Nogomet

Rečanom se smeji, Pašalić in Galešić lahko igrata v Stožicah

Reka, 23. 08. 2024 14.37 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Rijeke bodo na povratnem obračunu zadnjega kroga kvalifikacij za preboj v Konferenčno ligo lahko lahko računali tudi na Marca Pašalića in Nika Galešića. Kljub temu, da sta si na tekmi prislužila tretji rumeni karton.

Nogometaši Rijeke in ljubljanske Olimpije so odigrali uvodni obračun zadnjega kroga kvalifikacij Konferenčne lige (1:1), po končanem dvoboju in remiju pa je strokovni štab v slabo voljo spravil ne le končni rezultat, ampak tudi dejstvo, da na povratni tekmi v Stožicah, ne bodo mogli računati na dva pomembna člena udarne enajsterice, Marca Pašalića in Nika Galešića.

Marco Pašalić (levo) bo lahko igral na povratnem obračunu z Olimpijo.
Marco Pašalić (levo) bo lahko igral na povratnem obračunu z Olimpijo. FOTO: Luka Kotnik

Glavni sodnik Cesar Soto Grado je v 49. minuti pokazal rumeni karton (vlečenje za dres) Pašaliću, Galešiću pa zaradi ugovarjanja ob dosojeni 11-metrovki, kar je bil njun tretji rumeni karton v evropskem delu sezone. Brez omenjenega dvojca bi bile njihove možnosti za napredovanje v Konferenčno ligo na povratnem obračunu znatno manjše, a jutro po obračunu je na Rujevici znova sijalo sonce. Rumenega kartona ob dosojeni 11-metrovki ni prejel Galešić, ampak Martin Zlomislić, primer Pašalić pa je tesno povezan s spremembo pravil Evropske nogometne zveze.

Na podlagi člena 63.02 se rumeni kartoni igralcu brišejo po odigranem drugem predkrogu tekmovanja, kar pomeni, da so mu izbrisali kartona, pridobljena na tekmah s Corvinulom in Elfsborgom, ostaja pa vknjižen prisluženi na tekmi z zmaji. Povratni obračun bomo v četrtek od 18.45 prenašali na Kanalu A in VOYO.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
23. 08. 2024 16.14
+1