Nogomet

Visoke zmage Olimpije, Triglava in Domžal, med strelci Mertelj in Lazarević

Domžale, Kranj, Krško, 24. 02. 2019 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Olimpije so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Krško s 4:1 (1:1). Do zmage so prišli tudi nogometaši Triglava, ki so z visoko zmago nad Aluminijem začeli z nastopi v spomladanskem delu PLTS (3:0). Tudi za Domžale je ob zmagi nad velenjskim Rudarjem (6:2) zadel nekdanji članski reprezentant Dejan Lazarević.

Zadnjeuvrščeni Krčani, ki so na prejšnjih dveh tekmah z Ljubljančani remizirali, so tokrat v dokaj spremenjeni kadrovski podobi v živahni predstavi morali na koncu priznati premoč v primerjavi z jesenjo prav tako kadrovsko drugačni ljubljanski ekipi, pri kateri ni smel igrati kaznovani Macky Bagnack. Krško, ki je igralo brez kaznovanega Daliborja Volaša, je doživelo peti poraz na zadnjih šestih tekmah in ostaja na zadnjem mestu. Ekipa Roberta Pevnika, povratnika na ljubljansko klop, pa je z zmago zmanjšala zaostanek za vodilnim Mariborom na sedem točk.

Tomić je povedel Olimpijo v vodstvo v 6. minuti tekme.
Tomić je povedel Olimpijo v vodstvo v 6. minuti tekme. FOTO: Damjan Žibert

Tekma v Krškem se je začela silovito. Že v šesti minuti je Olimpija, Rok Kronaveter po uradnih informacijah ni igral zaradi težav z gležnjem, ni bilo niti Dina Štigleca, povedla, potem ko je Goran Brkić zadel z bele točke. Najstrožjo kazen je ob protestih domačih priigral Stefan Savić, ki je izsilil prekršek Tomaža Zakrajška. Le minuto pozneje pa si je Tomislav Tomić v kazenskem prostoru privoščil napako, Ester Sokler in Ante Vukušić sta mu žogo odvzela, slednji pa je nato premagal Nejca Vidmarja za 1:1.

Sledil je nevaren poskus Asmirja Suljića v 11. minuti in Roberta Jandreka v 19., oba sta bila malce premalo natančna. Zatem je bila Olimpija konkretnejša, imela nekaj polpriložnosti, a tudi na drugi strani so znali Krčani povzročiti težave ne povsem razpoloženi obrambi gostov. Kljub živahni igri, a ob številnih napakah pri podajah, pa pravih priložnosti v prvem delu ni bilo več, nekaj dela je imel Marko Zalokar le po lobu Brkića v 40. minuti.

V uvodu drugega polčasa sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti. Pri Olimpiji je bil dvakrat nevaren Matic Črnic, pri domačih pa je bil blizu zadetka Ester Sokler, a je ostalo pri izidu iz prvega polčasa. Zato pa je izid spremenil Brkić v 66. minuti, potem ko je po lepi akciji Savića, Tomića in Suljića, ki je vpisal 10. asistenco v sezoni in v tem pogledu le še za eno zaostaja za Amirjem Derviševićem iz Maribora, zadel z močnim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora.

Le nekaj trenutkov pozneje je Olimpija vodila že s 3:1, Zalokar je slabo sprejel povratno žogo, proti njemu je stekel Jucie Lupeta, mu odvzel žogo (po mnenju domačih s prekrškom, saj ga je zrušil) in zadel v prazno mrežo. V 82. minuti pa je imel na drugi strani izjemno priložnost Vukušić, ki je bil sam pred Vidmarjem, a je ljubljanski vratar preprečil zadetek. V 86. minuti je s strelom znova poskusil razpoloženi Brkić, a je tudi krški vratar dobro posredoval. Zato pa je slednji znova moral po žogo v mrežo v prvi minuti sodniškega dodatka, ko ga je po preigravanju premagal Suljić iz bližine.

TEKMA

Majcen (levo) je prvega od dveh golov dosegel z bele pike.
Majcen (levo) je prvega od dveh golov dosegel z bele pike. FOTO: Miro Majcen

Gorenjci, ki so tokrat med drugim igrali brez kaznovanega Gašperja Udoviča, so odlično odprli spomladanski del sezone. Na domačem igrišču so ugnali presenečenje jesenskega dela sezone Aluminij, ki je pozimi ostal brez treh nosilcev igre: Francesca Tahiraja, Roka Kidriča in Erika Glihe. Kranjčani so z dvema goloma Luka Majcna in enim povratnika Aleša Mertlja prekinili niz štirih tekem brez zmage in šestih zaporednih porazov proti Kidričanom. Izbranci Oliverja Bogatinova pa so prekinili niz štirih zmag.

