Nogomet

Sevilla iz popolnoma podrejenega položaja do odličnega izhodišča

Manchester, 13. 04. 2023 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V., J.B.
Komentarji
10

Nogometaši Seville so bili do 80. minute prvega četrtfinalnega obračuna v Ligi Europa proti Manchester Unitedu na Old Traffordu v izrazito podrejenem položaju, nato pa so po hitrem postopku z dvema zadetkoma v končnici dvoboja poskrbeli, da je vprašanje zmagovalca pred povratnim obračunom v Andaluziji še povsem odprto (2:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci prvih četrtfinalnih tekem Lige Evropa
    12:34
    Vrhunci prvih četrtfinalnih tekem Lige Evropa
  • Jesus Navas je dosegel gol za 2:1
    00:15
    Jesus Navas je dosegel gol za 2:1
  • Zadnji zadetek na tekmi Manchester United 2:2 Sevilla
    00:14
    Zadnji zadetek na tekmi Manchester United 2:2 Sevilla
  • Gol Marcela Sabitzerja za 1:0
    00:21
    Gol Marcela Sabitzerja za 1:0
  • Marcel Sabitzer je dosegel tudi drugi gol na tekmi
    00:14
    Marcel Sabitzer je dosegel tudi drugi gol na tekmi

Nogometaši Manchester Uniteda so odločno vstopili v prvo četrtfinalno tekmo Lige Europa proti tekmici, ki se ponaša z največ naslovi v omenjenem tekmovanju. Sevilla je sicer danes le bleda senca ekipe, ki je v minulih letih serijsko osvajala naslove v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju na stari celini.

Rdeči vragi so že v prvi minuti zatresli mrežo gostov, a je bil Jadon Sancho v trenutku podaje Antonyja v nedovoljenem položaju, zato zadetek domačih upravičeno ni obveljal. Pritisk na gostujočo obrambno vrsto je obrodil sadove že v 15. minuti, ko je po imenitni globinski podaji Bruna Fernandesa v polno meril Marcel Sabitzer za vodstvo Uniteda 1:0. Do novega vznemirjenja na polnih tribunah Old Trafforda ni bilo treba dolgo čakati, saj je že v 21. minuti po zelo podobni akciji in podaji Anthonyja Martiala na 2:0 povišal nihče drug kot Sabitzer. V naslednjih minutah se je ritem igre nekoliko umiril, Sevilla je bila v polju nemočna, United pa bi v 33. minuti lahko povedel že s 3:0, a je v zadnjem trenutku pred Sabitzerjem posredoval Bounou.

Statistika tekme Manchester United – Sevilla
Statistika tekme Manchester United – Sevilla FOTO: Sofascore.com

Globoko v sodnikovem dodatku prvega polčasa pa so prvič na srečanju resneje zapretili tudi gostje. Po kotu z desne strani je do strela z glavo prišel Tanguy Nianzou, a je bil David De Gea na pravem mestu. Če je bil prvi polčas razgiban in zanimiv, povrh vsega pa smo videli še dva zadetka v mreži Seville, nadaljevanje obračuna v gledališču sanj ni ponudilo podobne vsebine.

Še najlepšo priložnost si jo po odličnem posamičnem vložku priigral Antony, a je žogi pot v mrežo preprečila vratnica. Ko je že kazalo, da bomo priča rutinirani zmagi Uniteda, pa je domači strateg Erik Ten Hag z nekaj nerazumljivimi menjavami poskrbel za neravnotežje v moštvu, kar so gostje v končnici dvoboja znali izkoristiti in z zadetkoma Jesusa Navasa v 85. in Youssefa En-Nesyrija v drugi minuti sodnikovega dodatka prišli do izjemno ugodnega izhodišča pred povratno tekmo.

Nogometaši Manchester Uniteda so imeli do 80. minute dvoboja s Sevillo vse pod nadzorom, nato pa je nastopil nerazumljiv nekajminutni mrk in dva zadetka v mreži Davida De Gee za končnih 2:2 na Old Traffordu.
Nogometaši Manchester Uniteda so imeli do 80. minute dvoboja s Sevillo vse pod nadzorom, nato pa je nastopil nerazumljiv nekajminutni mrk in dva zadetka v mreži Davida De Gee za končnih 2:2 na Old Traffordu. FOTO: AP

United pred tekmo v vlogi (izrazitega) favorita
Nogometaši Manchester Uniteda so skupinski del Lige Evrope zaključili s petimi zmagami in remijem na drugem mestu za Realom Sociedadom. Četa nizozemskega strokovnjaka Erika ten Haga bo v nocojšnji prvi četrtfinalni obračun s Sevillo vstopila oslabljena za manjkajoča Marcusa Rashforda in Luka Shawa, medtem ko so Donny van de Beek, Tom Heaton in Alejandro Garnacho še naprej vprašljivi zaradi zdravstvenih težav. 

