Nogomet

Prvič v Evropi in takoj naprej: Bravo sedaj čaka gostovanje v Mostarju

Ljubljana, 19. 07. 2024 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubljanski Bravo se je uvrstil v 2. krog kvalifikacij nogometne Konferenčne lige. Izjemno predstavo celotnega moštva sta proti valižanski ekipi Connah's Quay Nomads kronala Nemanja Jakšić v 88. minuti ter Matej Poplatnik v 115. S skupnim izidom 2:1 se je Bravo tako uvrstil v drugi krog evropskega tekmovanja in bo izzval ekipo Zrinjskega iz Mostarja. Ljubljančani so sploh prvič v zgodovini kluba v evropskih tekmovanjih in že takoj so se razveselili napredovanja. V priloženem videu vrhunci tekme iz Walesa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmaga z 2:0 na tekmi v Bangorju je ekipi NK Bravo zagotovila napredovanje v 2. krog kvalifikacij konferenčne lige. Nemanja Jakšić je dosegel jubilejni prvi gor Brava v evropskih tekmovanjih, Matej Poplatnik pa je zapečatil zgodovinsko prvo zmago v Evropi. "Na tekmi je bilo treba ohranit mirne živce. Vedeli smo, da moramo iti v igro, da moramo preko medprostorov iskati kombinatoriko in na ta način izigrati nasprotnika. Igrišče je bilo na dan tekme v bistveno slabšem stanju kot pa na zadnjem treningu, ko je bilo namočeno in hitro. Soočili smo se s suhim in počasnim terenom, kar nam je sprva onemogočilo razvoj naše dinamike. Čeprav dolgo časa nismo uspeli zadeti, smo vztrajali v našem načrtu. Tak je bil dogovor in vedeli smo, da je dovolj tudi to, da zadetek dosežemo v zadnjih minutah rednega dela in da z isto igro nadaljujemo tudi v podaljšku. In točno to se je zgodilo," je v izjavi za uradno klubsko spletno stran izčrpno razložil Aleš Arnol.

Nemanja Jakšić
Nemanja Jakšić FOTO: NK Bravo

Skupna statistika strelov na gol (obe tekmi skupaj) je bila 27 proti osem, od tega 9 proti 2 v strelih v okvir gola. "Že doma in tudi v gosteh smo si ustvarili veliko število priložnosti. Sledili smo naši igri in nagrada je prišla v 88. minuti, v podaljšku pa smo odlično odigrali. Najprej smo nasprotnika popolnoma onemogočili v fazi napada, nato pa smo z drugim golom domačim preprečili še možnosti preko izvajanja 11-metrovk," je še poudaril glavni trener NK Bravo.

"Čestitke igralcem za prikazano, za ohranjanje mirnih glav, za medsebojno zaupanje in nenazadnje za zmago in napredovanje. Zaslužili so si veselje."

"V igro so vstopili izredno mladi fantje. Matic Ivanšek, Beno Selan, Lan Hribar in Tais Šabotić so v igro vnesli dodatno energijo in mirnost. Šabotić je fant rojen leta 2007 in tudi on je ogromno prispeval k tej zmagi, saj je ekipi z odličnim gibanjem omogočal nadzor v fazi napada. Vsi, ki so vstopili so to opravili izredno zrelo in opravili svoj posel."

Aleš Arnol uspešno pluje z Bravom ...
Aleš Arnol uspešno pluje z Bravom ... FOTO: Damjan Žibert

Arnol: Zmago poklanjam Milanu Miklaviču

"Igranje v Evropi klubu kot je NK Bravo pomeni izjemno veliko. In ne le igranje, prišli smo tudi do zmage. S tem smo potrdili, da smo si zaslužili igrati v kvalifikacijah konferenčne lige. Sam to zmago poklanjam dolgoletnemu mentorju Milanu Miklaviču. Gre za človeka, ki mi je v zadnjih 10 letih na moji trenerski poti neverjetno veliko pomagal. Kot trenersko in strokovno avtoriteto ga neprecenljivo spoštujem in zato to težko zmago z različnimi izzivi poklanjam ravno njemu," je v izjavi za uradno spletno stran Brava zaključil Arnol.

Izid, Konferenčna liga, 1. krog kvalifikacij, povratna tekma:
FC Nomads - NK Bravo 0:2 (0:0) /skupni izid 1:2
Jakšić 88., Poplatnik 115.
NK Bravo: Orbanić, Jakšić, Rodrigues, Španring, Jovan, Trdin, Štravs, Pečar, Stanković, Tučić, Poplatnik.
Klop: Likar, Dakić, Benkić, Hribar, Ivanšek, Selan, Hojč, Stojanoski, Šabotić.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
19. 07. 2024 13.17
+3
mariborčani zgledujete se po tem klubu iz Ljubljane
ask me, not google
19. 07. 2024 12.57
+2
Maribor, dajte mal posnetek pogledat, se še kaj naučite iz njega....
n0rc
19. 07. 2024 11.30
+5
tekač
19. 07. 2024 10.44
+6
Evo Bravo v drugi krog. Čestitam. Moderna ,pametna in odprta igra daje rezultate. Tudi Zrinjski je premagljiv. Naj si Šimundža ogleda kako se igra evropski nogomet...
Lombardo
19. 07. 2024 10.43
+6
Bravo 👍👍