TEKMA

Kranjčani so na veselje domačih navijačev s 3:0 dobili že prvi polčas proti tretjeuvrščeni ekipi prvenstva. Ta je sicer prva opozorila nase, predvsem v deseti minuti, ko je sam pred Jalna Arka prišel Matic Vrbanec, a žogo poslal malo mimo gola. Zatem sta bila neuspešna še Jure Matjašič in dvakrat Lucas Mario Horvat. V 31. minuti pa se je začela strelska predstava domačih. Novinec Ivan Crnov je žogo takrat podal nazaj na 18 metrov, od koder je povratnik na Gorenjsko Mertelj iz prve z nizkim strelom zadel za 1:0. Na 2:0 je povišal Majcen z bele točke v 43. minuti, odločitev za najstrožjo kazen pa je bila vsaj malce sporna, saj je Alen Krajnc prekršek nad Kristjanom Arhom Česnom storil malce pred kazenskim prostorom.

A že nekaj trenutkov pozneje je Majcen dosegel povsem regularen gol za 3:0, ko je sprejel podajo Toma Žurge, stekel proti kazenskemu prostoru, se otresel Ivana Kontka in zadel z roba kazenskega prostora. Majcen je bil nevaren tudi v 58. minuti, ko je prišel do neoviranega strela manj kot deset metrov od gola, a je Matija Kovačić, ta je že v prvem polčasu zamenjal Luko Janžekoviča, žogo z nekaj težavami ukrotil. Gostje so v drugem polčasu prvič resneje zagrozili v 71. minuti, ko je z leve strani sprožil Matjašič, a žogo z diagonalnim strelom poslal malce mimo. Kidričani kljub temu, da so prevladovali v zadnjih minutah, niso bili blizu morebitnemu preobratu.

Rudar blizu točki v Domžalah, na koncu pa se je razbesnel rumeni vihar
Domžalčani so z visoko zmago odprli pomlad in zabeležili tretjo zmago v zadnjih štirih krogih. Z njo so se prebili na tako želeno tretje mesto, ki si ga želijo tudi ob koncu sezone, saj prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja. Gledalci v domžalskem športnem parku so videli sedem zadetkov, kar šest v drugem polčasu. Rudar, ki si želi priti na sredino lestvice, pa je doživel četrti poraz na zadnjih petih tekmah in ostaja pri dnu. Izbranci Simona Rožmana so prvi polčas dobili z golom prednosti. Tudi sicer so pokazali več napadalnih ambicij, posebej v prve pol ure. Po nekaj (pol)priložnostih v prvi in 17. minuti Shamarja Nicholsona, v 18. Senijada Ibričića, 21. Matije Roma in 23. Tonćija Mujana, vsakokrat je bil na mestu Tomaž Stopajnik, so domači povedli v 23. minuti.

TEKMA

Takrat je Ibričić podal iz kota z desne strani, žoga se odbila do Mateja Podlogarja, ki je zadel iz bližine. Velenjčani prav nevarni niso bili, velja omeniti zgolj poskus Josipa Tomaševića od daleč, s katerim pa Krševan Santini v domžalskih vratih ni imel veliko dela. Zato pa so Velenjčani izenačili v 52. minuti, ko je Aljaž Krefl poslal lepo podajo za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Žiga Škoflek ter med nogama Santinija poslal žogo v mrežo. Toda Domžalčani so hitro odgovorili. Slobodan Vuk je namreč le nekaj sekund po vstopu v igro zadel za 2:1, ko je iz bližine izkoristil Nicholsonovo podajo z leve strani.

Po polpriložnosti na vsaki strani pa so knapi spet izid izenačili v 66. minuti, ko je Milan Tučić z leve podal pred gol, kjer je z bokom še drugič na tekmi zadel Škoflek. Vsega tri minute pozneje pa nov zadetek domačih. Ibričić, po novem sam tretji najboljši podajalec lige (7), je podal v osrčje kazenskega prostora, Nicholson se je izognil prepovedanemu položaju in zadel za 3:2. Na 4:2 so gostitelji, ki so imeli še nekaj priložnosti, povišali v 78. minuti, Ibričić je iz kota z leve strani prispeval osmo podajo sezone, v skoku pa je bil najvišji Gaber Dobrovoljc in žogo tudi ob slabšem posredovanju Stopajnika spravil v mrežo. To pa še ni bilo vse z domžalske strani, saj je v 85. minuti prvič po povratku v Slovenijo zadel nekdanji članski reprezentant Dejan Lazarević, ki je sprožil iz prve po dolgi podaji Nermina Hodžića. S tem je bil zmagovalec dokončno odločen. Piko na i je v 90. minuti dosegel Vuk, ko je po lepem preigravanju zadel z diagonalnim strelom z desnega roba kazenskega prostora. Ob tem je zadel tudi vratnico.

Izidi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Domžale ‒ Rudar Velenje 6:2
Podlogar 23., Vuk 60., 90., Nicholson 69., Dobrovoljc 78., Lazarević 85.; Škoflek 52., 66.

POSTAVI

Triglav ‒ Aluminij 3:0 (3:0)
Mertelj 31., Majcen 43./11-m, 45.

POSTAVI

Maribor ‒ Mura 1:1 (0:0)
Tavares 62.; Maroša 52.

