Nogomet

Sanchez se predstavi: Rad bi, da bi o meni govorili rezultati

Ljubljana, 12. 07. 2024 16.09 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
2

Victor Sanchez je pred slabim mesecem postal drugi španski trener v zgodovini ljubljanske Olimpije in tako stopil v velike čevlje Alberta Riere, ki je v sezoni 2022/2023 v Stožicah osvojil dvojno krono. Na predstavitveni novinarski konferenci je nekdanji nogometaš Real Madrida jasno dal vedeti, da ga zanima zgolj zmagovanje. Nad razmerami v zmajevem gnezdu je navdušen, na življenje v Ljubljani se je hitro privadil.

Poleg trenerja so pri Olimpiji predstavili tudi nove drese za sezono 2024/2025.
Poleg trenerja so pri Olimpiji predstavili tudi nove drese za sezono 2024/2025. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Victor Sanchez je v španskem nogometu veliko ime. Kot nogometaš je z madridskim Realom osvojil Ligo prvakov in špansko prvenstvo, po selitvi v Deportivo iz La Corune pa je slavil tako v domačem prvenstvu kot pokalu. Isti klub je v sezoni 2015/2016 kot trener vodil med špansko elito, nato je deloval še pri Betisu, Malagi in Cartageni, nazadnje pa je pri španski nogometni zvezi bdel nad razvojem mladih nogometašev.

Olimpija je njegov prvi trenerski izziv v tujini. Uvodni vtisi so zelo pozitivni, je dejal na svojem prvem druženju s slovenskimi novinarji: "Ljudje so sproščeni, mesto mi je priraslo k srcu. Še bolj pomembno pa je delovno okolje. Razmere za trening so izjemne. Vesel sem, da lahko delam tu."

Zmaji bodo sezono odprli prihodnji petek s prvenstvenim obračunom proti ajdovskemu Primorju. Doslej so odigrali tri tekme in prav vse dobili, padli so Gloria Buzau, Sarajevo in Slovačko. 

"Od prvega dne garamo, s čimer sem zelo zadovoljen. Radi bi nadgradili dobre stvari iz lanske sezone. Pred dvema sezonama je Olimpija osvojila dvojno krono, to je zame dobra začetna točka, saj nekateri nogometaši dobro vedo, kako je bilo takrat. Želimo postati bolj tekmovalni. Zadovoljni smo, ampak ne zaradi rezultatov, temveč zato, ker napredujemo v za nas pomembnih prvinah igre," je o dosedanjem poteku priprav povedal 49-letni trener. 

Victor Sanchez na predstavitveni novinarski konferenci.
Victor Sanchez na predstavitveni novinarski konferenci. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Zmaji v en glas: Cilj je dvojna krona 

V odgovoru na vprašanje, kakšni so rezultatski cilji kluba, se je strinjal s športnim direktorjem Goranom Boromiso. Cilj je dvojna krona, so odločeni v Stožicah. "Najtežja stvar ni zmagati, ampak to ponavljati. Imel sem srečo, da sem iz Reala šel v manjšo ekipo in z njo spet bil prvak. To je miselnost, ki ji sledim tudi kot trener. Kot sem rekel, ekipa je že osvojila dvojno krono in to bi rad ponovil," je pojasnil Sanchez. 

Čeprav se poznata, pred prihodom v Ljubljano ni bil v stiku z Albertom Riero. "O klubskem nogometu v Sloveniji nisem vedel veliko, sem pa imel nekaj informacij, ker sem delal za špansko nogometno zvezo in smo igrali proti slovenski reprezentanci U17. Vedel sem, da je tu veliko talentov, kar mi je zelo všeč. Celotno kariero sem kot trener pomagal mladim nogometašem pri koraku naprej. Tudi tu je veliko nadarjenih mladih, kar me navdaja z zadovoljstvom."

Komplet dresov za sezono 2024/2024:  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

O sebi ni želel govoriti, upa, da bodo za to poskrbeli rezultati 

Kljub odmevni igralski karieri je Sanchez v trenerskem pogledu precejšnja neznanka. Po odhodu iz Malage januarja 2020 je namreč vodil zgolj še drugoligaša Cartageno. In še to le sedem tekem na začetku prejšnje sezone, preden je bil odpuščen zaradi šestih porazov. 

"Ne želim govoriti o sebi. Lahko povem, da od sebe vedno zahtevam največ. Želim si biti "ekipni igralec" in ob sebi imeti čim bolj talentirano ekipo. Želim si, da bi kot celota delovali karseda dobro. Pri Realu sem bil od enajstega leta, zato imam v sebi zmagovalni DNK, ampak ne želim govoriti o sebi. Rad bi, da bi o meni govorili rezultati," je nadaljeval Sanchez, ki je za Real igral med letoma 1995 in 1998 in zanj zbral 80 nastopov. 

Vprašali smo ga, kaj ga je ob prihodu na sončno stran Alp najbolj presenetilo. Sanchez je znova poudaril navdušenje nad pogoji v Stožicah, ki da so temelj za uspeh kluba in trenerja. Tudi to pa je med razlogi, da bodo zmaji celotne priprave kljub visokim temperaturam opravili v Ljubljani. 

"Zelo presenečen sem nad Ljubljano, ki je prekrasno mesto. Rad se sprehajam po središču mesta. Od prvega momenta sem se tu počutil kot doma. Ob prihodu v novo okolje je to zelo pomembno," je še dodal. 

Victor Sanchez in športni direktor Goran Boromisa.
Victor Sanchez in športni direktor Goran Boromisa. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Z Elšnikom ali brez, pomembni so tisti, ki so na voljo

Za zdaj sta v Olimpijo to poletje prišli dve okrepitvi. Vezist Thallison je nazadnje igral za Rogaško, hitronogi krilni nogometaš Benjika Caciel pa je prišel iz Nemčije. Da lahko pričakujejo vsaj še dve okrepitvi, je na novinarski konferenci sporočil Boromisa. Največje vprašanje pa je, koliko časa bo v klubu še ostal Timi Max Elšnik, ki se bo treningom priključil v ponedeljek. Nobena skrivnost ni, da zanj na nogometni tržnici po odličnih predstavah na Euru vlada ogromno zanimanja.

"Osredotočam se na tiste, ki so mi na voljo. Z njimi sem zelo zadovoljen. Rad bi poudaril, da so me nekateri mladi navdušili. Še naprej jim bom ponujal veliko priložnosti," o prihodnosti Elšnika ne želi razmišljati nov trener zmajev, ki se bo navijačem v Stožicah prvič predstavil že to soboto. Na generalki pred začetkom prvenstva bo v Ljubljani gostoval bolgarski CSKA 1948. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mekenzi
12. 07. 2024 18.40
+1
Španski trener, Slovenski igralci, povprečni, rezultatov ne bo,, isto kot v košarki, ce nimaš dobrih igralcev, jelahko trener vrhunski klasa, pa nebo rezultata, Celje je dva koraka pred Olimpijo, vmes je še Maribor. 🤪🤪🤪🤪
Slovenec1973
12. 07. 2024 18.05
+0