Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Mariborčani s pomembno zmago dvignili samozavest: Še smo v igri za naslov prvaka

Maribor, 08. 04. 2018 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni državni prvaki so z zmago nad Celjem (3 : 2) prebrodili hudo rezultatsko krizo, ki jih je že po uvodnih petih krogih postavila v vlogo zasledovalca vodilne Olimpije, ki ima pred obračunom v Krškem še vedno lepih sedem točk naskoka pred največjim rivalom. Stratega vijoličastih Darka Milaniča veseli vse boljša strelska forma Luke Zahovića: "Bil je odličen, še boljši pa smo bili kot moštvo."

Več videovsebin
  • Darko Milanič: Tokrat smo blesteli kot moštvo
    02:16
    Darko Milanič: Tokrat smo blesteli kot moštvo
  • Dušan Kosič: Manjka nam le malce več poguma
    00:49
    Dušan Kosič: Manjka nam le malce več poguma
  • Dino Hotić: Še smo v igri za naslov državnega prvaka
    01:13
    Dino Hotić: Še smo v igri za naslov državnega prvaka

Da se aktualni državni prvaki počasi prebujajo iz (pre)dolgega zimskega spanca, ki jih je pahnil v nezavidljiv položaj lovljenja vodilne Olimpije, priča zadnja prvenstvena zmaga proti mladi in nadarjeni ekipi Celja, ki v Ljudskem vrtu ni pustila slabega vtisa.

Trener Maribora Darko Milanič je po daljšem času ponudil priložnost za igro nekaterim nogometašem, ki so bili nekoliko v ozadju, a so za izkazano zaupanje 50-letnemu Primorcu vrnili z obrestmi. Tu predvsem mislimo na tercet Luka Zahović - Martin Kramarič - Dino Hotić. Prvi je zabijal v odločilnih trenutkih, drugi je želel, poskušal in naposled zapravil dve lepi priložnosti za izdatnejšo mariborsko zmago, zadnji pa je s svojimi predložki z neugodno levico vnašal nemir v obrambne vrste 'grofov'.

Na vijoličasti strani tokrat ni manjkalo borbenosti, kot na predhodnih tekmah Prve lige Telekom Slovenije.
Na vijoličasti strani tokrat ni manjkalo borbenosti, kot na predhodnih tekmah Prve lige Telekom Slovenije. FOTO: Aljoša Kravanja
"Tokrat smo kot moštvo delovali precej bolj odločno, zanesljivo in motivirano, da premagamo tekmeca na domačem igrišču. Jasno, velik delež k uspehu je prispeval Luka Zahović s tremi zadetki, kar kaže na to, da v pravem trenutku prihaja v želeno strelsko formo. Tudi Martin Kramarič je potrdil svojo kakovost, vsekakor pa bomo v nadaljevanju sezone še poskušali z večjim vključevanjem krilnih napadalcev v zaključke akcij, s čimer bi bili nevarnejši za tekmečeva vrata," je bil po zmagi svojega moštva zadovoljen Milanič.

Hotić: "Mnogi so nas že odpisali, toda ..."
Eden od vidnejših posameznikov v Milaničevi zasedbi je bil nedvomno Dino Hotić, ki je znova spominjal na starega, dobrega Hotića. "Želja po uspehu je bila neizmerna, zato smo na koncu tudi osvojili zelo pomembne tri točke. Ne glede na zahtevnost dvoboja proti vedno neugodnim Celjanom, smo se tokrat prikazali v izjemno dobri luči. Ko igramo kot moštvo, je lažje tudi napadalcem. Znova je blestel Luka Zahović, kar nas veseli, saj ga bomo v podobni izvedbi v nadaljevanju prvenstva še kako potrebovali," je bila novega uspeha vesela vijoličasta desetica.

Darko Milanič je bil s prispevkom Luke Zahovića zelo zadovoljen.
Darko Milanič je bil s prispevkom Luke Zahovića zelo zadovoljen. FOTO: Aljoša Kravanja

Kosič pogrešal malce več poguma
Celjani so se znova predstavili kot moštvo, čigar igra ima rep in glavo. Od prihoda 47-letnega Dušana Kosića na trenersko klop se je začel preporod celjske igre, posledično pa so prišli tudi boljši rezultati.

"Škoda za obe zadnji izgubljeni srečanji. Tako v Ljubljani v pokalu kot tudi v Mariboru smo bili dokaj blizu boljšemu izkupičku. Ne morem pa se znebiti občutka, da zaradi pomanjkanja izkušenj nekoliko trpi tudi rezultatska uspešnost. Veselita me pristop in želja fantov, želijo si dobrih iger in rezultatov, le še malce več poguma pogrešam tako v pristopu kot v sami igri. Toda fantom nimam kaj zameriti, dali so vse od sebe, Maribor pa je na drugi strani zgolj izkoristil naše napake in zasluženo zmagal," je objektivno oceno dvoboja v Ljudskem vrtu podal vselej korektni Kosič.   

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
08. 04. 2018 17.10
+1
Sem mislil, da je Milanić postal gluhonem po tekmi z Domžalami. Ampak sedaj zeloo počasi govori.
Štanjkol
08. 04. 2018 14.26
+2
Wow gospod je po zmagi celo dal komentar?
papi1
08. 04. 2018 13.35
+2
Bravo Maribor, Bravo Milanić, bravo Zahović (oba dvoje)končno zmaga. Sedaj pa lepo caplajte za Olimpijo do konca prvenstva!
drimtim
08. 04. 2018 12.36
+3
olimpija se s takšno formo lahko samo sama odreče naslovu.
papi1
08. 04. 2018 13.37
+2
He,he,he Olimpija letos sploh ne rabi forme. Maribor je tolk slab.
papi1
08. 04. 2018 14.06
+0
ivanblagi
08. 04. 2018 12.32
+1
Vredi ste špilali, samo nobenega gola nebi dobli, če ne bi bili tako počasni. Pa tudi dali bi jih več. Ke je to spomladanska utrujenost ali brez kondicije.
duleslav1993
08. 04. 2018 11.57
-2
Olimpija je že vse bonuse sreče za to pomlad porabila
degenos
08. 04. 2018 11.45
-1
Kaka je lestvica ?
macro
08. 04. 2018 12.58
+2
buzerantos
08. 04. 2018 11.35
+6
Po dolgem casu solidna predstava maribora. Cestitke za zmago