Nogomet

Šeško in Kampl ligaško sezono začela z zmago

Berlin, 24. 08. 2024 17.47 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
0

Slovenska nogometaša v nemški ligi Kevin Kampl in Benjamin Šeško sta novo sezono začela z zmago. Njun Leipzig je v uvodni tekmi premagal Bochum z 1:0, v prejšnji sezoni drugouvrščeni Stuttgart pa je izgubil pri Freiburgu z 1:3.

Leipzig - Bochum
Leipzig - Bochum FOTO: AP

Kevin Kampl je tekmo začel in odigral do konca, Benjamin Šeško je iz igre odšel v 74. minuti, za uvodno zmago pa sta se morala s soigralci kar potruditi. Edini gol je po podaji Šeška dosegel Antonio Nusa v 59. minuti, Leipzig pa je v zadnjih minutah igral brez kapetana Willyja Orbana, ki je po prekršku v 85. minuti dobil rdeči karton. Bochum številčne prednosti ni izkoristil in Leipzig je dosegel tesno zmago.

Statistika tekme Leipzig - Bochum
Statistika tekme Leipzig - Bochum FOTO: Sofascore.com

Po preobratu pa so izgubili nogometaši Stuttgarta, lani drugi za prvakom Bayerjem. Proti Freiburgu so sicer dobro začeli, Ermedin Demirović je poskrbel za vodstvo že v drugi minuti, toda Lukas Kübler je izenačil še v prvem delu, v nadaljevanju pa sta Ritsu Doan in Kübler v razmaku sedmih minut zadela dvakrat in zmaga je ostala v Freiburgu.

Prvi hat-trick v novi sezoni Bundeslige je dosegel Andrej Kramarić, ki je poskrbel za vse tri gole Hoffenheima. Ta je novinca v ligi Holstein Kiel premagal s 3:2, po zanesljivem vodstvu z 2:0 in 3:1 je ob koncu za nekaj razburjenja poskrbel Shuto Machino z znižanjem na 2:3, a novinec med elito bo na prvo točko moral še počakati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Bundesliga, 1. krog, 24. 8. 2024:

Augsburg - Werder Bremen 2:2 (2:1)
Mainz - Union Berlin 1:1 (0:0)
Leipzig - Bochum 1:0 (0:0)
Freiburg - Stuttgart 3:1 (1:1)
Hoffenheim - Holstein Kiel 3:2 (2:0)
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2:0 (0:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.