Nogomet

Milan zanesljivo do polnega izkupička, poraz Rome v Veroni

Milano, 26. 08. 2023 23.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Nogometaši v italijanski ligi so začeli 2. krog. Milan je doma premagal Torino s 4:1, Roma pa je v Veroni izgubila z 1:2. Pred tem je Frosinone presenetil Atalanto z 2:1, Monza pa je Empoli ugnala z 2:0.

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: AP

Monza je gostila Empoli, ki ga je pred dnevi za Sampdorio zamenjal Petar Stojanović in pri katerem tudi tokrat mladi vratar Lovro Štubljar ni dobil priložnosti za igro. Domača zasedba je zmagala po tem, ko je Andrea Colpani zadel v 45. in 53. minuti. Frosinone, ki med poznavalci velja za enega od kandidatov za izpad nazaj v drugo ligo, pa je presenetil Atalanto, ki ima po drugi strani precej višje - z evropskimi tekmovanji povezane - cilje. Domači, pri katerih Matjaža Kamenšek-Pahića ni bilo v ekipi, so povedli z 2:0 po zadetkih Abdouja Harrouija v peti in Ilaira Monterisija v 24. minuti, kljub premoči v posesti žoge pa je zasedbi iz Bergama uspelo le ublažiti poraz z golom Duvana Zapate v 56. minuti.

Milan vs Torino
Milan vs Torino FOTO: Sofascore.com

Milan je upravičil vlogo favorita proti Torinu, Olivier Giroud je dosegel dva gola za rdeče-črne, enega z bele pike, po enkrat pa sta zadela Christian Pulisic in Theo Hernandez. Pri Torinu je bil uspešen Perr Schuurs, ki je v 36. poskrbel za izenačenje na 1:1. Še naprej ne gre povsem po željah Romi, ki je v prvem krogu igrala neodločeno, tokrat pa v Veroni celo izgubila. Domačini so z goloma Ondreja Dude in Cyrila Ngongeja prvi polčas dobili z 2:0, zaostanek Rimljanov je v 56. minuti zmanjšal Houssem Aouar. Verona ima tako kot Milan po dveh krogih polnih šest točk.

Izidi, 2. krog:
Monza - Empoli                    2:0 (1:0)
Colpani 45., 53.
(Lovro Štubljar ni branil za Empoli)

Frosinone - Atalanta              2:1 (2:0)
Harroui 5., Monterisi 24.; Zapata 56.
(Matjaža Kamenšek-Pahića ni bilo v ekipi Frosinoneja)

Milan - Torino                    4:1 (3:1)
Pulišić 33., Giroud 43./11-m, 65./11-m, T. Hernandez 45.; Schuurs 36.

Verona - Roma                     2:1 (2:0)
Duda 4., Ngonge 45.; Aouar 56. RK: Hien 84./Verona

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.