Prva liga Telekom Slovenije

Maribor v Kidričevem podaljšal niz: Delujemo kot homogena celota, ki vleče v isto smer

Kidričevo, 22. 04. 2018 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
3

Mariborski nogometaši so tudi v 28. krogu opravili svoj del naloge v boju za naslov in podaljšali serijo zmag na sosedskem derbiju v Kidričevem (2:0). Proslavljanje novih treh točk sta vsaj malce skazili izključitev vratarja Jasmina Handanovića in poškodba Jana Mlakarja, ki se je vnovič vpisal med strelce.

Več videovsebin
  • Pogovor z Martinom Kramaričem po tekmi Aluminij - Maribor
    02:24
    Pogovor z Martinom Kramaričem po tekmi Aluminij - Maribor
  • Pogovor z Darkom Milaničem po tekmi Aluminij - Maribor
    03:54
    Pogovor z Darkom Milaničem po tekmi Aluminij - Maribor

Aluminij se je na štajerskem derbiju z Mariborom dobro upiral favoriziranim gostom, ki jih je sredi drugega polčasa v vodstvo popeljal Jan Mlakar. To je bil tretji gol zimske okrepitve v ravno toliko tekmah, mladi napadalec pa je v nadaljevanju obračuna, ko je bil izključen tudi Jasmin Handanović, zahteval menjavo. Amir Dervišević je z igralcem manj na zelenici odločil obračun v korist vijoličnih, ki s tekmo več le še za dve točki zaostajajo za vodilno Olimpijo. 

Ljubljančana Amir Dervišević in Dino Hotić proslavljata gol vijolične 21-ice.
Ljubljančana Amir Dervišević in Dino Hotić proslavljata gol vijolične 21-ice. FOTO: Damjan Žibert

"Izključitev Handanovića, četrti rumeni (Mitje) Vilerja, poškodba Mlakarja so vse stvari, ki nam ne bodo pokvarile tega doživetja, da smo osvojili te zelo pomembne tri točke, a nam za naslednjo tekmo gotovo povzročajo nekaj težav," je predstavnikom medijev po tekmi zaupal mariborski trener Darko Milanič. "Mlakar je zahteval menjavo zaradi bolečin v gležnju, ki je bil že ob polčasu zelo zatečen. Upam, da zdaj ne bodo takšne težave kot prej. Gleženj je zdaj v takšnem stanju, da ni videti lepo," je nadaljeval izolski strateg.

Tekma zaradi zapravljivosti v drugo smer kot v Novi Gorici in Kranju
"To (da ne prejmeš gola, op. a.) je neka osnova, da si lahko uspešen, poleg tega, jasno, da zadevaš in si ustvarjaš priložnosti," ocenjuje Milanič. "Mi smo si jih od začetka tekme, tam v 20. minuti smo imeli že dve lepi priložnosti, nismo zadeli, zaradi tega pa smo, jasno, peljali tekmo v drugo smer kot v Novi Gorici ali pa v Kranju. Vendar zadetek Mlakarja nam je potem vse to skupaj olajšal in omogočil, da lahko kolikor toliko mirno tekmo pripeljemo do konca. Kljub temu, da smo imeli potem igralca manj, nasprotnik ni našel poti do naše mreže, zato smo zadovoljni."

Po tekmi smo se pogovarjali tudi z napadalcem Martinom Kramaričem (na fotografiji).
Po tekmi smo se pogovarjali tudi z napadalcem Martinom Kramaričem (na fotografiji). FOTO: Damjan Žibert

Branilci državnega naslova so po porazu s Krškim v Ljudskem vrtu (0:2), ko se je zgodil tudi odmeven incident športnega direktorja Zlatka Zahovića, delovali povsem izgubljeno, a se nato pobrali in na večnem derbiju v Ljubljani kljub zaostanku izvlekli remi (1:1). Vse od tedaj so sledile prepričljive zmage, ki so dodobra zakuhale boj za naslov, v katerega so se medtem resno vključile tudi Domžale.

Delujemo kot ena homogena celota
"Po tekmi s Krškim smo se zbrali in odločili, na kakšen način bomo skušali v bodoče igrati. To je bilo že na prvi pripravljalni tekmi zelo obetavno v smislu karakterja, ki smo ga pokazali, to pa se kaže zdaj na vsaki tekmi. S te plati smo zadovoljni, v nogometu in športu pa je vedno tako, da najdeš stvari, ki so lahko boljše, najdeš stvari, ki morajo biti boljše. Zdaj enostavno delujemo kot ena homogena celota, ki vleče v isto smer," je o napredku povedal Milanič, o tekmi pa dodal:

"Izredno težka tekma je za nami. Fantje so se dobro odzvali na to temperaturo danes. Prvi polčas smo imeli nekaj razdalje, na trenutke smo igrali tako, kot so si želeli oni, 'pas' je bil nemogoč. Težko je bilo karkoli narediti, nasprotnik se je zaradi te počasnosti žoge uspel vedno postaviti. Želeli smo večjo globino in več igrati s preskokom. Kadarkoli smo to storili, smo bili vedno nevarni."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papi1
22. 04. 2018 22.46
+3
Ko se zgodi tak komentar, potem veš v kateri vaški ligi igraš:""Izredno težka tekma je za nami. Fantje so se dobro odzvali na to temperaturo danes. Prvi polčas smo imeli nekaj razdalje, na trenutke smo igrali tako, kot so si želeli oni, 'pas' je bil nemogoč. Težko je bilo karkoli narediti, nasprotnik se je zaradi te počasnosti žoge uspel vedno postaviti. Želeli smo večjo globino in več igrati s preskokom. Kadarkoli smo to storili, smo bili vedno nevarni."
58scorpio
22. 04. 2018 12.51
+4
Se pa visoko cenijo.
franjoz
22. 04. 2018 13.10
+0