Nogomet

Rodgers se jezi zaradi razporeda: Urnik je smešen

Leicester, 27. 12. 2021 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Premier League so sicer že prestavili kar nekaj tekem v posameznih moštvih zaradi okužb s koronavirusom, toda vseeno je razpored tekem na Otoku precej zgoščen. Zato je javno nezadovoljstvo pokazal trener Leceistra Brendan Rodgers, tudi ker so njegovi varovanci v nedeljo odigrali tekmo s Cityjem, v torek pa jih čaka že derbi z Liverpoolom.

Brendan Rodgers in Jamie Vardy
Brendan Rodgers in Jamie Vardy FOTO: AP

Leicester je na tako imenovani Boxing day odigral tekmo v gosteh z Manchester Cityjem in izgubil (6:3), po zahtevni nedeljski tekmi pa jih že v torek čaka nov zahteven tekmec. Lisice se bodo na domačem stadionu pomerile z Liverpoolom, gre za obračuna z moštvoma z vrha lestvice. City je vodilno moštvo Premier League, Redsi pa si po točkah delijo drugo mesto s Chelseajem, a imajo odigrano tekmo manj od Londončanov.  

"Urnik je smešen," je izjavo Brendana Rodgersa prenesel angleški časnik The Guardian. "Vsi vemo, da igralci potrebujejo 72 ur, da si popolnoma opomorejo od tekme. To, da igramo v torek, je smešno. Na ta dvoboj ne bo fizične priprave. Ogledali si bomo samo video."

Ker je bila tekma proti Leedsu preložena v nedeljo, je imel Liverpool na drugi strani med obema tekmama sedem dni premora, medtem ko je Leicester imel med dvema tekmama le dobra dva dneva. V Premier League so v morali v zadnjem obdobju zaradi okužb s koronavirusom odpovedati že 15 tekem.

"To je velika prednost. Liverpool je odigral zadnjo tekmo proti nam v ligaškem pokalu, nekateri igralci se bodo zagotovo vrnili k njim v postavo. Pred nami je velik izziv, a borili se bomo. Potrudili se bomo," pravi Rodgers, ki upa, da bodo njegovi igralci kos izzivu, saj jih čaka tekma le dobrih 48 ur po tisti proti Cityju na stadionu Etihad.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.