Nogomet

Juve zanesljiv v Genovi, Milan (začasno) na +5, Spezia prekinila niz porazov

Genova, 12. 03. 2022 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Apeninskem polotoku se ta konec tedna igrajo tekme 29. kroga Serie A. Juventus je na gostovanju premagal Sampdorio s 3:1, junak je bil z dvema goloma Alvaro Morata. Spezia je prišla do super pomembnih treh točk v boju za obstanek proti Cagliariju (2:0), Salernitana in Sassuolo sta se razšla brez zmagovalca (2:2). V večerni tekmi pa je Milan doma z 1:0 ugnal Empoli in svojo prednost na vrhu vsaj začasno povečal na pet točk.

Veselje nogometašev Milana ob golu Pierra Kaluluja.
Veselje nogometašev Milana ob golu Pierra Kaluluja. FOTO: AP

Salernitana, za katero je bil vratar Vid Belec znova le na klopi, je še naprej prikovana na dno prvenstvene razpredelnice. Domači obračun s Sassoulom, ki je na desetem mestu in nima česa ne izgubiti ne pridobiti, bi morala nujno dobiti, a je zmogla le remi z 2:2. Glede na potek dogodkov pa je lahko tudi s tem zadovoljna, saj je vse do 81. minute zaostajala, nakar je izenačil Milan Đurić

Spezia se je po štirih zaporednih porazih znašla v boju za obstanek, nazadnje je 7. februarja remizirala prav s Salernitano (2:2), tokrat pa je doma prišla do izjemno pomembnih treh točk proti Cagliariju. Klub s Sardinije je od novega leta dalje v bistveno boljši formi, s katero je prišel na še zadnje varno 17. mesto, a si je tokrat privoščil poraz, ki ga je zopet približal nevarnosti izpada. Venezia za njim zaostaja za tri točke, a ima tudi dve tekmi manj. 

Zatem je Juventus nadaljeval z dobrimi predstavami. V Genovi je domačo Sampdorio premagal s 3:1, junak je bil z dvema goloma Alvaro Morata, ki je po tekmi popihal na dušo navijačem, ko je dejal, da bo za vedno navijač torinskega kluba, četudi ga bo moral poleti morda zapustiti. Prvi gol za goste je v 23. minuti dosegel Maya Yoshida, ki je predložek Juana Cuadrada nespretno zabil v lastno mrežo. Juventus se je z zmago približal tretjemu Napoliju na le točko, vendar imajo varovanci Luciana Spallettija v primerjavi s svojimi hudimi tekmeci še tekmo v dobrem. 

Na zadnji sobotni tekmi med Milanom in Empolijem smo edini zadetek videli v 19. minuti, dosegel ga je Pierre Kalulu. V drugem polčasu je Empoli imel nekaj polpriložnosti, a ni bil posebej nevaren. Rdeče-črni so sedaj pet točk pred mestnim tekmecem Interjem, ki bi se lahko že v nedeljo približal. Samir Handanović in soigralci gostujejo pri Torinu. 

Statistika tekme Milan – Empoli
Statistika tekme Milan – Empoli FOTO: Sofascore.com

12. marec, Serie A, izidi: 

Salernitana – Sassuolo 2:2 (1:2)
Bonazzoli 8., Đurić 81.; Scamacca 20., Traore 30. 
RK: Raspadori 59. (Sassuolo)

Spezia – Cagliari 2:0 (0:0)
Erlić 55., Manaj 74.

Sampdoria – Juventus 1:3 (0:2)
Sabiri 84., Yoshida 23. (ag.), Morata 34. (11-m.), 88.

Milan – Empoli 1:0 (1:0)
Kalulu 19.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.