Nogomet

Arsenal se je rešil pri Chelseaju, Salah dvakrat za zmago Liverpoola

Liverpool, 21. 10. 2023 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., J.B.
Komentarji
0

Nogometaši Liverpoola in Evertona so odprli deveti krog angleške Premier Lige. Na mestnem derbiju Merseyside na Anfieldu so bili uspešnejši domači nogometaši, ki so slavili po dveh zadetkih Mohameda Salaha. Kasneje je Manchester City z 2:1 ugnal Brighton, londonski derbi med Chelseajem in Arsenalom pa se je končal brez zmagovalca (2:2). V zadnji sobotni tekmi je bil Manchester United boljši od Sheffielda (2:1).

Chelsea 2:2 Arsenal
Chelsea 2:2 Arsenal FOTO: Sofascore.com

Dolgo je kazalo, da bo Arsenal na Stamford Bridgeu doživel prvi poraz v tej sezoni Premier League. Chelsea je prvi polčas dobil po golu Colea Palmerja, ki je izkoristil enajstmetrovko, za katero se je sprl s soigralcem Raheemom Sterlingom. Na začetku drugega polčasa je slabo postavljenega Davida Rayo kaznoval Mihailo Mudrik, ki je želel poslati predložek, a se mu je vse skupaj idealno ponesrečilo, saj je žoga končala v mreži topničarjev. 

Varovanci Mikela Arteta nikakor niso uspeli razviti svoje prepoznavne igre, a jih je v igro vrnil domači vratar Robert Sanchez. Ta je v 77. minuti podal naravnost na nogo Declana Ricea, ki je žogo brez težav pospravil v prazno mrežo. Le sedem minut kasneje pa je Stamford Bridge obmolknil, ko je za 2:2 po asistenci Bukaya Sakaja zadel rezervist Leandro Trossard.

"Prvi polčas je bil naš najslabši v tej sezoni. Že trener nas je opozarjal, da njihovi rezultati ne povedo, kako kvalitetni so, saj so imeli na začetku sezone kar nekaj smole. Chelsea je danes dokazal, da je izvrstna ekipa. Mi pa smo pokazali karakter in srce. Ni se lahko vrniti po zaostanku z dvema zadetkoma, a smo ohranili vero, da nam lahko uspe," je črto pod londonskim derbijem potegnil Rice, čigar zadetek v 77. minuti je tlakoval Arsenalovo pot do točke in podaljšanja niza nepremaganosti. 

* Izidi, 9. krog:

- sobota, 21. oktober:

Liverpool - Everton 2:0 (0:0)

Bournemouth - Wolverhampton 1:2 (1:0)

Brentford - Burnley 3:0 (1:0)

Manchester City - Brighton 2:1 (2:0)

Newcastle - Crystal Palace 4:0 (3:0)

Nottingham Forest - Luton Town 2:2 (0:0)

Chelsea - Arsenal 2:2 (1:0)

Sheffield United - Manchester United 1:2 (1:1)

- nedelja, 22. oktober:

17.30 Aston Villa - West Ham United

- ponedeljek, 23. oktober:

21.00 Tottenham - Fulham

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.