Nogomet

Mbappe z goloma PSG popeljal do prve zmage v sezoni

Pariz, 26. 08. 2023 23.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Serijski francoski prvak PSG je v tretjem poskusu le dočakal prvo zmago v prvenstvu. Za vse tri točke na domačem prizorišču je najbolj zaslužen Kylian Mbappe, ki je na tekmi proti Lensu dosegel dva gola, Parižani pa so zmagali s 3:1. En gol je prispeval tudi Španec Marco Asensio, ki je v PSG prišel iz madridskega Reala. Marseille je pred tem proti Brestu slavil z 2:0, kar pomeni, da v ligi ni več stoodstotne ekipe.

PSG - Lens
PSG - Lens FOTO: Sofascore.com

Nantes in Monaco sta odprla 3. kroga francoske nogometne lige. Ekipa iz kneževine je v prvih dveh krogih zmagala in je bila ob Brestu edina stoodstotna zasedba, tokrat pa je igrala 3:3. Nantes, ki je prišel do svoje prve točke v sezoni, je na domačem igrišču hitro prevzel pobudo, v glavni vlogi pa je bil Mostafa Mohamed, ki je najprej v peti minuti unovčil enajstmetrovko, v 48. pa povišal na 3:1. Vmes je za domače zadel še Jean-Charles Castelletto (15.), pri gostih pa letos strelsko razpoloženi Takumi Minamino (27.). Drugi gol za Monačane je prispeval Wissam Ben Yedder. Minamino s tremi in Ben Yedder s štirimi goli sta trenutno tudi na vrhu lestvice strelcev. Glede na prikazano so Monačani v 85. minuti zasluženo prišli do izenačenja, zadel je Myron Boadu, ki je v igro vstopil le nekaj sekund pred tem.

Brez stoodstotnega učinka je ostal še Brest. Ta je na gostovanju v Marseillu moral priznati premoč domači zasedbi, ki je slavila po zadetkih Chancela Mbembaja v četrti in Ismaile Sarrja v 65.

Branilec naslova Paris Saint-Germain je proti Lensu vpisal prvo zmago sezone. Po dveh uvodnih neodločenih izidih so tokrat tri točke pariški zasedbi prinesli zadetki Marca Asensia v 45. ter Kyliana Mbappeja v 52. in 90. minuti. Častni zadetek za goste je v 95. minuti dosegel Morgan Guilavogui. PSG je s petimi točkami trenutno četrti za Monacom, Marseillom (oba po sedem) in Brestom, ki ima šest točk.

Izidi, 3. krog:
Nantes - Monaco           3:3 (2:1)

Marseille - Brest         2:0 (1:0)
Mbemba 4., I. Sarr 65.

PSG - Lens                3:1 (1:0)
Asensio 45., Mbappe 52., 90.; Guilavagou 90.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.