Nogomet

Drkušić bo odpotoval v Srbijo, da se pridruži Crveni zvezdi

Beograd, 15. 08. 2024 12.07 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po poročanju ruskega medija Čempionat bo slovenski reprezentant Vanja Drkušić odpotoval v Srbijo, kjer se bo dogovoril za sodelovanje s Crveno zvezdo. Novi član Zenita iz Sankt Peterburga bo kot posojen nogometaš po vsej verjetnosti eno sezono nastopal za aktualne srbske prvake.

Vanja Drkušić je proti Portugalcem neustrašno bil bitko s Cristianom Ronaldom.
Vanja Drkušić je proti Portugalcem neustrašno bil bitko s Cristianom Ronaldom. FOTO: Luka Kotnik

Zenit je pred dvema dnevoma naznanil prihod Vanje Drkušića, za katerega so morali v klubsko blagajno novopečenega ruskega drugoligaša iz Sočija odšteti štiri milijone evrov.

Slovenski osrednji branilec, ki je zablestel na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z ruskimi prvaki sklenil petletno sodelovanje, toda prvo sezono se bo, kot kaže, kalil na Marakani. 

Drkušić je že dlje časa velika želja Crvene zvezde, želja, ki se bo rdeče-belim očitno uresničila, saj bo Slovenec že kmalu v Srbiji. 

Srbski mediji poročajo, da naj bi Beograjčani za branilčeve usluge plačali polovico njegove plače, kar znaša 750.000 evrov. Poleg tega vodstvo Zvezde s polno paro dela na izpolnjevanju dokumentov, ki bi Drkušiću omogočili registracijo že za pomembno tekmo zadnjega dela kvalifikacij za Ligo prvakov.

Tam srbske prvake v torek čaka neugoden tekmec iz Norveške, Bodo/Glimt, srečanje pa si boste lahko ogledali v prenosu od 20.45 na Kanalu A in VOYO. Dvoboj bi bil ob prihodu Drkušića še dodatno odet v slovenske barve, v srbskem taboru namreč že nastopa Timi Max Elšnik, pri Norvežanih pa Nino Žugelj

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sickk 2
15. 08. 2024 18.33
+3
Vauu, tok govora o njemu in pol konca nekje na balkanu...
Zucchini head
15. 08. 2024 17.27
dobr mu je cena zrastla iz 300K na 3 miljone
inside1
15. 08. 2024 17.22
+2
eh to pa je bolj slaba pogodba. Klub te kupi, pa takoj dalje posodi..... Bolje da bi šel kam drugam.
Šumsko voče
15. 08. 2024 15.43
-2
Slovenski reprezentant?????po kom je slovenec???