Prva liga Telekom Slovenije

Milanič po tretji zaporedni tekmi vijoličastih brez poraza: Zmage vračajo pozitivno vzdušje

Maribor, 11. 04. 2018 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./J.K.
Komentarji
7

Aktualni državni prvaki iz Maribora so še tretjo zaporedno tekmo ostali neporaženi in se po prepričljivi zmagi v Kranju vračajo v stare tirnice, ko so tekmece puščali praznih rok. Tokrat jo je skupil Triglav s petimi zadetki v svoji mreži, stratega vijoličastih Darka Milaniča pa najbolj veseli dejstvo, da se v strelsko formo vrača Luka Zahović.

Več videovsebin
  • Darko Milanič: Zmage dvigujejo samozavest in vzdušje v moštvu
    03:23
    Darko Milanič: Zmage dvigujejo samozavest in vzdušje v moštvu
  • Jan Mlakar: Z Luko Zahovićem se odlično ujameva na zelenici
    02:54
    Jan Mlakar: Z Luko Zahovićem se odlično ujameva na zelenici

Za nogometaši Maribora je še ena prvenstvena preizkušnja, ki so jo preprosto morali zmagati, če so želeli ostati v igri za ubranitev naslova slovenskega državnega prvaka. Varovanci Darka Milaniča so gostovanje v Kranju opravili z odliko, na tamkajšnjem Športnem parku je namreč 'odjeknila' petarda s potrditvijo dviga strelske forme Luke Zahovića in vrnitvijo nadarjenega Jana Mlakarja.

Trener Maribora Darko Milanič je vidno zadovoljen z napredkom svojega moštva.
Trener Maribora Darko Milanič je vidno zadovoljen z napredkom svojega moštva. FOTO: Aljoša Kravanja
Ravno v dvojcu Zahović - Mlakar se skriva velik potencial v napadalnem delu moštva vijoličastih, ki so se z zmagama nad Celjem in Triglavom tudi strelsko prebudili in bodo v nadaljevanju spomladanskega dela sezone nevarni za tekmece v Prvi ligi Telekom Slovenije. "Najpomembneje je, da imamo širok igralski kader, ki ga lahko sproti oblikujemo glede na kakovost nasprotnika in zahtevnost vsake tekme posebej. Še posebej veseli vzpenjajoča se strelska forma Luke Zahovića, ki je na zadnjih treh tekmah meril v polno. Zmage nam dvigujejo samozavest in obenem vračajo dobro vzdušje v slačilnico. Tudi na naslednji prvenstveni preizkušnji v Gorici bomo iskali pot do novih treh točk, ki jih v boju za naslov državnega prvaka krvavo potrebujemo," je po visoki zmagi v gorenjski prestolnici našemu novinarju Janu Krstovskemu zaupal strateg Maribora Darko Milanič.

Mlakar: "Z Luko Zahovićem se odlično ujameva." 
Da je vrnitev po poškodbi Jana Mlakarja blagodejno vplivala na večjo učinkovitost v napadu vijoličastih, ni nobena skrivnost. Še več, 19-letni Ljubljančan je z zelo dobro predstavo v Kranju potrdil svoj razkošni talent in z nesebičnimi podajami prispeval levji delež k prepričljivi zmagi svojega moštva.

Jan Mlakar je z zelo dobro igro v Kranju pokazal, zakaj je bila odločitev športnega direktorja Zlatka Zahovića, da ga pripelje v vijoličasto slačilnico, pravilna.
Jan Mlakar je z zelo dobro igro v Kranju pokazal, zakaj je bila odločitev športnega direktorja Zlatka Zahovića, da ga pripelje v vijoličasto slačilnico, pravilna. FOTO: Aljoša Kravanja

"Z Luko se odlično ujameva v igri, sva dobra prijatelja, ki se na zelenici dopolnjujeva, si podajava in iščeva rešitve, ki so najboljše za moštvo. Hvala bogu, da se je strelsko prebudil, saj ga bomo takšnega potrebovali tudi na prihodnjih tekmah. Sam sem prebrodil zahtevno obdobje po poškodbi, zdaj sem željan dokazovanja, iger in zadetkov. Verjamem, da bomo le še stopnjevali formo in zmagovali tekme v nizu," je optimističen pred zadnjo tretjino sezone napadalec Maribora Jan Mlakar.  

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
07. 05. 2018 16.48
+0
pravim tako, premagat je potrebno tako domzale kot lolimpijo, druge ni, pa upam, da bodo sodniki na nivoju in na lepo tekmo, pa to
šmajser1
07. 05. 2018 16.02
+1
MARIBOR SAMPION
Rudar
12. 04. 2018 11.54
+5
Od 10 tih zadnjih člankov je 8 o Mariboru. Pa kaj je z vami, glih briga me kaj misli trener Maribora.
ivan.z Doba
12. 04. 2018 11.43
-4
Domžale imajo tekmo manj.....Kmalu bodo spet Domžalčani drugi na lestvici.
franjoz
16. 04. 2018 22.31
+2
aki10
12. 04. 2018 10.06
-4
Pomembne pike v boju za 2. mesto :P
cbr1001
11. 04. 2018 21.59
-5