Prva liga Telekom Slovenije

Mariborski 'kralj asistenc' prepričan, da naslov še ni v Ljubljani: 'Vemo, da bodo nasprotniki še zapravljali točke'

Maribor, 13. 04. 2018 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Maribora so med tednom v prestavljeni tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije dosegli zastavljeni cilj. Z 5:0 so odpravili kranjski Triglav in prednost Olimpije na vrhu lestvice zmanjšali na pet točk. V nedeljo pa jih čaka že nov zahteven preizkus, ko se bodo v novogoriškem športnem parku pomerili z Gorico. Da bitka za naslov prvaka še zdaleč ni odločena je prepričan tudi junak zadnje vijoličaste zmage Jan Mlakar.

Luka Mlakar (levo) je blestel ob zadnji zmagi Maribora v Kranju.
Luka Mlakar (levo) je blestel ob zadnji zmagi Maribora v Kranju. FOTO: 24ur.com
Po klavrnem začetku spomladanskega dela sezone, ko so nogometaši Maribora utrpeli dva boleča poraza pred domačimi navijači proti Krčanom in Domžalčanom, se v slačilnico aktualnih državnih prvakov počasi, a vztrajno vrača optimizem in zmagovalna miselnost. To so vijoličasti nenazadnje tudi dokazali na zadnjih treh tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije, ko so najprej remizirali z Olimpijo na večnem derbiju (1:1), nato pa premagali Celje (3:2) in Triglav (5:0). Na omenjenih treh tekmah je kar šest golov zabil Luka Zahović in potrdil povratek v staro strelsko formo. Za nasmešek na obrazu stratega Darka Milaniča pa skrbi še en mladi napadalec, in sicer Luka Mlakar. Nogometaš, ki je v zimskem prestopnem roku v vrste Mariborčanov prišel iz Fiorentine, je na zadnji tekmi v Kranju zablestel z golom in kar tremi podajami. "Vedno so najlepši dnevi po zmagi. Vesel sem, da smo pokazali dobro ekipno predstavo, zabili 5 golov. Odlično smo sodelovali, si pomagali med seboj in upam, da bomo tako tudi nadaljevali," pravi Jan Mlakar, ki mu bo dvoboj proti Triglavu ostal v posebnem spominu.

Kaj mu več pomeni, debitantski gol ali kar tri asistence? 
"Oboje (smeh). Največ pa seveda zmaga. Lepo je, če lahko pomagaš ekipi z asistencami, veliko pa mi pomeni ta gol, ki res ima še dodatno težo. Ne samo za NK Maribor, to je zame tudi prvi zadetek nasploh pri članih. Prejšnje sem dosegal v mlajših kategorijah in do te srede čakal na prvenec. Luka je bil predviden kot prvi izvajalec, a mi je podaril to enajstmetrovko, za kar sem mu hvaležen in sem se mu potem oddolžil še z eno asistenco (smeh). Najbolj pomembno pa je, da smo potrdili, kaj zmoremo in s to prepričljivo zmago pridobili dodatno samozavest," je še dodal vse pomembnejši člen v mariborski zasedbi. 

Luka Zahović je na zadnjih treh tekmah nasprotnikom 'nasul' kar šest golov.
Luka Zahović je na zadnjih treh tekmah nasprotnikom 'nasul' kar šest golov. FOTO: Aljoša Kravanja
Kljub vse boljšim predstavam, pa se v taboru vijoličastih zavedajo, da je pot do končnega cilje še dolga. Čeprav za vodilno Olimpijo zaostajajo za velikih sedem točk, do konca prvenstva pa je še 10, krogov, še niso obupali nad osvojitvijo naslova državnega prvaka. In to misijo bodo nadaljevali v nedeljo, ko se bodo z Gorico pomerili za nove (prepotrebne) tri točke. "Zmanjšali smo zaostanek, napovedali, da boj za naslov še zdaleč ni odločen, a še vedno moramo gledati le nase. Gremo od tekme do tekme, ob tem pa vemo in verjamemo, da bodo nasprotniki še zapravljali točke. Fokus pa je le na naši igri in rezultatih naših tekem. Odmislili smo že dogajanje v Kranju in smo posvečeni le dvoboju v Novi Gorici," še dodaja Mlakar, ki bo znova imel priložnost, da zablesti pred televizijskimi kamerami, saj bomo tekmo Gorica - Maribor v neposrednem prenosu prenašali na Kanalu A. V nedeljo začnemo ob 16.30. 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
15. 04. 2018 11.57
+1
Najbolj smešna pri Mariboru je Tavareševa slovenščina !!
franjoz
15. 04. 2018 13.23
+4
Mungoss! Kolko tujih jezikov govoriš? Ko boš ti portugalsko pol tolko govoril kot on slovensko boš velik gospod.Sedaj pa si pokazal kako nizek podn si.......!
Mungos2
15. 04. 2018 20.01
+1
Franjoz, portugalščine res ne znam, vendar me ta vaš toti štajerček res nasmeje. Ne sekiraj se, lahko te še kap !!!
tedoVV2HCmedo
14. 04. 2018 13.44
+1
Govori za medije morajo biti vedno zlagano optimistični. Zato se temu ni za posvečati.
šumar
14. 04. 2018 12.22
+0
a vi jih pa neboste haha
KavčStrokovnjak
14. 04. 2018 09.16
+2
Bolje biti kralj na vasi kot pepček v mestu, ne?
apodgra
14. 04. 2018 09.43
+0
Zanimivo ,točke bo zapravljala samo Olimpija.Velika samozavest in smela napoved Maribor pa ne misli izgubiti niti točke .V teoriji je to možno.Druga situacija pa je nogometno igrišče. Bojim se,da ne bo nekdo razočaran.
degenos
13. 04. 2018 19.36
-3
tut trotki bojo še zgubljal pike .!!
franjoz
15. 04. 2018 13.26
+0
degenos tut trotki bojo še zgubljal pike .!! Z božjo pomočjo v človeški obliki. Jasno je da Maribor ne sme zmagati!