Nogomet

'Messi je v izvrstni formi, zanj bo to velika noč'

Pariz, 15. 02. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
61

V boju za najbolj želeno lovoriko v klubskem nogometu je ostalo še 16 ekip, že zdaj pa je jasno, da se bo moral v osmini finala posloviti eden od dvojice PSG-Real Madrid. Ponovljeni žreb na sedežu Uefe je namreč poskrbel, da se bosta v prvi fazi izločilnih bojev med seboj udarili ekipi, ki ju mnogi vidijo v samem vrhu favoritov za naslov. PSG lovi svojega prvega, medtem ko je Real s trinajstimi daleč najuspešnejši v Ligi prvakov. To dejstvo je na novinarski konferenci izpostavil tudi trener Parižanov Mauricio Pochettino, ki pa je prepričan, da so njegovi varovanci letos sposobni iti vse do konca.

PSG in Real sta se nazadnje merila v skupinskem delu sezone 2019/2020. V Parizu so zanesljivo slavili domači (3:0), v Madridu pa je bilo neodločeno (2:2).
PSG in Real sta se nazadnje merila v skupinskem delu sezone 2019/2020. V Parizu so zanesljivo slavili domači (3:0), v Madridu pa je bilo neodločeno (2:2). FOTO: AP

Ko je nesramno bogati Nasser Al-Khelaifi leta 2011 svoje milijone začel vlagati v luknjo brez dna na Parku princev, si je za prvi cilj zastavil, da bo v francosko prestolnico končno pripeljal lovoriko Lige prvakov. Dobro desetletje kasneje še vedno čaka nanjo, čeprav si je v vmesnem času zagotovil status nespornega vladarja francoskega prvenstva. 

A katarski poslovnež bi vse domače lovorike brez dvoma rade volje zamenjal za uspeh na evropski sceni. Ker pa to preprosto ni mogoče, je lani poleti bolj kot kadar koli prej "pohodil plin", ko je šlo za iskanje novih igralcev. Med drugimi so prišli Lionel Messi, Sergio Ramos in Gianluigi Donnarumma. In ker sta prva dva že v zrelih nogometnih letih, Kylian Mbappe pa bo klub poleti najverjetneje zapustil brez odškodnine, se zdi, da je letošnja sezona največja priložnost, da Parižanom le uspe veliki met na evropski sceni. 

Pot do tja pa bo še zelo dolga. Že v prvi fazi izločilnih bojev jih čaka zelo visoka ovira – če upoštevamo evropski renome, bi lahko dejali, da celo najvišja izmed vseh. 

Madridčani so bili v Ligi prvakov zadnjič najboljši leta 2018.
Madridčani so bili v Ligi prvakov zadnjič najboljši leta 2018. FOTO: AP

'Ko gre najbolj zares, jim vedno uspe'

"Real Madrid je upravičeno med največjimi klubi na svetu. Že zaradi 13 zmag v Ligi prvakov je jasno, da pri njih ne gre samo za odlične igralce in trenerja. Za osvajanje lovorik, še posebej v Ligi prvakov, je potrebna zmes različnih dejavnikov, ki jih Real zagotovo premore. Zato jih je treba spoštovati. Zdi se, da jim vedno uspe, ko gre najbolj zares. V Evropi so beležili izjemne uspehe, tudi ko jim doma ni šlo najbolje. Preprosto imajo enotnost in željo, da so pripravljeni garati eden za drugega," je Mauricio Pochettino z izbranimi besedami govoril o ustroju madridskega Reala. 

Argentinski strokovnjak se je strinjal z oceno, da bi lahko obračun, ki ga bomo drevi spremljali na Parku princev, videli tudi v velikem finalu: "Če bi gledali izključno kvaliteti obeh moštev, bi lahko brez dvoma šlo za finale. Mislim, da smo trenutno, kar zadeva kakovost, na približno istem nivoju." 

