Nogomet

Abraham poskrbel, da je Roma ujela Atalanto

Rim, 05. 03. 2022 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Rome so v derbiju 28. kroga Serie A doma premagali Atalano z 1:0 in jo tako točkovno ujeli na petem mestu lestvice, čeprav imajo Bergamčani še tekmo v dobrem. Udinese je v borbi za obstanek prišel do izjemno pomembnih treh točk proti Sampdorii, v Vidmu je bilo 2:1.

Tammy Abraham je s 13. zadetkom sezone v Serie A poskrbel za zmago sinov volkulje na Olimpicu.
Tammy Abraham je s 13. zadetkom sezone v Serie A poskrbel za zmago sinov volkulje na Olimpicu. FOTO: AP

Roma je še drugič v tej sezoni Serie A premagala neposredno tekmico za peto mesto Atalanto. Potem ko je bilo v Bergamu 2:4, so tokrat sinovi volkulje na domačem stadionu slavili z 1:0. Junak je bil Tammy Abraham s svojim 13. golom v sezoni, od tega jih je kar osem dosegel za vodstvo svojega kluba z 1:0, kar je največ med vsemi nogometaši Serie A. 

Domači bi sicer lahko povedli že v tretji minuti, ko je Gianluca Mancini z glavo stresel okvir vrat, izkazal se je tudi vratar Juan Musso. Gol je padel po izgubljeni žogi Mattea Pessine, Rick Karsdorp je pridobljeno žogo podal do Nicoloja Zaniola, ta jo je prepustil Abrahamu, ki je v zaključku vse storil "po učbenikih". 

V drugem polčasu so bili gostje podjetnejši. Igro je poživil vstop Luisa Muriela, a se je nekajkrat izkazal domači vratar Rui Patricio, ki je poskrbel, da Atalanta še četrtič na zadnjih sedmih tekmah ni zatresla mreže nasprotnika. Zadnji žebelj v njeno krsto je bil zabit v sodniškem podatku, ko je Marten de Roon storil prekršek za rumeni karton, nato pa izgubil živce in prejel še drugega. 

V 96. minuti je bil izključen še Henrikh Mkhitaryan, ki je nalašč igral z roko, tako da sta obe moštvi srečanje zaključili v desetih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

5. marec, Serie A, izidi: 

Udinese – Sampdoria 2:1 (2:1)
Deulofeu 3., Udogie 12.; Caputo 13.

Roma – Atalanta 1:0 (1:0)
Abraham 32.
Josipa Iličića ni bilo v kadru gostov

Cagliari – Lazio 0:3 (0:2)
Immobile 19. (11-m.), Luis alberto 42., Felipe Anderson 62. 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.