Nogomet

Real Madrid po spodrsljaju vratarja vendarle do zmage

Madrid, 21. 09. 2024 21.38 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valencia si je v soboto z zmago nad Girono z 2:0 priborila prvo zmago v sezoni elitnega španskega nogometnega prvenstva la lige. Real Madrid je doživel nepričakovani spodrsljaj na domačem stadionu Santiago Bernabeu. Galaktiki so proti Espanyolu že zaostajali. Tragični junak je bil vratar Thibaut Courtois z avtogolom. A presenečenja ni bilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekipa iz Girone je zdaj doživela tri zaporedne poraze, vključno z porazom z 0:1 proti Paris Saint-Germainu na svojem debiju v ligi prvakov v sredo.

Juanpe je v 56. minuti odbil strel krilnega igralca Valencie Luisa Rioje v svojo mrežo, Dani Gomez pa je z nizkim strelom od daleč podvojil vodstvo.

Paket presenečenj lanske sezone Girona, ki je končala na tretjem mestu, ni navdušila na Mestalli in zaseda 12. mesto.

Valencia Rubena Baraje se je po štirih porazih v prvih petih tekmah povzpela z dna lestvice in je 18.

Zmage se je razveselil vratar Valencie Giorgi Mamardašvili, ki je podpisal pogodbo z Liverpoolom.

Statistika tekme Real Madrid - Espanyol
Statistika tekme Real Madrid - Espanyol FOTO: Sofascore.com

"Ta zmaga je zelo pomembna, ker smo začeli zelo slabo, prvih pet tekem je bilo zelo težkih," je dejal gruzijski reprezentant.

Največje pozornosti je bila deležna tekma v Madridu, kjer so vsi pričakovali, da bo zvezdniška zasedba kraljevskega kluba iz Madrida rutinirano odpravila Espanyol. A so gostje celo prvi povedli na domačem stadionu Reala.

Po prvem polčasu brez zadetkov, izstopal je rumeni karton, dodeljen francoskemu super zvezdniku Kylianu Mbappeju zaradi prigovarjanja sodniku, se je v 54. minuti spodrsljaj primeril domačemu vratarju, ki je z avtogolom poskrbel za nepričakovano vodstvo gostov.

Daniel Carvajal je štiri minute kasneje popravil napako ter poskrbel za izenačenje. V nadaljevanju pa so domači povsem zagospodarili.

Vinicius Junior je žogo odložil do Rodryga, ki je v 75. minuti iz neposredne bližine sprožil močan strel v mrežo in pustil vratarja nemočnega.

V 78. minuti se je izkazal Mbappe, ki je poskrbel za natančno podajo, to je v kazenskem prostoru našel Vinicius Junior in žogo poslal v gol za 3:1. V 90. minuti pa se je tudi Mbappe sam vpisal med strelce. Francoz je po odločitvi z Varom uspešno streljal z bele pike za 4:1.

Barcelona, ki jo v nedeljo čaka obračun pri Villarrealu, ima na vrhu točko naskoka pred tekmeci iz Madrida. A lahko katalonska zasedba z nedeljsko zmago znova povede s štirimi točkami prednosti pred Real Madridom.

* Izidi, 6. krog:

- petek, 20. september:

Alaves - Sevilla 2:1 (1:0)

- sobota, 21. september:

Real Valladolid - Real Sociedad 0:0

Osasuna - Las Palmas 2:1 (1:1)

Valencia - Girona  2:0 (0:0)

Real Madrid - Espanyol 4:1 (0:0)

- nedelja, 22. september:

14.00 Getafe - Leganes

16.15 Athletic Bilbao - Celta Vigo

18.30 Villarreal - Barcelona

21.00 Rayo Vallecano - Atletico Madrid

- ponedeljek, 23. september:

21.00 Betis - Mallorca

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.