Poleti so se okrepili z jasnim ciljem

Lani je PSG evropsko pomlad sklenil v polfinalu, ko je bil s skupnim izidom 4:1 boljši Manchester City, tokrat pa so Parižani odločeni, da bodo svojo mednarodno avanturo podaljšali do 28. maja, ko bo v ruskem Sankt Peterburgu na sporedu veliki finale. "Upamo, da nam bo letos le uspelo priti do naslova. Zavedamo se, da smo med favoriti. Poleti smo se izdatno okrepili prav zato, da bi se približali svojim sanjam. Svojim nogometašem – in tudi navijačem – popolnoma zaupamo," je pred nadaljevanjem evropske sezone optimističen Pochettino. 

Real Madrid velja za eno najbolj želenih strank Lionela Messija. Navijači PSG-ja upajo, da se bo ta trend nadaljeval, četudi Messi ni več član Barcelone.
Real Madrid velja za eno najbolj želenih strank Lionela Messija. Navijači PSG-ja upajo, da se bo ta trend nadaljeval, četudi Messi ni več član Barcelone. FOTO: AP

Velika noč za Lionela Messija

Veliko pozornosti bo nocoj zagotovo pritegnil Lionel Messi, ki je kot član Barcelone Realu zabil neverjetnih 26 zadetkov, od tega dva tudi v Ligi prvakov. Če bo na dveh obračunih letošnje osmine finala svoj izkupiček še povečal, bo PSG na dobri poti med osem najboljših. "Ni mi treba govoriti o formi. Dejstvo je, da je stanje v naši ekipi odlično. Imamo veliko motivacije, vsi so izjemno motivirani. Messi je v izvrstni formi in že na treningih kaže, kako močno si želi ta uspeh. Zanj bo to velika noč," je o rojaku povedal Pochettino. 

Obračun bi bil prav poseben za Sergia Ramosa, ki se je poleti v Pariz preselil prav iz Madrida. V dresu belega baleta je kar štirikrat osvojil najprestižnejšo evropsko klubsko lovoriko. A tokrat ga ne bo v kadru domačih, saj se še naprej muči s poškodbo. Enako velja za Anderja Herrero, medtem ko je brazilski zvezdnik Neymar še pod vprašajem. Na drugi strani ni znano, ali bo lahko zaigral Karim Benzema, zagotovo pa ne bo drugega napadalca Mariana Diaza.

