Nogomet

Mariborčani dodobra napolnili mrežo Novogoričanov

Ljubljana, 30. 04. 2011 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 30. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali CM Celje z 1:0. Triglav in Luka Koper sta se razšla brez zadetkov. Olimpija je bila z 2:1 boljša od Nafte. Maribor pa je Hit Gorico ugnal s kar 6:0.

Mariborčani so po 15. minuti pobudo prevzeli v svoje roke. Že v peti minuti je sicer s strelom z več kot 30 metrov domačega vratarja Vasjo Simčiča namučil Dejan Mezga (žoga je med letom zadela še enega domačih nogometašev in malce spremenila smer), v 17. minuti pa so gosti povedli. Goran Cvijanović je izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Marcos Tavares in z glavo natančno zadel v desni zgornji kot domačih vrat.

Mariborčani, ki so bili precej boljši tekmec in nevarne akcije vrstili kot po tekočem traku, so prednost podvojili v 29. minuti. Takrat je bil v vlogi podajalca Tavares, ki je žogo vrnil na dobrih deset metrov v sredino kazenskega prostora, Cvijanović pa je zadel desni spodnji kot domačih vrat.

Štiri minute zatem je bil spet nevaren Mezga in zatresel prečko. Domačini so najnevarneje zapretili v 37. minuti, ko sta zapored poskusila Danjel Rakušček in William Franklin Vicente, a jim žoge ni uspelo spraviti v mrežo. Kazen je sledila v 44. minuti, ko je z natančnim strelom iz sredine kazenskega prostora na 3:0 povišal Tavares.

Takoj po začetku drugega polčasa so gosti povišali na 4:0, ko je z glavo po podaji z desne strani zadel Etien Velikonja in dokončno razrešil vse dvome o zmagovalcu. Petarda v goriški mreži je odjeknila že dve minuti zatem, ko se je med strelce po Cvijanovićevi podaji vpisal Mezga, v 53. minuti pa je Tavares po novi podaji Cvijanovića z desne strani z glavo zabil svoj tretji gol na tekmi.

Svojega drugega bi lahko v 67. minuti zabil Velikonja, vendar je žoga po lobu končala nekaj centimetrov nad prečko. Nato se je igra umirila, Štajerci pa so ob nemočnih Novogoričanih tekmo brez vsakršnih težav rutinirano pripeljali do konca.
 

Olimpija na krilih Škerjanca do zmage

Prvih 45 minut je bila igra enakovredna, Nafta pa je bila celo za spoznanje nevarnejša. V 12. minuti je ob neodločnem Marku Balažicu Zoran Zeljković sprožil čez okvir, sedem minut pozneje pa je po podaji Arpada Vaša zamudil domači napadalec Vedran Vinko. Gledalce je še posebej razburjal sodnik Roberto Ponis, ki v 22. minuti ni dosodil prekrška nad prodirajočim Vinkom, v 29. minuti pa enajstmetrovke po igranju z roko enega gostujočih branilcev v kazenskem prostoru.

Marcos Tavares
Marcos Tavares FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju so prvi zapretili domači, Vinko pa je bil za korak prepočasen. Gosti so hitro odgovorili in se veselili vodstva. Na Davorja Škerjanca so domači obrambni igralci pozabili, tako da je ljubljanski nogometaš z roba kazenskega prostora zadel pod prečko. Le dve minuti pozneje bi lahko gostitelji izenačili. Bojan Matjašec je prodrl po levi strani, povratno žogo pa je Simon Pavel povsem neoviran z 12 metrov poslal čez gol. Dvajset minut pred koncem so gosti zapravili izjemno priložnost, saj je po podaji Škerjanca z leve strani Tomo Šokota zgrešil nemogoče. V 72. minuti je Ibraimi lepo meril, a z lobom za las zgrešil, v naslednjem napadu pa so domači izenačili. Prašnikar je streljal s 15 metrov, Damir Botonjić je žogo odbil, Vinko pa jo je iz neposredne bližine poslal v prazno mrežo. Odločitev o zmagovalcu je padla tri minute pred koncem. Škerjanc je sicer slabo zadel žogo, a se je ta ob slabem posredovanju vratarja Nemanje Jozića odkotalila v mrežo.

