Nogomet

Črnigoj zablestel z golom in asistenco, po remiju v Neaplju Inter ostaja vodilni

Neapelj, 12. 02. 2022 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

V derbiju 25. kroga italijanske Serie A sta se v Neaplju pomerila domači Napoli in vodilni Inter iz Milana. Gostitelji so v prvem polčasu povedli, tekmecem iz lombardijske prestolnice pa je v nadaljevanju z golom Edina Džeka uspelo izenačiti, tako da črno-modri s tekmo manj ohranjajo točko prednosti pred Neapeljčani. Na zadnji tekmi dneva se je z zadetkom in podajo v dresu Venezie ob zmagi z 2:1 v Torinu izkazal slovenski reprezentant Domen Črnigoj.

Ciro Immobile
Ciro Immobile FOTO: AP

Nogometaši vodilnih ekip italijanskega prvenstva, Napolija in milanskega Interja, sta se v Neaplju v 25. krogu razšli z 1:1. Inter, pri katerem je Samir Handanović branil celo tekmo, je zdaj ob tekmi manj pri 54 točkah, Napoli ima točko manj. V Neaplju sta bili ekipi kar enakovredni, povedli so domači z enajstmetrovko Lorenza Insigneja v sedmi minuti, gosti pa so izenačili v 47. minuti prek Edina Džeka. Na prvi tekmi je Lazio s 3:0 odpravil Bologno, dva gola je dosegel Mattia Zaccagni, enega pa z bele pike Ciro Immobile, z 19 goli prvi strelec lige.

Domen Črnigoj
Domen Črnigoj FOTO: AP

V Torinu pa sta se zvečer pomerila domači Torino in Venezia, pri kateri je velik pečat pustil slovenski reprezentant Domen Črnigoj. Ta je najprej v 38. minuti s podajo z desne strani zaposlil Ridgeciana Hapsa, ki je izid izenačil na 1:1, v 46. minuti pa se je še sam vpisal med strelce. So se pa Benečani za kratek čas veselili izenačenja v 90. minuti, ko je zadel Andrea Belotti, toda sodniki, ki so tekmo podaljšali kar za 13 minut, so gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Venezia se je tako povzpela na 17. mesto.

Napoli vs Inter
Napoli vs Inter FOTO: Sofascore.com

Izidi, 25. krog: 
Lazio - Bologna 3:0 (1:0)
Immobile 13., Zaccagni 53., 63.

Napoli - Inter 1:1 (1:0)
Insigne 7./11-m; Džeko 47.

Torino - Venezia 1:2 (1:1)
Brekalo 5.; Haps 38., Črnigoj 46.
RK: Okereke 98./Venezia
Domen Črnigoj je igral vso tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.