Pari osmine finala Lige prvakov.
Pari osmine finala Lige prvakov. FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
15. 02. 2022 20.16
+2
2Messi,2Mbape
dark horse
15. 02. 2022 20.01
+3
4 članki o realu nič komentarjev o messiju čez 50 😂🙈
motorist_mb
15. 02. 2022 19.58
+5
Ajde PSG gremo 😁
Marleneroya
15. 02. 2022 19.37
+4
Če pri PSG ju ne igra NEMAR...( Y ) je tako kot bi PSG igral z 13. timi igralci.
manucao
15. 02. 2022 19.28
-7
Leonardo je spet naredil cirkus na kosilu s predstavniki Reala.Ni mogel iz svoje kože in je napadel Real glede Mbapeja.Stvar je popolnoma jasna in dogovorjena že dlje časa.
Kollerik
15. 02. 2022 17.51
+13
Najboljši nogometni genij vseh časov bi lahko že kar takoj odšel v nogometni pokoj.... z osmo zlato žogo "na broju" za življenske zasluge, jasno. Upam, da bo Leo danes natresel balerinkam kakšen zadetek in/ ali asistenco..... MMMMEEEESSSIIIII...... !!!
Siso142
15. 02. 2022 19.43
+5
Messi bo še posebej motiviran,že 26 .golov ima na kontu,danes pričakujem še kakšnega več.
giovanni2
15. 02. 2022 19.54
-2
Jaz pričakujem razočaranega Messija na centru igrišča, tako kot po vsakem porazu.
manucao
15. 02. 2022 17.31
-1
Po vsej verjetnosti bo Real začel s Baleom kot špico in v drugem polčasu kot alternativa Benzema, ki ni 100 % pripravljen. Dobro je, da se v moštvo vrača Mendy ker Marcelo je na levem boku velika, velika rupa. Bomo videli kako bodo prevzemali Messija in Mbapeja in spet bo marsikaj odvisno predvsem od Casemira, ki igra vedno na meji rumenega kartona.
drimtim
15. 02. 2022 17.15
+12
Realovce peče največji vseh časov in jih bo še bolj.
manucao
15. 02. 2022 17.27
-12
Daleč, daleč od tega, da je največji vseh časov.
Kollerik
15. 02. 2022 17.52
+9
manucao ++++, daleč, daleč od tega da je največji,... je pa absolutno najboljši vseh časov...
giovanni2
15. 02. 2022 19.59
-4
Danes bo vsaj 11 boljših od Messija na igrišču - Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić, Asensio, Benzema, Vinícius Junior.
Kollerik
15. 02. 2022 20.54
+3
Sebe si pozabil zraven prištet. Lažna skromnost, pa to ...
cripstoned
15. 02. 2022 16.43
-8
se ne dolgo so hejteri reala pljuvali po psgju in mbappeju ki jim je zabil 3komade sredi spotify (hahaahha)neucampu in ze na 1.tekmi odlocili kdo napreduje....danes pa vsi skupaj navijajo za isti psg z mbappejem na celu....to je tisto hejterstvo...samo da ne bo real 1. navijamo pa za vse s katerimi se real sreca...ahahahahah
manucao
15. 02. 2022 17.26
-7
Samo je vprašanje če bo Spotify arena ali pa arena Spotify. Pa tudi ta dogovor je na zelo labilnih temeljih. Spomnimo se RAKUTENA in inicijatorja Piqueja, ki je na ves glas kako so se dobro zmenili a videlo se je da temu ni tako.
Kollerik
15. 02. 2022 18.31
+5
"Prihod Neymarja Juniorja in Kyliana Mbappeja poleti 2017 je pomagal PSG-ju, da je leta 2018 prvič prodal milijon enot majic, vendar pa je Messijev prihod dvignil stvari na višjo raven. Po besedah ​​Fabia Allegreja, direktorja trženja PSG-ja....kar 54 % majic, ki jih proda klub, nosi njegovo ime in številko....." Footbal espana, 15.2.2022...
evanderkane
15. 02. 2022 15.03
-3
Dvoboj dveh, z naskokom najbolj antipatičnih ekip; ampak če bi že moral izbrati, bi bil to psg. Pa da vidimo ta oh in sploh Real, ki bi brez konkretne pomoči sodnikov osvojil tretjino četrtino manj CL. Barci pa preostane samo še zmagati evropsko ligo. No, upam, da bo danes zanimiva, dinamična in predvsem pravična tekma.
