Nogomet

Riera kljub zmagi nejevoljen: To je bilo na nivoju tretje lige

Ljubljana, 28. 08. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
20

Si predstavljate, da v gosteh pri aktualnem prvaku dosežete štiri zadetke, ga premagate in ob tem skočite na vrh prvenstvene lestvice, pa še vedno niste zadovoljni? Prav to se je v Stožicah zgodilo Albertu Rieri, ki je bil kljub zmagovitemu povratku v Stožice na novinarski konferenci besen kot ris. Predstavo lani najboljših ekip prve lige je primerjal s tretjeligaši.

Nino Kouter je v 54. minuti postavil končni izid srečanja 2:4.
Nino Kouter je v 54. minuti postavil končni izid srečanja 2:4. FOTO: NK Celje

Celjani so v Stožicah zanesljivo slavili s 4:2, potem ko je Aljoša Matko prvega od svojih dveh zadetkov dosegel že v prvi minuti. "Nismo najbolj zadovoljni z našo igro, ampak tri točke so tu, to je najbolj pomembno," Matko po tekmi kljub trem točkam ni skrival nezadovoljstva. 

Za njim je besedo na novinarski konferenci dobil njegov trener Albert Riera, ki je bil v svojem slogu brez dlake na jeziku. Kot je poudarjal že v dneh pred tekmo, bi morala ta biti prestavljena, saj sta obe ekipi še vedno aktivni v evropskih kvalifikacijah.

"Tri točke so vedno tri točke, če igraš proti Domžalam, Olimpiji ali Mariboru, a zame to ni bila dobra tekma. Trenerju Olimpije sem sredi prvega polčasa rekel, da igramo na nivoju tretje lige. Res je, da igrišče ni bilo idealno, vendar preprosto nismo dovolj sveži, da bi igrali atraktivno. Preveč je bilo lahkih zadetkov brez pritiska nasprotnika. Moramo biti boljši, veliko boljši," je poudaril španski strokovnjak, ki je svojim varovancem stopil v bran zaradi natrpanega urnika. 

'Naj ljudje v pisarnah odigrajo tekmo v takšnih razmerah'

"Obe ekipi igrata odličen nogomet, zato si ne zaslužita igrati v takšnih okoliščinah. Naj ljudje v pisarnah odigrajo tekmo v takšnih razmerah. V drugih državah zaradi evropskih kvalifikacij prestavljajo tekme, pri nas pa ne. To je težko razumeti. Na začetku tekme je bilo 31 stopinj, ne gre se samo za utrujenost in prevožene kilometre. Težava je tudi, da s tem tvegamo poškodbe. Zato sem razočaran. Vem, da ne bom spremenil ničesar, ampak to moram povedati. Če bi Olimpija danes igrala dobro in nas premagala, bi jim čestital. Ampak kako bodo igrali dobro, če so mrtvi? Tako, kot smo bili mi," je ostre puščice v pisarne vodilnih na nogometni zvezi usmeril brez dvoma najbolj prepoznaven trener v slovenskem nogometu ta hip. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po mnenju Riere je prav natrpan urnik (vsaj delno) kriv za skromnejši predstavi obeh klubov v zadnjem krogu evropskih kvalifikacij. "Olimpija ni slabša od Qarabaqa. Po mojem mnenju bi v normalnih okoliščinah lahko zmagala, a je izgubila, ker so igralci izčrpani," je pojasnil nekdanji nogometaš Liverpoola. 

Trener Olimpije v lanski sezoni v Stožicah ni doživel toplega sprejema. Green Dragonsi so mu namenili nekaj žaljivih napevov, žvižge vzhodne tribune pa je Riera po tekmi izzval kar sam, ko je navijačem ironično pomahal. Z "dobrodošlico" navijačev se po tekmi ni želel ukvarjati, ga pa žalosti zopet skromen obisk, saj se je na največjem stadionu v Sloveniji zbralo le dobrih tisoč navijačev. "To je žalostno. Olimpija bi si zaslužila boljšo podporo, potrebovala bi jo." 

Statistika Celje – Olimpija
Statistika Celje – Olimpija FOTO: Sofascore.com

Prutsevu manjkajo mišice, hitrost zagotovo ne 

Poleg novih treh točk je bila ena redkih svetlih točk za Celjane predstava nedavnega prišleka Egorja Prutseva. Ruski napadalec je prvič začel v prvi postavi in navdušil s prodorno igro ter dvema asistencama. "Fantastično, ima vse pogoje, da postane odličen igralec. V napadu lahko igra na štirih različnih položajih. Potrebuje še nekaj mišic, a po drugi strani bi lahko bil z mišicami počasnejši," je posojenega nogometaša Crvene zvezde komentiral Riera.  

