Prva liga Telekom Slovenije

Vijoličasti proti Kranjčanom brez Handanovića in Vilerja, a vrača se Milec: 'Obeta se še ena dobra predstava'

Maribor, 25. 04. 2018 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborčani nadaljujejo niz zmag. Čeprav na zadnji prvenstveni tekmi v Kidričevem niso bili tako prepričljivi, so na koncu kljub igralcu manj prišli do 18. zmage, s katero so se vodilni Olimpiji približali na vsega tri točki. Vijoličaste v soboto ob 16.30 čaka domača tekma s Triglavom. Prenos bo na Kanalu A.

Začele so se mariborske priprave na nov izziv v PLTS. Nedelja je bila namenjena za regeneracijo po tekmi v Kidričevem (0:2), ponedeljek je bil dan premora, od torka pa Mariborčani že pripravljajo na naslednji izziv. V soboto se vračajo v Ljudski vrt, z dodatno energijo po štirih zaporednih zmagah. Tokrat pa tudi z nekaj več spremembami v moštvu. Po dvoboju z Aluminijem je namreč obveljalo: vzeli tri točke, a izgubili najmanj dva igralca. Morda tudi tri. Vratarja Jasmina Handanovića zaradi rdečega in Mitjo Vilerja zaradi četrtega rumenega kartona, vprašljiv pa je nastop Jana Mlakarja zaradi udarca v gleženj. Več o predvidenih rošadah v začetni enajsterici bo znanega po treningih med tednom. Ni dvoma, da se med kandidate za minute na igrišču vrača vezist Aleks Pihler, ki je prestal tekmo prepovedi igranja v Kidričevem. Boj s časom pa bo imel do sobote Martin Milec.

Vijoličasti so v zadnjem obdobju v odlični formi.
Vijoličasti so v zadnjem obdobju v odlični formi. FOTO: Damjan Žibert
Po okrevanju in vadbi po individualnem programu se je že priključil soigralcem, a še ne v polnem obsegu. Na skupnem delovnem programu pa je te dni le Triglav. Že drugič v tem mesecu. V Kranju je šlo vse po željah, kar pa, kot piše na klubski uradni spletni strani, ne spreminja izhodišča pred novim obračunom. "Po tekmi proti Aluminiju imamo dovolj časa za počitek in novo, temeljito pripravo. Vmes je treba nabrati energijo in se spet zbrati, da bo pokalo od želje, da osvojimo tri točke. Potem pa na tekmi pokazati, da je kvaliteta na naši strani in poskrbeti, da bo ustrezno izražena. Če bodo ti pogoji izpolnjeni, se obeta še ena dobra predstava. V nobenem primeru pa se ne bomo zanašali na rezultat z gostovanja v Kranju. V soboto je nova zgodba," pred naslednjim poglavjem za uradno spletno stran Maribora pravi trener Darko Milanič.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan.z Doba
25. 04. 2018 10.59
+3
Se ne sme navijati za Triglav?!
murate
25. 04. 2018 18.13
+2
seveda da lahko in prav je tako,objektivno gledano,če vijole z takšnim nasprotnikom ne zmagajo 3-0 potem bodo težko prvaki
franjoz
25. 04. 2018 09.15
+9
Škoda za igralce.Viler ni več Viler. Milec pa naj sanira poškodbo da nebo kronična.Potem bo konec kariere.Triglav bo nevaren kljub temu da so zdesetkani,z obilno sodniško pomočjo