Nogomet

Ancelotti hvali Viniciusa: Na zadnjih dveh tekmah je zopet pomenil razliko

Madrid, 27. 02. 2022 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid je v soboto prišel do izjemno pomembnih treh točk na vselej zahtevnem gostovanju pri Rayu Vallecanu. Galaktiki so se dolgo mučili, dokler jih ni v 83. minuti odrešil prvi strelec kluba Karim Benzema. Strateg Carlo Ancelotti je bil po 18. zmagi sezone pričakovano zadovoljen, pogled pa je že usmeril tudi v bližajoči se povratni obračun s PSG-jem v Ligi prvakov, kjer bo Real lovil minimalni zaostanek s prve tekme.

Karim Benzema je v La Ligi dosegel že 19. zadetkov, pet jih je dodal v Ligi prvakov, dva pa v superpokalnem tekmovanju.
Karim Benzema je v La Ligi dosegel že 19. zadetkov, pet jih je dodal v Ligi prvakov, dva pa v superpokalnem tekmovanju. FOTO: AP

Rayo Vallecano, ki je po odličnem začetku sezone v zadnjem času nekoliko padel in trenutno zaseda 12. mesto v španskem prvenstvu, je proti Realu na svojem Vallecasu dolgo držal neodločen izid, sedem minut pred koncem pa je po kombinaciji z Viniciusom Juniorjem udaril Karim Benzema s svojim 26. golom sezone. 

"Zelo zadovoljen sem z delom, ki so ga vložili moji nogometaši. Igrali so z ogromno energije, pritiskali visoko in bili vseskozi pri stvari. Igrišče je bilo daleč od optimalnega, kar je našo nalogo zelo otežilo. Proti Rayu nihče ne zmaga z veliko prednostjo. Vedeli smo, kaj nas čaka, in prav to smo na koncu dobili. Za nami je tekma, na kateri smo trpeli, a glavno je, da se domov vračamo s tremi točkami," se je po novem koraku na poti do naslova španskega prvaka smejalo Carlu Ancelottiju

Izkušeni Italijan je izpostavil asistenta pri edinem golu na tekmi Viniciusa Juniorja, ki je po njegovem mnenju zopet v vrhunski formi. "V zadnjih tekmah je naredil občuten korak naprej. Morda mu tokrat ni uspelo toliko uspešnih preigravanj, ampak zopet je bil med najbolj vidnimi. Proti Alavesu je dosegel zadetek, proti Rayu pa asistenco. V zadnjih dveh tekmah je pomenil razliko." 

Real v soboto ni imel veliko priložnosti, dolgo je izgledalo, da se bo srečanje končalo z 0:0, saj so nogometaši Raya v obrambi vse počeli z odliko. A Ancelotti je vse to pričakoval, vedel je, da situacij za zadetek ne bo veliko. "V tem ne vidim težave. Včasih pridejo tekme, ko nimaš veliko priložnosti, a tudi takrat moraš znati zmagovati. Morali smo izkoristiti, kar se nam je ponudilo, in na koncu nam je uspelo," je povedal 62-letni strokovnjak. 

Na sredini igrišča so proti Rayu začeli Toni Kroos, Casemiro in Luka Modrić, v drugem polčasu pa je vstopil še Federico Valverde, ki bo proti PSG-ju 9. marca po Ancelottijevih besedah najverjetneje začel v prvi postavi. "Valverde, Modrić in Kroos bodo zelo verjetno v prvi postavi v Ligi prvakov. Potrebovali bomo zmago, zato časa za taktiziranje ne bo. Valverde je tokrat vstopil in na igrišču pustil velik pečat, upam, da bo tudi proti PSG-ju tako."