Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani prvič letos klonili v Celju, Ankaran v Novi Gorici presenetil Velenjčane

Nova Gorica/Celje, 28. 04. 2018 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije prvič v spomladanskem delu sezone klonili v Celju z 1:2. Varovanci Dušana Kosiča so pot do zmage tlakovali že v prvem polčasu, ko sta bila natančna Rudi Požeg Vancaš in Lovro Cvek. Na obračunu v Novi Gorici med Ankaranom in velenjskim Rudarjem pa so 'domači' nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo s 3:2 ugnali varovance Marijana Pušnika.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Celje - Domžale
    02:09
    Vrhunci tekme Celje - Domžale
  • Vrhunci tekme Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje
    01:25
    Vrhunci tekme Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje

Ankarančani so v dvoboju s četrtouvrščeno ekipo prvenstva presenetljivo prišli do zmage, katere temelje so postavili že v prve pol ure. S četrto zmago v prvenstvu so dobili prepotrebne točke v boju za izognitev izpadu v drugo ligo oziroma desetemu mestu, ki ga trenutno zaseda kranjski Triglav. Na drugi strani je Rudar ponudil Celjanom novo priložnost, da jih točkovno ujame. Čeprav so Velenjčani začeli kar dobro in prišli do nekaj strelov, pa so Ankarančani iz svoje prve nevarne akcije povedli. V osmi minuti je Tim Vodeb z glavo podal v sredino kazenskega prostora do Vedrana Gerca, ki je nato brez težav zadel velenjsko mrežo.

Maloštevilni gledalci v novogoriškem športnem parku pa so v 20. minuti videli pravo poslastico. Za vodstvo domačih z 2:0 je namreč s "škarjicami" zadel Vodeb, ki je sprožil s približno desetih metrov. To je bil njegov šesti gol sezone. Devet minut pozneje so izbranci Vlada Badžima vodili že s 3:0, potem ko je Johan Nkama v protinapad lepo poslal Felipeja Santosa, ta pa je nato zanesljivo dobil dvoboj z Markom Pridigarjem. Po še eni nevarni akciji gostiteljev pa so v 41. minuti zadeli tudi knapi, prvi strel je Primož Bužan še obranil, po drugem pa je bil nemočen, potem ko je Milan Tučić sprožil močno z osmih metrov.

Nogometaši Ankarana so z zmago proti velenjskemu Rudarja storili pomemben korak k ostanku med elitno druščino.
Nogometaši Ankarana so z zmago proti velenjskemu Rudarja storili pomemben korak k ostanku med elitno druščino. FOTO: Aljoša Kravanja

Še bolj so se izbranci Marjana Pušnika približali v tretji minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko je Edin Šehić, ki je malce pred tem zamenjal poškodovanega Davida Kašnika, podal do Dominika Radića, ta pa je zadel za 3:2. Drugi polčas je bil manj razburljiv, pri domačih je eno polpriložnost zapravil Nkama v 65. minuti, pri gostih pa Milan Tučić v 70., v 81. minuti pa je bil bolj nevaren poskus Juniorja Delgada, po katerem se je izkazal Pridigar in žogo odbil v kot. V 89. minuti pa je Robert Pušaver podal z desne strani, s "škarjicami" je poskusil Radić, a zadel prečko. V sodniškem dodatku je do strela prišel še Vlatko Šimunac, toda v kazenskem prostoru zgrešil cilj, tako da je ostalo pri zmagi gostiteljev.

Celjani prizadejali prvi poraz Domžalčanom v letošnji pomladi
Domžalski nogometaši so bili nepremagani pol leta oziroma od 28. oktobra. V enem ključnih trenutkov v boju za naslov prvaka pa so pokleknili v Celju, tako da zdaj za vodilnima Olimpijo in Mariborom zaostajajo za pet točk, ob tem, da imajo Ljubljančani še tekmo v dobrem. Na drugi strani so Celjani po tretji zaporedni tekmi brez poraza točkovno ujeli doslej četrtouvrščene Velenjčane. Domžalčani, ki so že v osmi minuti ostali brez poškodovanega Senijada Ibričića, so bili v uvodnih minutah konkretnejši in v 25. minuti prvič resno ogrozili vrata domačih, potem ko je od daleč sprožil Dario Melnjak, žoga je na poti proti vratom zadela Elvedina Džinića in spremenila smer, na koncu pa zadela vratnico.

Vsega štiri minute zatem pa so povedli vse nevarnejši domači, za strel z dobrih 20 metrov se je odločil Rudi Požeg Vancaš, meril je zelo natančno in premagal Ajdina Mulalića za 1:0 in svoj osmi gol v sezoni. V 35. minuti so imeli dve priložnosti tudi gosti, a je najprej Shamar Nicholson z leve strani meril mimo vrat, zatem pa je Amedej Vetrih slabo streljal z glavo. Zato pa je precej bolje sprožil Lovro Cvek v 42. minuti, saj je odbito žogo z volejem z roba kazenskega prostora poslal ob levi vratnici v mrežo za 2:0. V 65. minuti so Domžalčani znižali zaostanek, ko sta Matija Rom in Nicholson izigrala celjsko obrambo, slednji pa se je vpisal med strelce. V 73. minuti je v kazenskem prostoru streljal Vetrih, Metod Jurhar pa ni imel večjih težav s krotenjem žoge.

Celjski nogometaši so bili tokrat boljši od domžalskih.
Celjski nogometaši so bili tokrat boljši od domžalskih. FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani so bili vse bolj nevarni, v 78. minuti je zgrešil še Rom, v 80. minuti je Agim Ibraimi zadel le zunanji del mreže, še lepšo priložnost pa je v 84. minuti na drugi strani zapravil Rok Štraus, ko je bil neoviran na približno desetih metrih, a žogo poslal v vratarja Mulalića. V 88. minuti je Štraus zapravil še protinapad, v katerem so bili trije Celjani proti enemu Domžalčanu in vratarju. Slednji pa je bil v tretji minuti sodniškega dodatka izključen, ker je podrl prodirajočega Jucieja Lupeto.

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog, izida:
Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje 3:2 (3:2)
Gerc 8., Vodeb 20., Santos 29.; Tučić 41., Radić 45.

Celje - Domžale 2:1 (2:0)
Požeg Vancaš 29., Cvek 42.; Nicholson 65.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
29. 04. 2018 10.56
+4
Čestitke Celju !
rossonero.acm
29. 04. 2018 07.44
+8