Nogomet

Sanchez izpostavlja, da zgodaj prejeti zadetek ne pride v poštev

Ljubljana , 23. 10. 2024 16.20 | Posodobljeno pred 13 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
0

Pred nogometaši Olimpije je druga tekma skupinskega dela Konferenčne lige. Po minimalnem porazu v Heidenheimu (1:2) bodo v četrtek pred domačimi navijači gostili avstrijski LASK. Razlogov za optimizem je v taboru zmajev na pretek. Čeprav so v Nemčiji ostali brez točk, so pokazali obilo dobrega, za nameček vodijo v domačem prvenstvu. Victor Sanchez je na novinarski konferenci poudaril, da obračuna s Heidenheimom in LASK-om ne gre primerjati.

Zmaji bodo skušali ponoviti sijajen uvod s povratne tekme proti Rijeki, ko so bili gostje s Kvarnerja v prvem polčasu povsem nemočni.
Zmaji bodo skušali ponoviti sijajen uvod s povratne tekme proti Rijeki, ko so bili gostje s Kvarnerja v prvem polčasu povsem nemočni. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so evropske kvalifikacije prestali z odliko, nato pa v prvem krogu Konferenčne lige izgubili proti favoriziranemu bundesligašu, potem ko so predvsem prvi polčas odigrali precej v krču. Heidenheim je to znal izkoristiti, po izenačenju zmajev pa je tudi z nekaj sreče prišel do enajstmetrovke za končnih 2:1. 

"Pred prvo tekmo so vedno določeni dvomi. Zavedamo se, da smo po proračunu daleč od nasprotnikov, ampak osredotočamo se na razlike, ki jih lahko izkoristimo na igrišču. Izgubili smo tekmo, a dobili občutek, da bi si zaslužili vsaj točko. Najbolj pomembna lekcija s prve tekme je bila, da se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom," je o lekciji s prvega obračuna v začetku oktobra povedal Victor Sanchez. 

"Primerjati tekme med seboj ni pametno, ker so si lahko zelo različne. Vedno se pripravljamo z miselnostjo, da nas čaka zahteven nasprotnik. Skušamo razbrati njegove vzorce, prednosti in slabosti, ki jih bomo želeli izkoristiti," španski strateg ni želel primerjati uvodnih tekmecev Olimpije. 

Zmaji so proti Heidenheimu začeli v krču. V nadaljevanju so se sprostili, vendar prepozno, da bi se domov vrnili vsaj s točko.
Zmaji so proti Heidenheimu začeli v krču. V nadaljevanju so se sprostili, vendar prepozno, da bi se domov vrnili vsaj s točko. FOTO: AP

Čim bolje začeti, predvsem pa ne prejeti zadetka 

Nogometaši LASK-a so na nogometni tržnici vredni približno štirikrat več od ljubljanskih, zato je jasno, komu stavnice namenjajo vlogo favorita. S tem pa se v Stožicah ne obremenjujejo. Nenazadnje je tudi Rijeka veljala za favorita, a nato na največjem slovenskem stadionu doživela pravi debakel (5:0).

Takrat so zmaji že po 13 minutah vodili z 2:0, ob polčasu je semafor kazal 4:0. Proti Heidenheimu je – ravno nasprotno – Olimpija prvič klonila v šesti minuti. 

"Vedno se pripravljamo, da bi nam uspel čim boljši začetek, ampak to ni vedno mogoče. Proti Rijeki smo bili odlični. Ampak kot nogometaš imam izkušnje,  da se le redko zgodi, da začneš popolno. Včasih ti uspe zadeti prvi, drugič spet ne. Pomembno bo, da ne prejmemo hitro zadetka, a še bolj pomembno bo, kako bomo tekmo zaključili." 

Obračun z Lilleom je lani zaznamovalo katastrofalno stanje stoženske zelenice. Kako bo letos?
Obračun z Lilleom je lani zaznamovalo katastrofalno stanje stoženske zelenice. Kako bo letos? FOTO: Damjan Žibert

Vprašanje, v kakšnem stanju bo zelenica 

"Motivacija je velika. Ozračje je pozitivno. Kljub porazu na prvi tekmi ostajamo samozavestni. Po porazu v Nemčiji ni nihče niti pomislil, da zaradi tega ne bi bili samozavestni," je na novinarski konferenci še dodal Sanchez, preden je z varovanci na prenovljeni stoženski zelenici izvedel zadnji trening pred četrtkovim obračunom. 

Lansko sezono zmajev v Konferenčni ligi so močno zaznamovale težave s travnato zelenico v Stožicah. Predvsem proti Lilleu je bilo igrišče na meji regularnega, v Ljubljani pa sedaj počnejo vse, da se to ne bi ponovilo. 

Tudi Sanchez se nadeja, da bodo pogoji za igro tokrat vendarle boljši, čeprav obstaja možnost, da bo med tekmo deževalo. "Trije tedni so, odkar smo nazadnje igrali tukaj. Upamo, da bo travnata zelenica v dobrem stanju. Vremenska napoved pa nam ni v pomoč." 

Olimpija je za lepo popotnico v domačem prvenstvu v soboto minimalno ugnala Nafto in tako zadržala vodilni položaj na prvoligaški lestvici. Odtlej se zdravstveni karton ni spreminjal, izjema je le Diogo Pinto, ki zaradi bolezni ni treniral z ekipo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.