Nogomet

Rimski derbi v senci tragedije v L'Aquili

Ljubljana, 11. 04. 2009 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Damjan Medica
Komentarji
4

Velikonočni 31. krog italijanske Serie A prinaša rimski derbi med Laziom in Romo, ki pa tokrat zaradi uničujočega potresa v pokrajini Abruzzo v italijanski prestolnici ne povzroča posebnega vznemirjanja.

Roma
Roma FOTO: Reuters

Vse prvoligaške tekme na Apeninskem otoku bodo na sporedu danes, z izjemo dvoboja med Reggino in Udinesejem, ki bo zaradi četrtkove tekme Videmčanov v pokalu UEFA odigran na praznično nedeljo. No, veliko je takih, ki menijo, da se tekme ta konec tedna zaradi ponedeljkovega potresa, ki je stresel osrednjo Italijo in zahteval skoraj 300 življenj, ne bi smele igrati. Vodstvo lige je prestavilo obračune v Serie B, v prvi ligi pa se igra normalno.

Ob tako tragičnih posledicah v L'Aquili bo malokdo razmišljal o nogometu, kljub temu boji na zelenicah prinašajo nekaj zanimivih obračunov. Rimski mestni derbi zaradi trenutnega položaja obeh tekmecev na lestvici tokrat ne bo v središču pozornosti. Domačini so nogometaši Lazia, a sinje modri so s tremi zaporednimi porazi v črni seriji in proti Romi, ki se še vedno bori za vstop v ligo prvakov, bodo tokrat v podrejenem položaju.
 

Boj za scudetto je vse bolj pri koncu. Interjevih devet točk prednosti se lahko še poveča, saj drugouvrščeni Juventus gostuje pri neugodni Genoi. Na vročem Marassiju so letos med drugimi padli tudi Milan, Roma in Napoli. Za nemir v vrstah Stare dame sta pred pomembnim gostovanjem poskrbela veterana Pavel Nedved in Alessandro Del Piero, ki sta se močno sprla na četrtkovem treningu.
 

Inter ne bi smel imeti težkega dela s Palermom. Bolj kot s Siciljanci so se ta teden pri črno-modrih ukvarjali z Adrianom, ki je iz rodnega Rio de Janeira sporočil, da se na San Siro ne želi več vrniti in da celo razmišlja o koncu kariere. Drugi milanski klub AC Milan, ki je prejšnji konec tedna šele v zadnjih minutah strl odpor Leeceja, gostuje pri Chievu.
 

Pari 31. kroga:

Sobota

ob 15.00:
Napoli – Atalanta
Fiorentina – Cagliari
Torino – Catania
Chievo – Milan
Inter – Palermo
Lazio – Roma
Lecce – Sampdoria
Bologna – Siena

ob 20.30:
Genoa – Juventus

Nedelja

ob 18.00:
Reggina – Udinese

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurko88
11. 04. 2009 12.09
jurko88
11. 04. 2009 12.09
bogi oni ko so zgubil svojce sožalje!
boyam
11. 04. 2009 11.51
zanimiv derbi
Ataraxia
11. 04. 2009 11.03
FORZA GRANDE ROMA!!!