POSTAVI

Celje ‒ Gorica 4:3 (2:2)
Požeg Vancaš 7., 44., Vizinger 7., Brecl 38.; Velikonja 2., 54./11-m, Smajlagić 4.

POSTAVI

LESTVICA

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivanzDoba
25. 02. 2019 17.06
+3
Štajerci so bili včeraj tiho....
mackintosh
25. 02. 2019 12.38
+3
sojenje je res na psu. upam vsaj da je podkupljeno ker najbolj grozno bi bilo da je tako sojenje domet naših nogometnih sodnikov.
tekač
25. 02. 2019 11.43
+2
Prvi in tretji gol od Olimpije sta nepravilno dosojena. Tavares v prepovedanem položaju v Mariboru. Var nujno potreben ter prevetriti sodnike. Potem pa s takim načinom naši klubi pridejo v Evropo in tam pa ni protekcije za naše klube oziroma je ravno nasprotno in potem se naši nogomataši ne znajdejo in tekma je izgubljena. Ravno pri boljših klubih v slovenskem nogometu ne sme biti kot je.
lusma00
25. 02. 2019 10.45
+5
Kok mate spet za povedati...a mb je pa proti Muri upravičeno iztržil točko...oh te sodniki a ne
janezblagi
25. 02. 2019 09.11
-4
Ovi črni pri Olimpiji si je zaslužil izključitev po prekršku nad vratarjem ne pa Gol. Fuj sodnik...
cbr1001
25. 02. 2019 10.07
-6
stara zgodba- olimpija in sodniki , se nadaljuje
mackintosh
25. 02. 2019 12.39
+8
janezblagi
25. 02. 2019 09.09
-3
Sodnik je Olimpiji podaril 2 gola in jasno , da so Krčani obupali v borbi z Olimpijo in Sodnikom....
Optimisty
24. 02. 2019 21.27
+16
Realno je olimpija kar dobro odigrala glede na spremembe v ekipi ni kaj rečti. Sojenje pa slabo kot včeraj v LV...
Chaparral M
24. 02. 2019 21.00
-9
..... brez šenkanih penalov Olimpiji pač ne gre .....
degenos
24. 02. 2019 20.05
+6
hehehe ...vsi so bulil v obračun olimpije !!! vsi vse vejo ............ jst sm takoj za VAR samo kdo ga bo plačov !! hehehe
degenos
24. 02. 2019 20.03
+2
hehehe…… olimpija!!
zibertmi
24. 02. 2019 19.47
+20
komentatorji pa ne glede na kateri televiziji je prenos pa vsi v en glas za olimpijo.še po stotih počasnih posnetki govori in trebla svoje
komarec
24. 02. 2019 20.01
+6
degenos
24. 02. 2019 20.07
-4
zibertmi
24. 02. 2019 19.42
+9
enajstmetrovka,ki je ni bilo in grob prekršek nad vratarjem za tretji zadetek.denar sveta vladar
srebrnibreg
24. 02. 2019 20.56
+0
Igralec Olimpije ni zadel igralca Krškega ampak žogo in za tem je bil stik z vratarje vendar je pri tem zadnji z žogo pravilno igral igralec Olimpije.
User513426
24. 02. 2019 21.11
+6
ja ziberti imaš prav. vodstvo vašega maribora je začelo vlagati v sodnike namesto v ekipo. se je včeraj lepo videlo kako je bila oškodovana Mura, vi pa še vedno v rok tulite da temu ni tako. saj bo boljše.
king13
24. 02. 2019 21.18
+6
Vceraj pa gol iz ofsajda pa penal, ki je bil, ampak ne dosojen...
NDM
24. 02. 2019 19.20
+14
tuje sodnike pripeljat ij jih placat, nasi pa naj sodijo v cirkusu...sramota...tukej se favotizira dva kluba....
Mungos2
24. 02. 2019 19.19
+7
Sedaj se vidi, zakaj sta NkMaribor in NkBežigrad05 proti VARu !!!!!!!!
Mungos2
24. 02. 2019 19.18
+8
Dajmo Domžale !!!!!!
+0
12 igralec Olimpije Žnidaršič... jim je že 2 gola podaril... Podn od sodnika
NDM
24. 02. 2019 18.56
+13
se ena cvetka sodnika....ko bodo odgovarjali in ne bodo placani bodo se bolj potrudili
NDM
24. 02. 2019 18.06
+11
kake sodnike imamo, spet xa olimpijo enajstmetrovka ki je sploh ni bilo
srebrnibreg
24. 02. 2019 18.33
+5
Če so včeraj pomagali Mariboru do točke in Muri vzeli dve potem naj tudi Olimpiji pomagajo.
-19
srebrnibreg
24. 02. 2019 20.57
+5
User513426
24. 02. 2019 21.13
+5
ja vidim da je res kar pravijo, da se vijolične slabovidnosti ne da odstraniti in znebiti, tudi z operacijo ne
darkokontrabas
24. 02. 2019 21.46
+1
Izgleda, da si na vseh področjih izredno pameten! Pravi na pravem mestu!