Domžale do minimalne zmage

Domžalčani so Ajdovce hitro potisnili na njihovo polovico in začeli vrstiti priložnosti. Kar trikrat je poskusil Damir Pekič, vendar je bil dvakrat premalo natančen, enkrat pa je žogo po njegovem strelu ustavil Domen Božjak. V šesti minuti je do strela prišel tudi Juninho, ki je s pravo "bombo" zatresel prečko. Isti igralec je znova s 25 metrov sprožil v 18. minuti, takrat se je znova izkazal Božjak. Ajdovci so prvič zapretili v 21. minuti, ko je sam pred domačega vratarja Darka Brljaka prišel Saša Aleksander Živec, a žoge ni spravil mimo domačega čuvaja mreže.

Davor Škerjanc
Davor Škerjanc FOTO: Damjan Žibert
V drugem polčasu je prvi zapretil Amer Jukan s strelom z 20 metrov v 52. minuti, deset minut pozneje pa je rdeče-črne znova rešil okvir vrat, takrat je prečko stresel Dalibor Teinović. Domačini so do vodstva prišli v 69. minuti, ko je po samostojnem prodoru zadel Jernej Smukavec, ki je imel priložnost tudi že v 66. minuti, ko je bil na mestu Božjak. V zadnjih minutah sta pri gostih poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, Almir Tanjič in Saša Božičič, toda niti njuni streli niso zadeli želenega cilja.

Rudar do minimalne zmage


Po začetnem otipavanju obeh ekip so prvo in zelo nevarno akcijo izpeljali Velenjčani. Dragan Čadikovski je v 18. minuti v kazenskem prostoru počakal na Damjana Trifkovića, mu podal žogo pred gol, a slednjemu iz neposredne bližine ni uspelo ukaniti Amela Mujčinovića. Tri minute zatem je imel novo izjemno priložnost za Rudar Rajko Rotman, ko je sprožil proti praznim vratom Celja, a je žogo na golovi črti izbil Saša Bakarič. Po tem so pobudo prevzeli gosti, pri katerih je največ poskušal Zoran Pavlovič, a brez uspeha, Celjani pa so eno lepših priložnosti zapravili v 33. minuti, ko z glavo ni bil dovolj natančen Ivan Firer.

Damir Pekič
Damir Pekič FOTO: Damjan Žibert

Tudi v nadaljevanju so bili konkretnejši Celjani, ki pa jim nikakor ni uspelo zabiti tako želenega gola. V 77. minuti so vendarle novo nevarno akcijo izpeljali tudi domačini in napovedali še zanimivo končnico. Trifković je podal do Dorisa Kelenca, ki je bil povsem sam v kazenskem prostoru, a je ostalo pri 0:0. Zato pa so domačini povedli že minuto pozneje, ko je Trifković v kazenskem prostoru podal do Rotmana, ta pa je s strani z lobom ugnal celjskega vratarja. V 84. minuti je Bakariča od izenačenja ločilo nekaj centimetrov, a nadzor nad igro so prevzeli Velenjčani in tekmo tudi pripeljali do zanje srečnega konca.

V Kranju brez zadetkov

Koprčani so uvodoma zagospodarili na igrišču, po desetih minutah pa so se gostitelji otresli pritiska in se spustili v enakovreden boj. V prvem polčasu je igra v glavnem potekala na sredini igrišča in brez izrazitih priložnosti, še najbolj nevarno je bilo v 30. in 32. minuti, obakrat pa je bil koprski vratar Ermin Hasić dovolj zbran, da je preprečil najhujše. Prvič po strelu Dragana Ovčine, drugič po malce nespretni podaji soigralca Damirju Hadžiću, ki je žogo poslal tik pod prečko, koprska "enka" pa je žogo s skrajnimi močmi preusmerila v kot.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila, maloštevilni gledalci so videli malo kakovostnega nogometa, nekoliko bolj razburljivo je bilo v sami končnici. Gostitelji so si v 80. minuti priigrali najlepšo priložnost na tekmi, ko je Dejan Burgar lepo podaljšal do Damijana Marijana, ki se je znašel pred Hasićem, v medsebojnem obračunu pa je bil zmagovalec vratar iz Kopra. Le šest minut kasneje so zagrozili tudi nogometaši z Obale, Estonec Konstantin Vassiljev je v "ogenj" poslal Mitjo Brulca, nevarnost pa je pravočasno preprečil domači vratar Žan Pelko.

