiteli na četrtem mestu lestvice. Šeško je začel današnjo tekmo in igral do 73. minute, medtem ko je Kampl v igro vstopil v 56. minuti. Za rdeče bike iz Leipziga sta zadela Xavi Simons (20.) in Willi Orban (37.).

Navijači Mainza s transparentom, v katerem zbodejo Jurgena Kloppa, bivšega trenerja, ki zdaj sodeluje z Red Bullom, ki ima (neuradno) v lasti tudi RB Leipzig.
Navijači Mainza s transparentom, v katerem zbodejo Jurgena Kloppa, bivšega trenerja, ki zdaj sodeluje z Red Bullom, ki ima (neuradno) v lasti tudi RB Leipzig. FOTO: AP

Leipzig je na dosedanjih sedmih tekmah nanizal pet zmag in dva remija ter je pri 17 točkah na vrhu prvenstvene lestvice. Toliko točk, a z boljšo razliko med danimi in prejetimi goli ima tudi Bayern iz Münchna. Bavarci so v današnji večerni tekmi s 4:0 odpravili Stuttgart. V drugem polčasu je bil s tremi goli junak Harry Kane.

Kane je z razdalje mojstersko presenetil vratarja Stuttgarta.
Kane je z razdalje mojstersko presenetil vratarja Stuttgarta. FOTO: AP

Tretji je s 15 točkami po novem Freiburg, ki je danes s 3:1 premagal Augsburg. Za domačo zasedbo so v prvem polčasu zadeli Vincenzo Grifo, Philipp Lienhart in Christian Günter.Branilec naslova Bayer je po zmagi nad Frankfurtom zdaj četrti s 14 točkami, Frankfurt ima točko manj. Gostje so sicer povedli, ko je v 16. minuti najstrožjo kazen izkoristil Omar Marmoush. V 25. je izenačil Robert Andrich, tri točke pa je v 71. minuti priskrbel Victor Boniface, ki je v deveti minuti pri izidu 0:0 zapravil enajstmetrovko. Pri 13 točkah je tudi dortmundska Borussia, ki je že v petek z 2:1 premagala St. Pauli.

Kevin Trapp je ubranil enajstmetrovko Victorju Bonifaceju.
Kevin Trapp je ubranil enajstmetrovko Victorju Bonifaceju. FOTO: AP

Na preostalih današnjih obračunih je Borussia Mönchengladbach doma premagala Heidenheim, Hoffenheim pa je bil s 3:1 boljši od zadnjeuvrščenega Bochuma. Krog bosta v nedeljo sklenili tekmi Holstein Kiel - Union Berlin ter Wolfburg - Werder Bremen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gasper4690
19. 10. 2024 20.45
Sesko katastrofalen na zicerjih...ampak to je tipicna slo mentaliteta..na zicerju si pod najvecjim pritiskom..in kwr se mu to dogaja konstantno oz pogosto se mu je to vcepilo v podzavest..poleg tega je se sebicno streljal namesto podaje ki bi bil 100% gol..na tak nacin bo ostal v teh srednje dobrih klubih..no jst se zmer vrjamem da bo to popravu oz izboljsal ,ker je se mlad..definitivno ima potencial za enega najboljsih napadalcev evrope
brezcasni
19. 10. 2024 19.06
+0
mal cuden tekst glede na spodaj prikatano lestvico....Bayern je drugi le 2 točki zadaj in v primeru zmage dobi 3 točke in je torej....prvi
berger 2
19. 10. 2024 18.41
+2
Kakšen neumen naslov Šeško je igral in zgrešil DVAKRAT tako imenovano. Dva krat je bil popolnoma sam pred golmanom in streljal direktno v njega V 70 ti minuti je šel iz igre. !!!!!