Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Milanič se ne boji (morebitnega) zaostanka za Olimpijo: 'Če bomo gledali nase in zmagovali, v kar verjamem, potem ne bo težav

Maribor, 02. 03. 2018 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi zimskih razmer in zasneženega igrišča v kranjskem športnem parku je tekma 20. kroga med Triglavom in Mariborom že pred dnevi preložena. Tako kot vse druge, razen tiste v Novi Gorici, kjer bo gostovala Olimpija. In če zmaji proti Gorici zmagajo, jim bo v hrbet gledal Maribor. O lovu za večnimi tekmeci je spregovoril tudi trener vijoličastih Darko Milanič.

Temperature pod ničlo na igriščih, ki nimajo ogrevanja, ne omogočajo igranja. Štiri od petih tekem 20. kroga so odpovedane in med njimi tudi mariborsko gostovanje v Kranju. Ob koncu mini priprav v Moravskih Toplicah je že kazalo, da bo ob slabi vremenski napovedi zelo vprašljivo igranje ob koncu tedna, a so se v štajerski prestolnici pripravljali, kot da tekma bo.

Potem ko je vreme vplivalo že na 19. krog PLTS, ko so bile prejšnji konec odigrane tri tekme namesto predvidenih petih, so z NZS sporočili, da bo zaradi vremena ta konec tedna na sporedu zgolj ena od načrtovanih petih tekem. Po razporedu bo tako odigrana le nedeljska med Gorico in Olimpijo. Prenos le-te od 16.30 na Kanalu A.
Ekipa je po vrnitvi domov opravila trening na glavnem igrišču v Ljudskem vrtu, po koncu vadbe pa izvedela, da v soboto ne bo tekme v Kranju. "Pripravljeni smo bili za igranje, a sprejemamo odločitev, ki je v prid nogometu, saj bi najbrž v teh razmerah težko igrali. Najbolj pomembno je, da fantje ostanejo zdravi in se bo potem ob lepšem vremenu gledal nogomet, ki ima smisel. Če je igrišče zmrznjeno in ne omogoča povezane igre, je prav, da so odgovorni preložili ta krog," je ob novi spremembi tekmovalnega koledarja za uradno spletno stran kluba dejal Darko Milanič, ki bo sedaj varovance pripravljal na torkov dvoboj z Rudarjem.

Darko Milanič
Darko Milanič FOTO: Damjan Žibert
"To nam nekoliko spreminja načrte in takoj po prejemu informacije se že pripravljamo na nov izziv. Torek je relativno blizu in spremenili bomo program dela, da maksimalno pripravljeni dočakamo Rudar." O stališču igralcev pa je za spletno stran prvakov spregovoril Martin Milec: "Bili smo pripravljeni na tekmo, toda proti vremenu ne gre. V Kranju je stanje takšno, da ne moremo igrati in sprejemamo to informacijo. Zdaj se bomo preusmerili k torku. Imeli bomo več časa za pripravo na dvoboj z Rudarjem, ostajamo osredotočeni na naše naloge. Nadaljujemo s treningi in storili bomo vse, da pridemo do treh točk v zdaj naslednji tekmi."

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User513426
06. 03. 2018 15.17
izjava leta: če bomo zmagovali, potem ne bo težav. kdo bi si pa to mislil
Elvis Huski?
03. 03. 2018 18.39
+1
Jaz že nekaj časa govorim da je Milaniču padla sekira v med.Da že vrsto let dobiva plačo za nekaj kar pojma nima kaj dela. Samo kot drugi pravijo in sam vidim Zahovič rabi marioneto oz ritoliznika.Namesto da je nadgradil delo Ante Čačiča ina Šimundže kjer smo se uvrstili tudi v 16tino Lige Evropa in bili dobro konkurenčni Sevilli. Je raje pustil da ga je prvo Olimpija povozila in ok veseli za ligo prvakov samo napreka pa nobenega ni.Mi smo prišli z svojimi prešnjimi uspehi z Šimunđo in Čačičem v fazo nadgradnje nastopov v Evropi ne pa da smo veseli da samo pridemo v Evropo kot je primer z Milaničem.Samo je bil problem da sta tam onadva hotela imeti svojo besedo kar Zaho ni pustil.Lejte kaj dela Šimunđa z Muro super razultat Čačič z Hrvaško je tudi ok mi z Milaničem nič pač prvaki ki bi glede na uliožek v vsakem primeru morali biti.
papi1
02. 03. 2018 22.47
-1
Dajte se prvo vprašat ali je to kar počnete na igrišču nogomet ali ritolizništvo Zahotu?
CURVANORD Zanetti
02. 03. 2018 19.45
+0
Zakaj ima nas Ribic veliko krat smesne izjave, naj bo tho in naj opravlja delo za katerega je zelo dobro placan. Tiho bit pa delaj bo kar bo vcasih me tako prime zaeadi njegovih izjav , da ko ga srecam v mestu bi mu taki “samar” stisnil, pa vem da se to ne spodobi sploh za moja leta. A verjetno nisem jaz edini, ki ima take misli
šmajser1
02. 03. 2018 20.52
-4
Zanetti se ti pridruzujem...kaj cemo...se mi zdi, da pa se na koncu prvenstva vedno nekak izvlece...
kameltrajbar
02. 03. 2018 21.04
+0
zadeva je enostavna...dokler je ribič trener...se zaho lahko vmešava v vodenje in sestavo ekipe...to je vsa zgodba...:))......
ivan.z Doba
02. 03. 2018 19.08
-1
Rudar jim bo dal po pipici.
degenos
02. 03. 2018 17.42
-4
spet filozofira ...!!
walter2
02. 03. 2018 17.33
+4
Tu je en velik "ČE"!
Sentis
02. 03. 2018 17.09
+4
Milanič, najprej bo potrebno zadevati proti Aluminiju in ostalim "slabšim" ekipam. Da ne bodo potem spet vsega krivi sodniki in njihovi podaljški.
šumar
02. 03. 2018 17.07
-3
dej skrij se nekaj pa nehej stakimi komentarji in odgovori pojma nimate to je resnica