20-letnik se je v napadu odlično ujel z Aljošo Matkom. Prav omenjeni dvojec je zrežiral prvi gol na tekmi, ko je prvi pred vrati Olimpije nesebično podal drugemu. "Mislim, da sva bila kar razigrana in se takoj prvo tekmo dobro ujela," je pristavil Matko, ki je obžaloval, da Olimpije rezultatsko niso "še bolj uničili".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAZsemTI
29. 08. 2023 18.11
RUBEŽ
29. 08. 2023 15.36
+1
Kot vse pri tebi. Pač, španski vrtnar je pa prepotenten.
borjac
28. 08. 2023 20.25
+5
Trener Riera, škoda praviti, saj tudi nimaš komu praviti, niti bilo kaj pričakovati od funkcionarjev NZS, še posebej pa nimaš kaj pričakovati od nesposobnega lenuha predsednika NZS Mijatoviča, koliko časa je že minilo od protestnega pisma 31 nogometašic reprezentance Slovenije, ali je Mijatovič kaj rešil v vezi s tem, NIČ NI REŠIL, PA TUDI NIČ NI NITI POSKUSIL, Mijatovič je kot tisti , ki je spal pod hruško in čakal kdaj bo hruška zrela in mu bo sama padla v naročje, lenuh pač, njemu mednarodna tekma Celja in Olimpije ne pomeni nič.
RUBEŽ
29. 08. 2023 15.37
Ja najbolje da vsi klečijo pred Riero. Kdo pa je on da si misli da bo vse po njegovo?
Šumsko voče
28. 08. 2023 16.06
+0
To sploh ni podobno nogometu seljačka liga
zapiramvamustaaa
28. 08. 2023 13.46
+4
Celje letos prvak z lahkoto.
Boris Kavčič
28. 08. 2023 13.16
-2
ha ha Olimpija na niviju 3 lige..malo je žaljiv tale prepotentneš..ah se bo že opekel...
jozefStefan
28. 08. 2023 11.27
+5
Če gledam generalno.. ima prav. Je se to kar dobra ocena. 1snl je ene tretja španska .
Boris Kavčič
28. 08. 2023 13.17
-4
mogoče res..žali pa olimpijo..nizkotno ..pa ne navijam za OL
drimtim
28. 08. 2023 09.28
+6
Avtocesta Celja do naslova prvaka.
BitterTruth
28. 08. 2023 09.18
+12
Kdo je tega trenerja spustil iz kluba je meni nejasno... v sloveniji se nismo imeli cloveka s takim obcutkom za igralce, da potegne najvec iz tega kar imajo... sem velik fan riere, to je dejstvo
Banion
28. 08. 2023 08.52
+5
očitno znajo tile trenerji bolje pripraviti in motivirati igralce kot oni. "lako čemo"
James Bond in tovariš Tito
28. 08. 2023 08.45
+5
kaj Elšnik je igral?
marcel124
28. 08. 2023 08.23
+7
Celotna NZS je na nivoju 3. lige zahod. Dajmo Ivančna Gorica.
omega _v6
28. 08. 2023 08.23
+9
Samo bedaki zamenjajo tako dobrega trenerja !! Prtav sramotno je bilo videti kako je Olimpija odslovila trenerja,ki ji je pomagal do dveh lovorik v prejšnji sezoni!! Olimpija bi bila še niže na lestvici,če ji ne bi pomagali sodniki!! Samo poglejte kako so okradli Domžale kaj je sramota Slovenskih sodnikov!!
motorist_mb
28. 08. 2023 08.04
+5
Daleč najbolši trener,upam da gdaj tud v MB-ju 💪
Puško v koruzo
28. 08. 2023 08.16
+7
Žal ne bo nikoli v MB. Letošnja sezona je bila zadnja, ko bi lahko bil a Šuler in radijec Šalca, strokovnjaka na svojih področjih, še naprej razgrajujeta vse kar je zgradil Zaho. Riera bo s Celjem prvak in potem ga bodo kupili pri kakšnem Fenerbahčeju ali podobno.
pravica1
28. 08. 2023 09.45
+5
Pa saj je logicno ane, Riera ni prisel v Slovenijo, ker ima rad nas nogomet, ampak ker je se precej nov v trenerskih vodah in nabira izkusnje. Nebi bil presenecen, ce bi cez nekaj let vodil kaksnega od velikih klubov