Campeones36
15. 02. 2022 15.31
+1
tretmagator
15. 02. 2022 14.58
+16
Razplet tega srečanja bo v veliki meri odvisen od tega kakšen inters ima Kylian Mbappe!? Torej pokazati Realu zakaj ga želi v svojih vrstah, ali pa v prid bodočemu delodajalcu pokazati povprečno nogometno partijo!? Bodo pa zagotovo pod posebnim imperativom zmage Leo Messi, Angel Di Maria in Keylor Navas, ki bo naredil vse, da mrežo ohrani nedotaknjeno. Seveda pod pogojem, da bo Pochettino zaupal njegovi motivaciji v tolikšnji meri in mu dal prednost pred Donnarummo. Če bomo gledali Kyliana Mbappea v svoji najboljši izdaji potem bo ta za sabo povlekel celotno ekipo in obstaja veliko možnosti, da PSG Real popolnoma demolira in tako najavi resno kandidatiro, da mu tokrat le uspe priti na sam vrh. V kolikor pa bo Mbappe igral zadržano, potem so možnosti enakovredne!?
cripstoned
15. 02. 2022 15.46
-3
mbappe bi lahko z današnjo tekmo zacel mascevanje proti lastnikom ki so ga na nek nacin ugrabili v zlati kletki... danes igra povprečno, poleti pride k realu in naslednjic ko se še sreča z sejkom ravno z realom izloci psg... seveda pa je to malo verjetno saj kot profesionalec mora igrati na polno...
manucao
15. 02. 2022 17.34
-7
Mbappe bo odigral na polno v obeh tekmah in po povratni tekmi dokončno povedal, da je njegova naslednja postaja Madrid.
evanderkane
15. 02. 2022 19.02
+2
manucao: Mbappe bo samo divjal, pri tem pa zgrešil kakšnih deset priložnosti.
Kollerik
15. 02. 2022 14.39
+0
V La Ligi spet gledamo sodniške popuste Realu, zadnji primer recimo odpustek več kot zasluženega rdečega kartona Asensiu, medtem ko za Barcinega Danyja Alvesa seveda ni bilo usmiljenja.... Po moje bo sodnik danes, tako kot že v večini primerov spet "naklonjen" Realu...
cripstoned
15. 02. 2022 14.47
-4
kaj je to v primerjavi z 9tockami barce ki jih je dobila na racun sodnikov v laligi...real je posteno tu kjer je ...barca ni posteno na 4.mestu...ne grizi roke ki te hrani...sicer pa tema je liga prvakov...s kom igra danes ali pa jutri barcelona?
Kollerik
15. 02. 2022 14.51
+0
To bo ja....raje si zrihtaj kakšno luknjico vnaprej, kamor se boš danes skril.... :)
Kollerik
15. 02. 2022 14.51
+0
cripstoned
15. 02. 2022 14.54
+0
vedno ko bos pljuval po realu bos moral pogledati resnici v oci...
cripstoned
15. 02. 2022 14.57
+1
cripsi se ne skriva...vedno cestita boljsim ali pa se veseli zmage svoje ekipe....vi pa morate navijati za psg da lahko vsaj malo podozivete veseelja izpred 6.sezon...
manucao
15. 02. 2022 17.18
-5
Pa kake veze ima sedaj rdeči karton Asensia. Napiši še, da si Pique ni zaslužil rdečega in tako naprej.
manucao
15. 02. 2022 17.19
-5
Ni se potrebno skrivati a vi se še vedno skrivate. Koliko golov ste dobili od Bavarcev v zadnjih treh tekmah?. Koliko?
manucao
15. 02. 2022 17.22
-7
Reci in piši na glas 14 komadov niti več niti manj!!!
Kollerik
15. 02. 2022 17.55
+5
z nečim se pač morš tolažit. Ker Real nikoli ni znal in zmogel sesuti Barce z več kot zadetkom, dvema razlike za vse tiste petarde Blaugrane v mreži belih, ti zdaj grejejo prste bavarci.... bedno...
Kollerik
15. 02. 2022 18.01
+5
Pique si ga je zaslužil, ni dileme. Ni treba obračat, saj sem tudi za Alvesa napisal, da si ga je zaslužil. Po mnenju belih piščalk pa veljajo drugačna merila recimo za Asensia....
