Nogomet

Riera in Vipotnik po kolapsu Bordeauxa v Celje?

Celje, 26. 07. 2024 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
4

Bordeaux se je odpovedal statusu profesionalnega nogometnega kluba, razpustil nogometaše in zaprl trening center. Člana šestkratnih francoskih prvakov, nekdanji mariborski napadalec in slovenski reprezentant Žan Vipotnik ter nekdanji trener Olimpije in Celja Albert Riera bosta tako od 1. avgusta imela proste roke pri izbiri novega delodajalca. Zanimanja za njune usluge vsekakor ne manjka.

Bordeaux se bo zaradi finančnih težav odpovedal profesionalni licenci in je pri tamkajšnjem gospodarskem sodišču vložil predlog za stečaj.

Les Girondins so zadnjega od svojih šestih prvoligaških naslovov osvojili leta 2009, nato pa so se znašli v finančnih težavah. Velika kriza kluba se je le še poglobila, ko ga je 9. julija kaznoval finančni nadzornik francoskega nogometa DNCG.

Ustvarili so kar 40 milijonov evrov finančnih obveznosti, za njihovo pokritje pa v klubu niso našli ustreznega investitorja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kje bosta svojo pot nadaljevala Riera in Vipotnik?

Propad nekdanjega francoskega velikana prinaša novo selitev za stara znanca slovenskih zelenic Alberta Riero in Žana Vipotnika, ki sta na zahod Francije prispela sredi lanskega leta. Oba se močno povezuje z aktualnimi državnimi prvaki, Celjani. 

Španski strokovnjak je že deloval v mestu ob Savinji, kjer se je, podobno kot pred tem pri ljubljanski Olimpiji, izredno izkazal. Z Ljubljančani je osvojil dvojno krono, v Celju pa je tlakoval pot do drugega ligaškega naslova grofov in na evropski poti izločil portugalsko Vitorio. 

Precej več ugibanj je v zvezi s prihodnostjo Vipotnika. Klubi, ki so izkazali zanimanje zanj so Celje, Dinamo iz Zagreba in Maribor, na katerega ima Konjičan lepe spomine. V dresu vijolic je na 50 tekmah zbral 23 zadetkov in si priboril vpoklic v slovensko reprezentanco, s katero je nastopil tudi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. 

Bosta Riera in Vipotnik znova združila moči, tokrat v Celju, ali bosta vnovič na nasprotnih bregovih v prvi slovenski ligi?

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realnipesimist
26. 07. 2024 16.24
+0
Jaz bi bil res vesel , da prideta v NK Maribor potem še zamenjati Šulerja pod nujno in žarek upanja bi bil …
Huki
26. 07. 2024 16.20
+1
Trener ja, Vipotnik gre drugam.
Pegasus2
26. 07. 2024 14.26
-1
Če se to ke res nardi mislim da se bo žabari pa tafrjolčnim iz drave sfuzlal🤣😂🤣
JJ Style
26. 07. 2024 15.18
+4