Nogomet

Riera: Bašakšehir je velik klub, čaka nas zelo težka tekma

Celje, 23. 10. 2024 17.57 | Posodobljeno pred 6 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski nogometaši z nestrpnostjo pričakujejo novo evropsko preizkušnjo. Po uvodnem porazu na gostovanju pri portugalski Vitorii iz Guimaraesa (1:3) varovance trenerja Alberta Riere čaka v četrtek dvoboj 2. kroga v Uefini Konferenčni ligi proti turškemu predstavniku Bašakšehirju. Čeprav ta velja za (rahlega) favorita, v celjskem taboru poudarjajo, da si želijo prvega kompleta točk pred svojimi navijači.

Celjski nogometaši se v obračun z Bašakšehirjem podajajo z dobro popotnico zadnje prvenstvene zmage nad Muro (4:3), kar kot pozitivno noto izpostavlja tudi strateg aktualnih slovenskih državnih prvakov.

"Mislim, da se zavedamo, da je to za nas izjemna priložnost, da se pokažemo v Evropi. V tekmo moramo iti zelo dobro psihološko pripravljeni in kakovostno odigrati 90 minut," je na zadnjem druženju s predstavniki medijev uvodoma dejal Albert Riera, ki naslednjega evropskega nasprotnika Celjanov zelo dobro pozna. "Gre za velik klub, ki ga sestavlja veliko nekdanjih igralcev obeh turških velikanov, in sicer Galatasaraya in predvsem Fenerbahčeja, zato želijo dokazati, da so pri omenjenih klubih naredili napako, ko se niso odločili zanje. Nedvomno imajo precej kakovostnih igralcev, ki želijo imeti terensko premoč in žogo v svoji posesti," španski strokovnjak na celjski klopi ni skoparil s pohvalami na račun Bašakšehirja, ki v mesto grofov prihaja v vlogi (rahlega) favorita.

Celjski nogometaši so pred novo zahtevno evropsko preizkušnjo.
Celjski nogometaši so pred novo zahtevno evropsko preizkušnjo. FOTO: Luka Kotnik

Turški predstavnik po osmih odigranih tekmah v domačem prvenstvu zaseda trenutno šesto mesto, v uvodnem krogu Konferenčne lige pa je nekoliko presenetljivo na domačem igrišču moral priznati premoč dunajskemu Rapidu (1:2). "Biti moramo dobri tako z žogo kot brez nje. O branjenju se veliko pogovarjamo, saj so ekipe, ki razmišljajo zgolj o igri z žogo, precej šibke v fazi, ko te nimajo. Izgubljeno žogo moraš najprej spet osvojiti, da lahko nato z njo nekaj narediš," Riera opozarja na pasti, ki jih prinašajo evropske preizkušnje.

Španec je prepričan, da je največja razlika med tekmami na državni in mednarodni ravni v hitrosti sprejemanja odločitev na igrišču. "Zelo sem vesel, da si lahko moji igralci nabirajo izkušnje v Evropi, ki jim bodo zelo koristile. Spoznali bodo namreč razliko med domačim prvenstvom in evropskimi pokali. Sam trdim, da ta ni v kakovosti, temveč v hitrosti, na katero se morajo moji igralci čim prej privaditi," je še pristavil Riera.

Na četrtkovi tekmi bosta zagotovo odsotna poškodovana Žan Karničnik in Nejc Ajhmajer ter kaznovani Mario Kvesić. V kader pa se najverjetneje vračajo Mark Zabukovnik, Aljaž Krefl in Tamar Svetlin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.