Nogomet

Rodrygo se je Ancelottiju za zaupanje zahvalil na najlepši možen način

Braga, 25. 10. 2023 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Reala so v torek nadaljevali stoodstotni niz v novi sezoni Lige prvakov. Za tretjo zaporedno zmago so na gostovanju ugnali Brago z 2:1. Pot do novih treh točk je z golom v 16. minuti tlakoval Rodrygo Goes. Brazilec na začetku sezone ni bil v najboljši formi, a mu je Carlo Ancelotti predano zaupal. Izkazalo se je, da je spet imel prav.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Polni izkupiček za Bayern in Real
    02:14
    Iz 24UR: Polni izkupiček za Bayern in Real
  • Bragin Alvaro Djalo znižal na 1:2
    01:07
    Bragin Alvaro Djalo znižal na 1:2
  • Jude Bellingham zabil za 2:0
    00:42
    Jude Bellingham zabil za 2:0
  • Rodrygo povedel Real v vodstvo z 1:0
    00:40
    Rodrygo povedel Real v vodstvo z 1:0

22-letni Brazilec je na začetku sezone igral ogromno, a večjega učinka, vsaj v statističnih kategorijah, ni ponudil. Na desetih prvenstvenih tekmah, od tega jih je osem začel v prvi postavi, je le enkrat meril v polno. Gol proti Bragi je bil njegov drugi v 954 minutah igre v tej sezoni. 

"Rad bi se zahvalil trenerju, ker je verjel vame in me miril, da bom zopet našel pravo formo. Videl je, da me je zelo iritiralo, ker se nisem in nisem mogel vpisati med strelce. Dobro ve, kako rad ga imam in kako ga cenim. Upam, da mu bom sedaj začel vračati za zaupanje," je Rodrygu odleglo po zmagi Reala na severu Portugalske. 

"Ta zadetek je izjemno pomemben zanj, a tudi za nas kot ekipo. Čeprav ni bil med strelci, je igral dobro. Ne dvomim, da mu bo ta gol pomagal v nadaljevanju sezone," pa je svojega varovanca pohvalil prekaljeni Carlo Ancelotti.

Verjetno glavna značilnost njegove druge ere na klopi madridskega velikana je prav ta, da iz mladih, še neobrušenih diamantov iztisne največ. Vinicius Junior se je pod njegovim vodstvom iz velikega talenta prelevil v enega najboljših nogometašev na svetu. 20-letni Eduardo Camavinga in tri leta starejši Aurelien Tchouameni sta prav tako nezamenljiva v trenutni zasedbi.

Bellingham dosegel že neverjetnih 11 zadetkov 

Pri izidu 0:1, za katerega je poskrbel Rodrygo, je sicer ostalo do konca prvega polčasa. V drugem je za beli balet povišal še en mladenič – kdo drug kot Jude Bellingham, ki je v tej sezoni z 11 goli in tremi asistencami daleč najbolj potenten nogometaš Reala. Braga je kmalu zatem uspela znižati, a ji je za kaj več zmanjkalo časa.

Jude Bellingham je ta hip morda celo najbolj vroč nogometaš na svetu.
Jude Bellingham je ta hip morda celo najbolj vroč nogometaš na svetu. FOTO: AP

Vinicius igralec tekme z dvema podajama  

Za igralca srečanja je bil razglašen Vinicius Junior, ki je asistiral za oba zadetka svojih soigralcev. "Zelo sem zadovoljen s tem, kako smo srečanje pripeljali do konca. To je bilo eno najzahtevnejših gostovanj. Doslej še nismo izpustili niti ene točke, zato smo lahko mirni, a obenem potrebujemo maksimalno osredotočenost. Na najvišji ravni ni prostora za napake," je po tekmi razmišljal hitronogi Brazilec.

Madridčani so z devetimi točkami že po polovici skupinskega dela na pragu nove uvrstitve v izločilne boje. V skupini C je drugi Napoli s šestimi, Braga ima tri, berlinski Union pa je imel tri poraze. 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
25. 10. 2023 18.26
-7
Ko je en sam igralec reala bolj pomemben od.celotnega kluba UEFALONA...hahahahaha...niti članka vec o tem najbolj umazanem klubu v zgodovini nogometa...niti pred tekmo niti po tekmi...se dobro da obstaja real in da bodo v soboto omenjeni vsaj malo ko jih raszstavimo na prafaktorje sredi katalonije..
zapiramvamustaaa
25. 10. 2023 17.05
+1
Rodrygo je v porazni strelski formi in Vinicious prav tako.Kljub temu imamo Bellinghama kar zadostuje da smo povsod prvi in v soboto ugasnemo sredi katalonije Barco na tem portalu pa njihove navijače.Moja napoved je 1:4 za atomske galaktike💎👑
Campeones36
25. 10. 2023 14.40
+9
Razen gola nič od nič od njega, ne vem če je bil Carlo zadovoljen z njegovo igro
Definbahija
25. 10. 2023 13.30
+5
Na današnji dan pred 39 leti je g. Adrijan Fegic dal Realu pred 29.000 ljudmi dva gola. Zgodovina ki se jo pozablja. Na drugi tekmi pa največja kraja v zgodovini nogometa. Sodnikom doživljenjsko prepovedali sojenje zaradi,.....sej vemo zaradi česa.
stoj?kov
25. 10. 2023 20.58
+9
medtem barca fani v miru pričakujemo el clasico...
stoj?kov
25. 10. 2023 20.59
+9
za nas barcelonarje je to samo še ena tekma do novega naslova v laligi...