Nogomet

PSG gostuje na Emiratesu: kaj je (znova) 'zakuhal' Dembele?

Ljubljana, 01. 10. 2024 12.53 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z nocojšnjimi devetimi tekmami se začenja 2. krog ligaškega dela elitne Lige prvakov v nogometu. V ospredju je obračun med londonskim Arsenalom in Paris Saint Germainom, ki si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej. Bolj kot sama tekma v britanski prestolnici pa v zadnjih dneh v javnosti dviguje prah spor med trenerjem Parižanov Luisom Enriquejem in muhastim krilnim napadalcem Ousmanejem Dembelejem.

Ponavljajoča se zgodba z nepredvidljivim francoskim reprezentantom Ousmanejem Dembelejem še iz časov, ko je branil barve katalonskega ponosa Barcelone, dobiva novo poglavje tudi na novem naslovu - Parku princev.

Sicer odlični, a prevečkrat muhasti krilni napadalec, se je (znova) znašel na naslovnih straneh francoskih časnikov po petkovem prvenstvenem obračunu med PSG-jem in Rennesom (3:1), ko je v 84. minuti po odhodu z zelenice več kot jasno pokazal, kaj si misli o potezi trenerja Luisa Enriqueja. Ta ni čakal dolgo z naznanitvijo, da Dembele ne bo del pariške zasedbe na tekmi 2. kroga elitne Lige prvakov na gostovanju pri londonskem Arsenalu (prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Čaka nas izjemno zahtevna tekma v Londonu, ki lahko prvi del sezone v tako zahtevnem tekmovanju, kot je elitna Liga prvakov, zapelje v neželeno smer. V želji, da moje moštvo tako pomemben obračun pričaka maksimalno osredotočeno, je bila to edina rešitev. Včasih nas okoliščine prisilijo v določene odločitve, ki vsekakor niso lahke," je na zadnjem druženju z novinarji pred nocojšnim obračunom Lige prvakov na Emiratesu proti Arsenalu o sporu z Dembelejem uvodoma dejal Enrique in nadaljeval:

"To ne pomeni, da se Dembele ščasoma ne bo vrnil v ekipo, a zdaj je stanje tako, kot je. Sem popolnoma miren in samozavesten, ko je govora o mojih odločitvah. Veste, ko sem podpisal pogodbo s klubom, sem vsem dal jasno vedeti, da so odločitve, ki jih sprejemam, vselej v dobro moštva, ki ga vodim. PSG me je zvabil v svoje vrste z namenom, da osvojimo čim več lovorik. In, če se želimo držati dogovorjenih načrtov, morata biti disciplina in zbranost v moštvu na najvišji ravni."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji prvenstveni zmagi proti Rennesu navkljub Parižani v nič kaj prijetnem vzdušju pričakujejo dvoboj proti eni izmed najbolj vročih ekip v Evropi ta hip. "Arsenal je izjemno moštvo. To je najbrž zdaj vsakomur jasno. Imamo pa tudi mi še številne rezerve, ki jih je treba čim prej aktivirati. Znova želim poudariti, da med menoj in Dembelejem ni osebnih zamer, a disciplina znotraj moštva se preprosto mora spoštovati," je še pristavil vselej neposredni Luis Enrique.

Liga prvakov: Arsenal - PSG in Leipzig - Juventus
Liga prvakov: Arsenal - PSG in Leipzig - Juventus FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.