Nogomet

Roma zapravila priložnost za skok na mesta, ki vodijo v Ligo prvakov

Bergamo, 24. 04. 2023 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

31. krog italijanske serie A sta zaključili Atalanta in Roma, ki sta se pomerili na stadionu Gewiss v Bergamu. S 3:1 je tekmo dobilo domače moštvo, ki je bilo večji del tekme v podrejenem položaju, a je dobro izkoristilo ponujene priložnosti. Roma pa je ob devetem ligaškem porazu v sezoni zapravila priložnost, da bi s četrtega mesta, ki neposredno še vodi v Ligo prvakov, izrinila Milan, s katerim ima enako število točk.

Domače moštvo je odšlo po zaslugi zadetka hrvaškega reprezentanta Mara Pašalića na glavni odmor z minimalno prednostjo. To je v 74. minuti podvojil Rafael Toloi, ki je izkoristil slabo posredovanje Romine obrambe po kotu Atalante. Sinove volkulje je nato v 83. minuti z natančnim strelom v igro vrnil kapetan Lorenzo Pellegrini, a je delo gostujočega napada izničil Romin vratar Rui Patricio, ki si je le minuto kasneje privoščil hudo napako in žogo podaril Teunu Koopmeinersu, ki mu ni bilo težko zadeti praznih vrat gostov.

Statistika tekme Atalanta - Roma

Izidi 31. kroga italijanske Serie A:

- ponedeljek, 24. april:

Atalanta – Roma              3:1 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.