Prva liga Telekom Slovenije

Novogoričani z zmago nad Celjem spet povsem odprli boj za četrto mesto

Nova Gorica, Kidričevo, 03. 05. 2018 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Četrtkov program v Prvi ligi Telekom Slovenije sta v Novi Gorici s tekmo 30. kroga odprli domača Gorica in Celje, rumeni pa so z visokim porazom (0:3) Novogoričane vrnili v igro v boju za končno četrto mesto, za katerega se bo do konca sezone potegoval tudi velenjski Rudar.

Novogoričani so še drugič v sezoni na domači zelenici premagali Celjane, ki tako ostajajo točkovno izenačeni s petouvrščenim velenjskim Rudarjem. Po odmevni zmagi v prejšnjem krogu proti Domžalam so tokrat klonili pred Novogoričani, ki so prišli do svoje enajste zmage in so trdno na šestem mestu.

Žigon (na fotografiji) je načel mrežo Celjanov v Novi Gorici. Delo sta dokončala Burgić in Gulič.
Žigon (na fotografiji) je načel mrežo Celjanov v Novi Gorici. Delo sta dokončala Burgić in Gulič. FOTO: Aljoša Kravanja

Čeprav so bili Celjani za odtenek več pri žogi, pa so prvi polčas izgubili. Izbranci Dušana Kosiča so si v prvih 45 minutah priigrali le dve priložnosti, in sicer najprej v 14. minuti, ko je od daleč sprožil Janez Pišek, Grega Sorčan pa je žogo odbil v kot, v 17. minuti pa je po kotu do strela iz bližine prišel Dario Vizinger, a je Sorčan, junak nedavne novogoriške točke proti Olimpiji v Ljubljani (0:0), znova dobro posredoval.

V tretje je šlo za Žigona rado
Na drugi strani je praktično vse novogoriške akcije zaključil Dejan Žigon. Prvo že v peti minuti, ko je neoviran z glavo streljal čez gol, drugo v 12. minuti, ko je slabo streljal znova iz bližine, tretjo pa je unovčil za vodstvo domačih, potem ko mu je Metod Jurhar žogo odbil točno na nogo, iz bližine pa mu ni bilo težko doseči vodilnega zadetka.

V drugem polčasu so prvi resneje zagrozili Celjani, v 60. minuti je Luka Kerin že preigral Sorčana, a prišel močno na levo stran, tako da je zadel le zunanji del mreže. V 77. minuti pa so Novogoričani podvojili prednost, potem ko je Marko Tešija pripeljal žogo na rob kazenskega prostora, od koder je neoviran streljal Miran Burgić in žogo poslal pod prečko za 2:0.

Le tri minute pozneje je Mark Gulič postavil piko na i novogoriški zmagi, potem ko je na 3:0 povišal s strelom s 15 metrov. Ob koncu so Celjani poskusili z nekaj streli od daleč, ki pa niso prinesli spremembe izida.

Izidi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Gorica ‒ Celje 3:0 (1:0)
Žigon 29., Burgić 77., Gulič 80.

Domžale ‒ Ankaran Hrvatini 4:0 (2:0)
Žužek 27., Hodžić 33., Nicholson 82., Bizjak 87./11-m

Rudar Velenje ‒ Maribor 1:3 (0:1)
Bijol 75.; Tavares 45., 59., Zahović 84.

Triglav ‒ Krško 2:0 (2:0)
Majcen 20., Tijanić 45.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
04. 05. 2018 19.57
Celjani se borijo na polno samo proti nam, po ostalih tekmah pa imajo suhe drese!!
apodgra
04. 05. 2018 07.55
+3
Včeraj sem po dolgem času gledal tekmo med Gorico in Olimpijo in vztrajal ,kar preveč časa pri TV ekranu od pričakovanja , če se bo sploh kaj zgodilo. Vse skupaj je ena velika žalost. Raztrgana igra ,polna napak in netočnih podaj , vsak poskuša sam nekaj storiti in zaključki izguba žoge ali strel v prazno. Kdor pravi , da igramo kvaliteten in gledljiv nogomet , pač ne gleda nogometa preko svojih meja .Škoda TV prenosov in vstran v vrženega denarja . Če bi že moral kdo prenašati te tekme bi jih morala TV Slovenija , ker tako in tako dobiva denar od TV naročnine.
poserjemsenavas
04. 05. 2018 07.06
+1
jurhar spet nič od nič