Nogomet

Ronalda bo pri Al Nassru odslej treniral Jeličić

Ljubljana, 13. 04. 2023 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot poročajo številni mediji, ima savdska ekipa Al Nassr novega trenerja. Klub, za katerega nastopa tudi Cristiano Ronaldo, je pred dnevi odpustil Francoza Rudija Garcio. Novi trener savdske ekipe je Hrvat Dinko Jeličić. Španski mediji poudarjajo, da je do zamenjave na trenerski klopi drugouvrščene ekipe tamkajšnjega prvenstva prišlo, kakopak, zaradi slabših rezultatov v zadnjem obdobju. Svoje pa so dodali tudi skrhani odnosi med trenerjem in igralci. Še posebej načet naj bi bil njegov odnos s Cristianom Ronaldom. Al Nassr trenutno zaseda drugo mesto na razpredelnici, tri točke za vodilnim Al Ittihadom. Do konca sezone je še sedem krogov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dinko Jeličić je sicer bolj znan v hrvaškem nogometnem prostoru kot pa izven njenih meja. V dosedanjem delu kariere je ta 49-letni strokovnjak vodil hrvaško reprezentanco do 19 in do 20 let, na klubskem nivoju pa je beležil vodenja ekip tamkajšnje druge lige. Kustošija, Rudeš in Novigrad so bile njegove dosedanje destinacije. 

"Naloga Jeličića je, da ekipo čim bolje pripravi na zaključek prvenstva, ko bo Al Nassr vendarle poskušal uloviti naslov prvaka navkljub zaostanku treh točk," piše madridski AS in v isti sapi poudarja, da naj bi bil 49-letni Jeličić zgolj začasna rešitev za trenersko mesto. "Že vrabci na veji čivkajo, da so se vodilni možje kluba ogreli za Joseja Mourinha. Denar, kakopak, ni težava. Za usluge portugalskega strokovnjaka so pripravljeni mastno plačati. Po nekaterih podatkih naj bi, če bo zares prišel v Al Nassr, v dveh letih dobil točno 100 milijonov evrov. 

Rudi Garcia in Cristiano Ronaldo. Odhod francoskega strokovnjaka naj bi bil tudi posledica slabega odnosa s Portugalcem.
Rudi Garcia in Cristiano Ronaldo. Odhod francoskega strokovnjaka naj bi bil tudi posledica slabega odnosa s Portugalcem. FOTO: Al Nassr

Spomnimo, dosedanji trener Rudi Garcia je na zadnjih tekmah z Al Nassrom beležil slabše rezultate od pričakovanj, ki pod vprašaj postavljajo (pričakovani) naslov ligaškega prvaka, nejevoljo pri vodstvu kluba pa naj bi dodal tudi slab odnos trenerja z igralci. "V končni fazi je bil odločilen prav slab odnos, ki ga je imel z igralci. In to ključnimi možmi. Ali je med njimi tudi Cristiano Ronaldo, pa ni znano. Vodstvo kluba je močno zaskrbljeno. Prepričano je, da ekipa z Garcio ne bi osvojila naslova prvakov, zato je nemudoma odreagiralo," pa sporoča madridska Marca.  

Al Nassr sicer sedem krogov pred koncem prvenstva zavzema drugo mesto na lestvici in ima tri točke manj od vodilnega Al Ittihada. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
14. 04. 2023 09.05
+2
Slika pa Glih za njegove ljubljence😁
Rdeča kapica69
13. 04. 2023 13.18
+0
265004
13. 04. 2023 12.10
+3
Torej bo kmalu-Allegri-2019,Sarri-2020,Pirlo-2021,Ole-2022,Rangnick-2022,Santos-2022,Rudi Garcia-2023,Jeličič -2023..
VR tak Urbin sin
13. 04. 2023 12.26
+4
Ni mu oprostil šale 2. januarja 2023, da je hotel Messija, dobil pa Ronalda...... čeprav sam ne vem zakaj naj bi bila to šala