Nogomet

Sanchez: Gostovanja so vedno zahtevnejša, a verjamemo v ponoven uspeh

Ljubljana, 13. 08. 2024 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Olimpije niso bili najbolj zadovoljni po zadnjem ligaškem remiju v Domžalah (0:0), a so morali hitro misli (pre)usmeriti k četrtkovi povratni tekmi 3. predkroga kvalifikacij za konferenčno ligo, ko bodo ob 19.00 (z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO od 18.45 naprej) gostovali v Tiraspolu pri tamkajšnjem Sheriffu.

Spomnimo, Ljubljančani so prvo tekmo minuli četrtek v Stožicah gladko dobili s 3:0, a kot opozarja glavni trener Olimpije Victor Sanchez so evropska gostovanja, ne glede na rezultat prve tekme, vselej zahtevnejša.

"To tudi ves čas govorim svojim varovancem, naj jih rezultat prve tekme ne zavede, saj bi sicer lahko imeli velike težave," pred potjo v Tiraspol pravi španski strateg, ki je kljub remiju v domžalskem Športnem parku videl veliko dobrih stvari v igri zeleno-belih.

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. predkroga kvalifikacij za konferenčno ligo pred slabim tednom dni v domačih Stožicah zlahka opravili s Sheriffom.
Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. predkroga kvalifikacij za konferenčno ligo pred slabim tednom dni v domačih Stožicah zlahka opravili s Sheriffom. FOTO: Luka Kotnik

"Ko ne zadeneš, je nemogoče zmagati. Sicer sem zadovoljen z igro fantov. Prišli smo po zmago in dobro oddelali prvi polčas. Pred nasprotnikovim golom bi morali biti bolj agresivni, o tem smo se pogovarjali tudi ob polčasu v garderobi. Tudi v drugem delu smo prevladovali na zelenici in si ustvarjali priložnosti, a žal nismo zadeli. Smo pa ponovno ohranili lastno mrežo nedotaknjeno. Na igrišču sem videl ekipo, ki je igrala in se borila. Po drugi strani pa je težko igrati proti nasprotniku, ki čaka, kaj se bo zgodilo, in izgublja čas. A nič zato, vemo, da moramo včasih odigrati tudi takšno tekmo. Ob polčasu smo naredili nekaj sprememb. V načrtu je bilo, da igralni čas malce porazdelimo, saj je v takšni vročini zelo težko igrati. Jorge Silva si je tudi nekoliko poškodoval prstanec na roki in že med odmorom odšel v bolnišnico na slikanje. Gre za zlom, a to ga pred prihajajočimi izzivi ne bo ustavilo," optimistično razmišlja Sanchez.

"Hitro se bomo morali regenerirati in razmišljati o četrtkovem obračunu z Moldavci. Na prvi tekmi smo bili zelo dobri, sedaj pa želimo to ponoviti. Gostovanja so vselej zahtevnejša, a verjamemo v ponoven uspeh," še dodaja dobro razpoloženi Victor Sanchez.

Konferenčna liga (kvalifikacije): Sheriff Tiraspol – Olimpija Ljubljana
Konferenčna liga (kvalifikacije): Sheriff Tiraspol – Olimpija Ljubljana FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
13. 08. 2024 10.08
+2
gremo zeleno srce, še ena zmaga, da bo gazda pokasiral eurčke za zmago, igralci pa baje dobijo gratis burek pri štantu v centru ljubljane