Nogomet

Prvenec Šeška ob zmagi Leipziga, Oblaka premagal vratar

Milano, 19. 09. 2023 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

RB Leipzig je v prvem krogu Lige prvakov v gosteh s 3:1 ugnal ekipo Young Boys. Zadnji gol na tekmi je v sodniškem dodatku dosegel Benjamin Šeško, ki je v igro vstopil v 64. minuti. To je za slovenskega napadalca prvi gol v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Jan Oblak pa je bil z Atleticom do zadnje minute na pragu zmage v Rimu, a je za Lazio na 1:1 izenačil kar vratar Ivan Provedel.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem prvega kroga Lige prvakov, 2. del
    12:19
    Vrhunci torkovih tekem prvega kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem prvega kroga Lige prvakov, 1. del
    13:00
    Vrhunci torkovih tekem prvega kroga Lige prvakov, 1. del

V skupini G je RB Leipzig na gostovanju pri ekipi Young Boys opravičil vlogo favorita in slavil z 2:1. Po vsega treh minutah je bike v vodstvo popeljal Mohamed Simakan, vendar se domači na krilih glasnih navijačev niso dali in so še pred koncem polčasa uspeli izenačiti. Mechal Elia je v 33. minuti izkoristil podajo Švicarja srbskih korenin Filipa Ugrinića

Ob poravnanem izidu je trener gostov Marco Rose prvič menjal v 64. minuti, ko je Yussufa Poulsena zamenjal slovenski up Benjamin Šeško. Biki so imeli v nadaljevanju veliko terensko premoč, ki jo je v 73. minuti kronal Xaver Schlager. Po hitri kombinaciji iz kota je do strela prišel s kakšnih 20 metrov in izjemno natančno meril v spodnji levi kot nemočnega Anthonyja Racioppija.

Statistika Benjamina Šeška proti Young Boys
Statistika Benjamina Šeška proti Young Boys FOTO: Sofascore.com

V drugi minuti sodniškega dodatka je na sceno stopil Šeško, ki je po protinapadu in lepi globinski podaji Benjamina Henrichsa dosegel svoj prvenec v Ligi prvakov za končnih 3:1. Nesojeni slovenski reprezentant Kevin Kampl je odigral vseh 90 minut in bil celo kapetan bikov iz Leipziga. 

Aktualni prvaki težje od pričakovanj proti Crveni zvezdi

Na drugi tekmi v tej skupini je Manchester City ugnal Crveno zvezdo, a precej težje od pričakovanj. Srbski prvak je najprej ob polčasu celo vodil, a sta stvari v drugem polčasu na svoje mesto postavila Julian Alvarez, ki je zadel dvakrat, in junak lanskega finala Rodri z golom za končnih 3:1. 

Sandro Tonali se je vrnil na San Siro, a kot nogometaš Newcastle Uniteda
Sandro Tonali se je vrnil na San Siro, a kot nogometaš Newcastle Uniteda FOTO: AP

Brez golov na prvi tekmi skupine smrti

Milan je bil na prvi tekmi skupine F, ki je vsaj na papirju najzahtevnejša v tej sezoni Lige prvakov, večji del boljši tekmec, a svojih priložnosti ni znal izkoristiti. Že hitro po prvem sodniškem žvižgu se je "razbranil" gostujoči vratar Nick Pope. V prvem polčasu je imel dve sijajni priložnosti Olivier Giroud. Rafael Leao po odličnem preigravanju, ko si je privoščil polovico obrambe srak, ni uspel zaključiti. Močan strel Tommasa Pobege pa je Pope odbil v kot. 

V drugem polčasu je Newcastle vzpostavil ravnovesje, Milan ni bil več tako nevaren, nogometaši z Otoka pa so pogosteje prihajali pred domača vrata. A to ni bilo dovolj, da bi 80 tisoč navijačev na kultnem San Siru v prvem krogu nove sezone videlo kakšen zadetek. 

Milan – Newcastle United
Milan – Newcastle United FOTO: Sofascore.com

Oblaka premagal vratarski kolega 

V skupini E je Feyenoord z 2:0 ugnal Celtic. Na drugi tekmi pa je dolgo kazalo, da bo Atletico Madrid v gosteh minimalno premagal Lazio. Edini gol med nogometaši v polju je po slabe pol ure igre dosegel Pablo Barrios. Do izenačenja so namreč Rimljani prišli v 95. minuti, potem ko je Ivan Provedel zadel z glavo po ostri podaji Luisa Alberta.

Jan Oblak statistika
Jan Oblak statistika FOTO: Sofascore.com

Joao Felix junak ob petardi Barcelone 

V skupin H je Barcelona že na samem začetku upravičila vlogo favorita proti Royal Antwerpu. Po 22 minutah je na semaforju že pisalo 3:0, zadela sta Joao Felix in Robert Lewandowski, Jelle Bataille pa je dosegel avtogol. V drugem polčasu je povišal Gavi, končnih 5:0 pa je postavil zelo razpoloženi Joao Felix, ki se v majici novega kluba očitno počuti kot prerojen. 

Na drugi tekmi je Porto v gosteh premagal Šahtar iz Donecka, ki sicer domače tekme zaradi vojne v Ukrajini igra v nemškem Hamburgu. Vse gole smo videli v prve pol ure igre. Po izenačenju na 1:1 sta za Portugalce zadela Wenderson Galeno in Mehdi Taremi

Statistika Manchester City – Crvena zvezda
Statistika Manchester City – Crvena zvezda FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
20. 09. 2023 08.32
+0
Čestitke Barci, drugič zapored 5:0, belčki se tresejo, Ata Perez še bolj pritiska na sodnike
zapiramvamustaaa
20. 09. 2023 15.35
+1
Najlažja skupina pa to🤦‍♂️🤦‍♂️
Kollerik
20. 09. 2023 19.21
-2