Izidi:
Rudar Velenje – CM Celje 1:0 (0:0)
Triglav Gorenjska – Luka Koper 0:0
Nafta Lendava – Olimpija Ljubljana 1:2 (0:0)

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buenos
02. 05. 2011 15.00
Uwish,tisto z 10% ne bo glih držalo,je pa res,da če hoče imet Olimpija poln stadion,ji je edina pot evropa.Tko pač je,minili so časi yugo lige,ko se je za bežigradom zbiralo po 10 in več tisoč gledalcev.Strast in čustva ???kaj si s tem mislu ? normalno,da je potreben denar,če pa misliš na veze z raznimi spornimi sodniškimi odločitvami v korist Olimpije ? se dogajajo,tako kot tudi mariboru,pa ne mormo zarad tega govort o kakih vezah...če pa si vseeno mnenja,da denar ni pomemben - ukinite plače in honorarje nogometašem Maribora,pa da vidmo,kakšna ljubezen do kluba je pri njih prisotna
texranger
02. 05. 2011 14.33
@ Panucci You go girl!! Daj jim vetra, punca.
Uwish
02. 05. 2011 14.20
Uwish
02. 05. 2011 14.19
buenos fora je da ste mi smešni in ne sovražim vas, nevem zakaj bi vas saj za olimpijo je 10 % v lj, ostalim pa je tak vseeno...in teh 10 % je smešnih, sploh pa vaš trener ki sam sebi laže. na vsak načim hočete nogomet pripelat v lj ampak zato rabite strah in čustva, ne pa veze in denar
buenos
02. 05. 2011 13.38
ne da nas noben ne mara,sovražijo nas ;)nekoga sovražijo pa po navadi ljudje,ki niso zadovoljni sami s seboj.Sebe poglej,tudi kadar je članek samo o Mariboru,se tvoj komentar nanaša na Olimpijo,pa čeprav ni nikjer omenjena.Si mogoče obremenjen z zeleno barvo ?ali bolje rečeno sam s seboj in ti je edini način komunikacije s preostalim svetom tale portal...nimaš kaj,tako pač je,oziroma,kot pravijo navijači Londonskega kluba " NO ONE LIKE US WE DON'T CARE "
Uwish
02. 05. 2011 12.03
buenos mogoče zato ker vas doben nemara in ker je vsem jasno da vas na vse načine silijo v evropo
buenos
02. 05. 2011 09.26
napišem "bravo Olimpija" pa dobim samo 17 minusov...he he,dejte se no mal bolj potrudit
Gaylona
02. 05. 2011 07.56
to se je mariboru tko kot se jim je že velikokrat usralo sam da je bil dans rjav drek
neki.stajerc
02. 05. 2011 02.42
@panucci da nisi ki ti delomrznez ?
Uporabnik487511
01. 05. 2011 23.15
@panucci Panucci, kaj si pozabil pojest tablete pred spanjem?
bosko111
01. 05. 2011 23.11
panucci LIGO PRVAKOV SMO ZE VIDELI!!! SALABAJSEK!!
panucci
01. 05. 2011 23.00
LAHKO JE maribor PRVAK...AMPAK LIGE PRVAKOV PA NE BOSTE VIDELI NITI OD BLIZU....DEJ mariborčani LAHK SE HVALITE,DA SO VAŠE TEKME NAJBOLJ OBISKANE,SAJ STE DELOMRZNEŽI IN IMATE SKOZ ČAS HODIT NA TEKME...PO OSTALIH KONCIH SLOVENIJE SO PA LJUDJE DELAVNI IN NIMAJO ČASA SEDET NA STADIONU....PIŠTE MINUZE AMPAK VSEENO OLIMPIJA JE V EVROPI SPET......
unja1.m
01. 05. 2011 20.11
hettrik avtohtonega štajarca
neki.stajerc
01. 05. 2011 19.50
to Maribor ;) naj se ve kdo je gazda v sloveniji ;)
markiola
01. 05. 2011 18.54
OLIMPIJA LJUBLJANA!!!
sniper-rifle
01. 05. 2011 18.35
TEKMA JE BILA LEPA
Alen Ozim 1
01. 05. 2011 17.53
maribor prvak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
buenos
01. 05. 2011 15.59
bravo Olimpija :)
breivik
01. 05. 2011 15.27
MARIBOR ŠAMPION!!!!!!!
rob3rt
01. 05. 2011 11.25
panucci01.05.2011, 09:28 Potem pa se boš zbudil s prstom v ... :P