MesOjediPinGvin
15. 02. 2022 18.14
+6
Real in resnica sta dva ZELO različna pojma. LOL
evanderkane
15. 02. 2022 19.19
+2
cripstoned: , da real trenutno ni vreden prav nič!
Sisli288
15. 02. 2022 14.15
-2
Danes se bo videlo ali je Messi še na nivoju ali je padel kot CR
Kollerik
15. 02. 2022 14.36
+0
Torej njegova dva zadnja zadetka in kakšna asistenca povrhu iz zadnjih dveh tekem ne veljata nič?
cripstoned
15. 02. 2022 14.51
+2
kako je lahko ronaldo padel ce pa igra v najtezji ligi in je najboljsi strelec ekipe...messi v 6.najtezji ligi bije bitko v golih z obrambnimi igralci (hakimi, marquinhos, ramos)...da o soigralcih ki jih ima ronaldo v primerjaiv z messsijem niti ne zacnemo...tako da messi ni na nivoju ronalda ze 3.sezono zapored...medtem je ronaldo zadel 100+golov za juve v 3.najtezji ligi in bil 2x prvak, 3x najboljsi strelec ekipe in 1x najboljsi strelec lige...neverjetni ste hejteri ronalda..
Kollerik
15. 02. 2022 15.00
-2
cripstoned
15. 02. 2022 15.31
+2
vedno bomo pri dejstvih kollerik.. boljse pises ponizno ko omenjas real tako kot do delas pred vsakim elklasikom zadnjih nekaj let...enako velja za ronalda...
Konan
15. 02. 2022 16.19
+2
Tale tvoj ronci nič kaj ne igra dobro, slepis se spet malinovec, kake gole le daje on, nič od nič od njega haha
Od Halerja ati
15. 02. 2022 16.20
+4
Koliko golov in asistenc pa ima Roncek letos v tej sezoni? Hihihihi Si se ugotovil da je star 37 in ne 36? Bogi vicibanko kak bo spet jezen po izpadu Reala hihihi siiiiuuuu
Konan
15. 02. 2022 16.21
+3
Kollerik
15. 02. 2022 17.55
+5
In ronči samo in zgolj pet komadov, pa še to dve ali tri šenkane...je ata perez zorganiziral... :)
lev10
15. 02. 2022 12.15
+4
Ne vem ce se zavedati kako bo dobra tekma! Komaj cakam ;)
lev10
15. 02. 2022 12.15
+1
dark horse
15. 02. 2022 12.32
+0
Anticripstoned
15. 02. 2022 11.53
+1
Messi 2 gola in 1 asistenca
drimtim
15. 02. 2022 11.12
+5
100% rdeči karton na Messiju.Pričakovana umazana igra belih.fix dobitek
HALAcR7
15. 02. 2022 09.11
-7
Če bo messi igral,je zmaga Ralova 100%,,,PSG sam Mbapejom in dimarijo nemorejo nič,ostali so pa itak samo za v 6ligo
Od Halerja ati
15. 02. 2022 09.22
-1
Sinko pa saj je Messi vedno igral ob debalkih s 6:2, 5:0, 5:1... Dal 26 golov itd. Kaj je slo narobe? Zakaj si jezkan? hihihi Si videl kaj je tvoj Lukec naredil proti Espanjolu v 96 min? Siiiiuuuu bravo Lukiiii 🙈🤭
265004
15. 02. 2022 10.48
+10
izjava Benzemaja o Messiju:če govorimo o Messiju,govorimo o nogometu...
evanderkane
15. 02. 2022 19.06
+1
Halalček: šesta liga je tvoje dojemanje realnosti; francoska liga sodi med top5. Poglej samo, kakšne vrhunske igralce skozi zgodovino so proizvedli in še proizvajajo "šestorazredni" klubi.
dark horse
15. 02. 2022 09.08
+2
Real je tako močan da ko jim benzema ki je kao hlod manjka izgubljeni v vesolju 😂
motorist_mb
15. 02. 2022 08.04
-1
Ajde PSG do finala!
delbond
15. 02. 2022 07.50
+3
Wrako
15. 02. 2022 08.05
-4
Po tekmi bos lahko reku hvala madrid in cao do naslednje sezone:)
HALAcR7
15. 02. 2022 09.12
+0
Drugače če bi vedel kaj o nogometu bi vedel da se igrajo 2 tekmi in da se danes nebon noben poslovil
dark horse
15. 02. 2022 11.45
+7
evanderkane
15. 02. 2022 15.05
+3
delbond: Halal Madrid, hahaha. Madrid cabron y ladron, Barca campeon!