Nogomet

Riera še čaka na ponudbo Olimpije, na Portugalskem že omenjajo naslednika

Ljubljana, 29. 04. 2023 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Albert Riera se lahko pohvali z bleščečo igralsko kariero, v svoji prvi sezoni v vlogi glavnega trenerja pa navdušuje na klopi ljubljanske Olimpije, zaradi česar se ga že dalj časa povezuje z odhodom v enega izmed bolj zvenečih prvenstev. Španec kljub temu pravi, da najprej čaka na ponudbo zmajev, ki pa je še ni dobil. Na Portugalskem medtem že omenjajo ime njegovega naslednika: to naj bi postal Joao Henriques.

Albert Riera je v svoji prvi trenerski sezoni postal ljubljenec navijačev Olimpije.
Albert Riera je v svoji prvi trenerski sezoni postal ljubljenec navijačev Olimpije. FOTO: Luka Kotnik

Olimpija je naslov prvaka potrdila že pred dvema krogoma z zmago na večnem derbiju proti Mariboru. Rivala se bosta v tej sezoni pomerila še enkrat, in sicer na finalu pokala 6. maja, ko bo imel Albert Riera priložnost, da se že v svoji krstni trenerski sezoni okiti z dvojčkom. Ob tem ne gre mimo dejstva, da njegove zmaje krasi eden izmed najbolj privlačnih in prepoznavnih slogov na sončni strani Alp, ki je letos več kot očitno obrodil rezultatske sadove. A vse to očitno ni dovolj, da bi mu v pisarni Stožic ponudili podaljšanje pogodbe, ki se mu izteče s koncem trenutne sezone. 

"Za podaljšanje pogodbe bi moral najprej dobiti ponudbo, a je še vedno nisem. Ne vem, morda v klubu niso zadovoljni z mojim delom," je informacijo, ki je mnoge presenetila, na novinarski konferenci pred tekmo s Koprom razkril Riera. 

Dodal je, da je Olimpija zanj edini klub v Sloveniji in da se še ni pogovarjal z nobenim drugim snubcem. "Olimpija mi je ponudila prvo trenersko priložnost v karieri. To sem si obljubil iz spoštovanja do kluba. Najprej bom prisluhnil njim, toda za zdaj nisem dobil ponudbe," je še enkrat poudaril španski strateg. 

Riera namignil, da se ponavlja Mandarićeva zgodba? 

Ljubljančani bodo imeli poleti zaradi slavja v državnem prvenstvu idealno izhodišče za uvrstitev v eno od evropskih tekmovanj. Kot prvaki si bodo lahko za uvrstitev v Konferenčno ligo privoščili kar dva poraza. Predstave zmajev pa bodo v prvi vrsti odvisne od kadrovanja v prihodnjih mesecih. Nobena skrivnost ni, da imajo v Stožicah kopico mladih in obetavnih nogometašev, ki si jih že dalj časa ogledujejo večji klubi iz tujine. Če jim jih bo uspelo zadržati vsaj do konca kvalifikacij, potem bodo imeli pri Olimpiji lepe možnosti za zgodovinski uspeh. 

Prav kontinuiteta je zmajem (z)manjkala v prejšnjih "šampionskih" sezonah, ko se je sestava ekipe spreminjala praktično vsako poletje. Zadnji, ki je Olimpijo pripeljal do dvojne krone, je bil Igor Bišćan. Tudi on je moral klop Stožic ekspresno zapustiti po le eni sezoni. Besede Riere pa namigujejo na to, da se v zmajevem gnezdu od ere Milana Mandarića očitno ni veliko spremenilo. 

Svit Sešlar je eden od nogometašev, ki se jih najbolj povezuje z odhodom v tujino.
Svit Sešlar je eden od nogometašev, ki se jih najbolj povezuje z odhodom v tujino. FOTO: Luka Kotnik

Namesto Španca Portugalec?

Če bo nekdanji nogometaš Liverpoola po koncu sezone dejansko zapustil Ljubljano, bi ga utegnil nadomestiti Joao Henriques. Vsaj tako poročajo nekateri portugalski mediji, ki se sklicujejo na navedbe novinarja Pedra Sepulvede. Kot je slednji zapisal na Twitterju, je Henriquesov agent Eduardo Marinho že obiskal Ljubljano, kjer se je sestal z vodilnimi možmi kluba. Portugalsko pa naj bi pred časom – verjetno prav iz tega razloga – obiskal športni direktor zmajev Goran Boromisa.

50-letni Henriques je nazadnje vodil portugalskega prvoligaša Maritimo, a le za 11 tekem med septembrom in decembrom lani, saj je bil po nizu slabih rezultatov odpuščen. Pred tem je sedel še na klopi Leixoesa, Pacos Ferreire, Santa Clare, Vitorie Guimaraes in Moreirenseja.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Akuster
29. 04. 2023 09.52
+5
Cirkus-klub nadaljuje v vsem svojem sijaju!!!
stoj?kov
29. 04. 2023 19.54
+0
User513426
29. 04. 2023 21.23
žalostno da cirkus klub razbija celo prvenstvo klub ki je urejen in oh in sploh najbolj jokajoč klub
St. Gallen
30. 04. 2023 18.11
eh, Mbr je bil ze tolikokrat prvak, da res lahko odstopi se nekajkrat prvo mesto se komu drugemu, ki si to zeli.