Prva liga Telekom Slovenije

Mandarić o svojem nasledniku: 'Želel bi pripeljati nekoga, ki bo še boljši od mene'

Ljubljana, 09. 05. 2018 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Milena Novak
Komentarji
18

Predsednik nogometašev Olimpije Milan Mandarić je v intervjuju z novinarko Mileno Novak spregovoril o vseh perečih nogometnih temah, ki so v zadnjem času sila aktualna. Tako o trenerju Igorju Bišćanu, boju med Olimpijo in Mariborom za naslov državnega prvaka, o svojem nasledniku in še marsičem ...

O BOJU ZA NASLOV PRVAKA: Hočem narediti nekaj kar drugim ni uspelo zadnjih 20 let, če bi zdaj šel, čez mesec dni ali teden dni, jaz lahko pogledam sebe v oči, da sem naredil tisto, kar sem obljubil. Če bi vam rekel, da ni nikakršne nervoze, vse je tiho, ne bi bil iskren. Prišli smo do situacije v kateri imamo še pet tekem do konca, in vsi vemo, kako jasno je začrtana naša želja in smer v katero gremo. Bilo bi razočaranje, če ne bi uspeli, smo večji del sezone na prvem mestu in pokazali smo, da lahko igramo nogomet z vsakim, in pričakujem, da bo začrtani cilj izpolnjen. Vsaka točka, ki jo sedaj dobimo ali izgubimo bo naredila razliko, tako, da se trudimo, da ne razočaramo. Ne smemo gledati kaj drugi igrajo, ali zmagujejo ali izgubljajo, gledati moramo samo na sebe.

DVOBOJ MARIBOR - OLIMPIJA: Po moji oceni bo tekma v Mariboru ključna tekma sezone. Mariboru, tako kot vedno pravim čestitam, kapa dol, nogometno jih zelo spoštujem, saj so nanizali veliko uspehov in dvignili slovenski nogomet na nivo, ki je zavidljiv in mislim, da je tudi Olimpija sodelovala pri tem. Tekme med Mariborom in Olimpijo so zelo zanimive, in tudi ta ne bo zaostajala. Igramo neki tango z Mariborom, gor in dol, ampak smo tu, dihamo jim za vrat stalno, tako da ni problema, oni to vedo, se tega zavedajo, in če ne bi bili tako pozitivni kot so, tega ne bi mogli narediti.

Milan Mandarić
Milan Mandarić FOTO: Damjan Žibert
O ODNOSU Z IGORJEM BIŠČANOM: Igor Bišćan zelo dobro dela, kar se tiče discipline, trdega dela in to prinaša neko pozitivno in dobro energijo, ko igralci vidijo, da lahko oddelajo neke težke naloge, to jim daje samozavest, to so pomembne stvari.
Profesionalni predsednik, profesionalni trener, ne greva vsak večer na večerjo skupaj, a nimava nikakršnega slabega odnosa. Jaz pričakujem od njega zmagovalno ekipo. Dobil je igralce, ki jih je on želel, ima dober kader, ima dobre pogoje za delo. Milan Mandarić o odnosu z Igorjem Bišćanom

Videli ste malo prej, ko sva se pozdravila, on in jaz nimava nobenih problemov, to je vse profesionalno. Profesionalni predsednik, profesionalni trener, ne greva vsak večer na večerjo skupaj, a nimava nikakršnega slabega odnosa. Jaz pričakujem od njega zmagovalno ekipo. Dobil je igralce, ki jih je on želel, ima dober kader, ima dobre pogoje za delo. Dostikrat naletim na takšne naslove, da Milan in Biščan imata probleme, a to ni res vse je OK, vse je v redu, vse je mirno. Obstaja možnost, da bomo nekatere igralce izgubili, na žalost, to je vedno pritisk agentov, ki so prisotni in delajo tudi za svojo korist, in kdaj sploh ne za korist svojih igralcev, a gledamo na to pozitivno, da najdemo tudi zamenjavo, če izgubimo nekega igralca, ne smemo oslabiti ekipe za Evropo.

ČE OLIMPIJA OSVOJI NASLOV PRVAKA: Tudi jaz bom še srečnejši, lahko ste brez skrbi, vsi bomo srečnejši, zato, ker bomo izpolnili tisti cilj, ki smo si ga začrtali v začetku sezone, tako, kot bomo sedaj imeli cilj za Evropo in za drugo sezono ... Nič ni lepšega kot se reče, da je vse tako, kot mora biti.