"Čeprav smo v 'play-offu' za uvrstitev v izločilni del tekmovanja ugnali močno Barcelono, ne pomeni, da bomo podobno uspešni tudi v obračunu s Sevillo. Če želimo napredovati v polfinale Lige Evropa, bomo morati prikazati dve brezhibni predstavi. Kajti nasproti nam bo stalo moštvo, ki ima neprecenljive izkušnje v tem tekmovanju. Trenutno stanje v španskem prvenstvu ne igra nobene vloge, saj je Sevilla vsem težavam navkljub še vedno odlična ekipa," pred dvobojem na Old Traffordu razmišlja previdni strateg rdečih vragov, ki se veseli vrnitve brazilskega vezista Casemira, težave z gležnjem pa je pred dnevi uspešno saniral tudi danski zvezdnik Christian Eriksen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sevilla na drugi strani stavi na organiziran obrambni blok s hitrimi prehodi v protinapad, kjer bo glavna nevarnost za Davida de Geo maroški napadalec Youssef En-Nesyri, ki je v dozdajšnjem delu sezone dosegel 14 zadetkov, od tega tri na mednarodnem prizorišču. "Ko si enkrat med osmimi najboljšim ekipami v katerem koli od evropskih klubskih tekmovanj, želiš storiti še korak več. Zavedamo se, da igramo proti slovitemu tekmecu v vzponu. Igra Manchester Uniteda sloni na agresivnosti in kombinatornosti s hitrim pretokom žoge, obenem pa kolega Ten Hag razpolaga z velikim številom kakovostnih posameznikov, ki so z eno potezo v vsakem trenutku zmožni odločiti srečanje. Skratka, čaka nas izjemno zahtevna naloga, ki pa smo ji lahko kos, če bomo od prve do zadnje minute na obeh tekmah znali odgovoriti na njihovo agresivnost in igrivost," se zahtevnosti obračuna z Manchester Unitedom zaveda trener Andaluzijcev Jose Luis Mendilibar.

Slednji bo lahko računal na povratnika po poškodbi Lucasa Ocamposa, medtem ko so nastopi Joana Jordana, Jesusa Manuela Corone in Papeja Cheikha vprašljivi. To bo obenem spopad med moštvom z največ lovorikami v Ligi Evropa in zmagovalcem omenjenega tekmovanja izpred šestih let.

Liga Evropa, četrtfinale, prva tekma, izid:
Manchester United - Sevilla 2:2 (2:0)
Sabitzer 15., 21.; Navas 85., En-Nesyri 92.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.15

To naj si bodi vse za danes

Hvala, da ste z nami pospremili še en evropski nogometni teden. Jutri na 24ur.com sledijo si odzivi. Spremljajte nas.

23.15

In še končna statistika, ki jo zagotavlja Sofascore

23.11

Na koncu je bil najbolje ocenjeni posameznik Marcel Sabitzer

23.11
23.11

In potem še En-Nesyri za 2:2

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
14. 04. 2023 15.35
+3
Bleda Sevilla zaradi neumnih menjav ten Haga iz izgubljene pozicije do remija, kar me veseli. Je pa Sevilla še eden od klubov iz Španske La Lige v prostem padu, katero duši realovec Tebas s tem svoji salary capom. Real Madrid mafija, uničevalka La Lige!
265004
14. 04. 2023 12.41
+4
Če bi bil še Ronaldo,bi siguren še kakšen avtogol padel...
Kollerik
14. 04. 2023 18.53
Thor
14. 04. 2023 10.02
+0
po moje da Man.united glatko napreduje
cripstoned
14. 04. 2023 09.37
-4
Poleg ten haga sta krivca tudi sancho in antony ter njuna sebičnost...v kolikor bi namesto strelanja na gol malo vec poudarka dala na podajo bi united v mrežo seville zabil 4gole če ne vec in sevilla bi bila izgubljena...tako pa je nato stopil na vrsto se ten hag z sv9jimi menjavami in takrat je sevilla dobila svojo moč...po odhodu bruna in martiala je united začel izgubljati moč na sredini in v napadu in sevilla je to izkoristila...lepa šola za ten haga...ampak na koncu ne glede na vse mislim da bo united po naslednji tekmi napredoval...
babylon5
14. 04. 2023 09.15
+1
Ok sam ta maguire ma pa res srečo v man unitedu haha mislim da bo man zdej izven top4 v ligi
Matrax
14. 04. 2023 08.01
+3
🤦‍♂️ To si pa lahko lepo kr ten Hag za klobuk vtakne. Nekatere menjave popolnoma nelogične. Da ne govorim o tem, ko se je Maetinez poškodoval okrog 80.min bi imel več na voljo menjave.
blackwizard
13. 04. 2023 20.54
+2
pa kako za vraga lahko vedno kažete m united? očitno za vas druge tekme ne obstajajo
energetik10
13. 04. 2023 21.23
+4
ker poznajo samo tri klube, to je njihov domet
Matrax
13. 04. 2023 21.59
-2