Nogomet

Nekdanji kapetan pred Rijeko s srcem z zmaji: Naj Stožice grmijo

Ljubljana, 29. 08. 2024 11.51 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., M.J., J.L.
Komentarji
7

Za slovenske nogometne klube, ki se v zadnjem krogu kvalifikacij borijo za igranje v Konferenčni ligi, je nastopil dan D. Pred povratno tekmo se v najboljšem položaju nahaja ljubljanska Olimpija, ki je na prvi tekmi proti Rijeki remizirala z 1:1. Letos še nepremagani Ljubljančani na čelu s trenerjem Victorjem Sanchezom zato počasi že sanjajo o evropski jeseni, do katere jim bodo skušale pomagati razprodane Stožice. Tekmo boste lahko od 18.45 dalje v živo gledali na Kanalu A in VOYO.

Po tem, ko so jo prvič v zgodovini kluba okusili lani, pri ljubljanski Olimpiji ne skrivajo, da si tudi letos želijo evropsko jesen. Igranje v Konferenčni ligi je za zmaje oddaljeno le še tekmo, a bo morala v Ljubljani pasti Rijeka. A Hrvaški podprvak, čigar proračun je dvakrat višji od Olimpijinega, bo vse prej kot lahek zalogaj za slovenske podprvake.

Na to je pred povratno tekmo opozoril domači strateg Victor Sanchez: "Rijeka je brez dvoma kvalitetna ekipa, toda mi gledamo samo na nas, na našo igro. Ne glede na to, proti komu igramo. In seveda si želimo na vsaki tekmi zmagati."

48-letni Španec, ki na klopi Olimpije še ne pozna poraza, je tudi pred povratnim računom pozitiven: "Imamo uro in pol časa priložnosti, da si zagotovimo evropsko jesen. In to pred našimi navijači. Mislim, da smo pripravljeni. Nogometaši si vedno želijo in sanjajo o tem, da igrajo v finalu in za obe ekipi bo ta tekma finale. Mislim, da bo v Stožicah vzdušje zares izjemno."

Victor Sanchez
Victor Sanchez FOTO: Luka Kotnik

Podobnega mnenja je pred povratno tekmo tudi krilni napadalec zmajev Raul Florucz, ki se opira tudi na dejstvo, da je Olimpija na prvih 10 tekmah v sezoni prejela le pet zadetkov, dala pa jih kar 17: "Vse, kar je v naših glavah, je to, da zmagamo to tekmo in se uvrstimo v Konferenčno ligo. Mislim, da smo pripravljeni tako fizično kot tudi taktično in jutri gremo po zmago."

Pozitivni tudi v taboru Rijeke

V vrstah Rijeke bo tako kot na prvi tekmi občasni slovenski reprezentant Dejan Petrovič. 26-letni slovenski vezist je pred povratno tekmo spomnil, kdo je bil boljši večji del prve tekme, in poudaril močno željo hrvaških podprvakov po zmagi v slovenski prestolnici: "Mogoče bo ta druga tekma malo lažja, zdaj vemo, kaj pričakovati od Olimpije. Mislim, da če bomo takšni kot prvih 60, 70 minut na Rujevici, ne bo problema. Želimo si te zmage, želimo si igrati v Evropi kakor tudi oni. Moramo jutri dokazati, da smo boljši, in mislim, da bo to dovolj."

Kvalifikacije za Konferenčno ligo: Olimpija - Rijeka

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SamoPovemMojeMnenje
29. 08. 2024 15.05
+1
nena si sramote delat
ivan z Doba
29. 08. 2024 13.48
+1
motorist_mb
29. 08. 2024 10.29
+1
Gremo močvirniki 💪
SamoPovemMojeMnenje
29. 08. 2024 09.51
-2
upam da imajo brisace za solze 😂
Gpeee
29. 08. 2024 10.46
+3
SamoPovemMojeMnenje
29. 08. 2024 15.05
zmerni pesimist
29. 08. 2024 09.47
-1
In se boste pokakali