O ODHODU IZ OLIMPIJE: Do tega bo en dan prišlo, ali bo to čez pet let ali čez eno leto o tem zdaj ne bi razpravljal. Rad pa bi povedal da delam vse tako, kot bi to počel nek profesionalni predsednik kluba, dajem podporo tam, kjer je potrebna, da bo vse brez kakšnega stresa, brez škandalov. A pri tem imamo vedno neko pomoč, pri ustvarjanju škandalov, prijateljev iz medijev, a se več ne oziramo na to, gledamo samo na nas. Moramo se bolje pripraviti za Evropo, moramo računati na to, da bomo osvojili prvenstvo in pokal, da naredimo korak dlje v Evropi. A moramo videti tudi kakšno ekipo bomo imeli. Moramo že zdaj pogledovati proti igralcem, ki bi jih potrebovali, da bi nam dali neko dodatno vrednost, da bomo v naslednji sezoni še močnejši.   

Igor Biščan in Milan Mandarić
Igor Biščan in Milan Mandarić FOTO: Miro Majcen

O SVOJEM NASLEDNIKU: Želel bi pripeljati nekoga, ki bo še boljši od mene, ki bo nadgrajeval napredek ekipe. Mislim, da bo to težko. Zdaj se dogovarjam z nekim gospodom, sicer je sedaj še vedno v zaporu, a takoj ko pride iz zapora... Šalim se, ne, ne ... Poskušali bomo najti človeka, ki je kredibilen, ki je resen človek, ki je prisoten tudi v svetovnem nogometu, da Olimpija nadaljuje na tej višini, na katero sem jo spravil jaz in še višje. Ni lahko biti predsednik kluba, vsi mislijo, da je lahko, vsi gledajo samo eno stvar, gledajo vodstvo, a daleč večja je tista druga stran, ki se ji reče odgovornost. Vsi bi vladali, a nihče noče biti odgovoren. A tu je velika odgovornost, tu se dela z emocijami publike, emocijami medijev. 

Tri leta so bile dosti uporniška, niso bila lahka, ker je bilo potrebno urediti ogromno stvari, a najvažneje je, ko pogledamo nazaj, zdaj petnajstega bo polna tri leta, jaz sem zadovoljen s tem, kar se je naredilo. In to mi je najbolje, ko ljudje, normalni na tržnici, ko grem na ulico, ko mi rečejo, predsednik, vi ste naš najboljši predsednik kar jih je kdaj bilo, kar tako nadaljujete, mi vas imamo radi, meni je to važno, njihovo zadovoljstvo in nasmeh na ulici.

O FINALU LIGE PRVAKOV: Jaz mislim, da bodo s svojo željo pokazali (Liverpool) še večjo agresivnost, željo za zmago, igrajo lep nogomet.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Veliki82
10. 05. 2018 19.39
+0
Lahko se zgodi da ostane brez obeh pokalov
Veliki82
10. 05. 2018 19.38
+1
Se moremo pripravit na evropo kot da je ze dobil oba pokala ampak se vedno visita v zraku tak da nima se nič do evrope prit je pa trnova pot
rambek
09. 05. 2018 22.53
+0
Zrihti prave igralce
mackintosh
09. 05. 2018 22.44
+2
joj joj olimpija
Korl123
09. 05. 2018 22.22
+6
Mene pa zanima zakaj Mandarica skoz novinarji sprasujete kdaj bo odsel. Zakaj direktorja Maribora noben tega ne vprasa?
cbr1001
10. 05. 2018 13.23
+0
tebe zanima ja.. pa naj še te zanima kako bo z tvojim bežigradom, ko bo stari res šel...
dostojevski II
09. 05. 2018 21.33
+3
Kje je odgovornost predsednika ? Ko klubu ne gre, zamenja trenerja. Vedno je kriv trener, nikoli predsednik.
penintheass
09. 05. 2018 20.46
-2
Zelo korekten in konkreten intervju. Tisti, ki so napovedovali, da bo odsel prej kot v enem
penintheass
09. 05. 2018 20.46
-2
pomlad14
09. 05. 2018 21.47
+6
V vsakem primeru bo odšel,tako ali drugače.
rambek
09. 05. 2018 20.30
+3
Mamic Gordon Volpetti?
13klu?
09. 05. 2018 20.26
+5
sigurno bo tud ta čarapan.
MaldiniSLO
09. 05. 2018 20.20
+1
Govori se da bo Sheik Mansour prevzel Olimpijo...išče novi iziv zdaj ko je osvojil ligo z Manchester Cityem :D
politik70
09. 05. 2018 19.53
-2
Ja kaj je pa zmolzel? Molže in to dobesedno Zdrahović.
cbr1001
09. 05. 2018 19.51
-2
ali je pa slučajno njegov interes pranje denarj ?? samo vprašam
jps28
09. 05. 2018 19.48
+2
Prevzel, zmolzel, odšel.
ata_jez
09. 05. 2018 19.09
-3
Boljši od njega smo komentatorji vsi na tem portalu! :-P